reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Bea tule [emoji20]
Co do nk to na poczatku listopada'16 ( 5dc) mialam 20, bo bodajze straw,napisala mi ze obojetnie kiedy sie robi.
Poszlam do immunologa i powiedziala ze mam powtorzyc bo sie robi tuz przed @, wiec w grudniu zrobilam znowu i bylo juz 16. Zalecila encorton 25 dziennie i w lutym mialam nk 10. I jak dobrze pamietam to chyba od marca biore 10mg bo troche przytylam po tym. No i teraz przed @ ide sprawdzic czy przypadkiem nie urosly.

Wysłane z iPad za pomocą Forum BabyBoom

reklama
@Liluli oj przepraszam ,pomylialam sie ,to lekarz do ktorego chodzila @Strawbelka ,wiecie moze cos o nim?bo ona chyba sie nie udziela tutaj?
A moze ktoras z Was jest ze Slaska i zna dobrego lekarza?
Bo moj nie bardzo wiedzial co to w ogole jest ta mutacja(takie wrazenie odnioslam)

@anetakruczek no widzisz a on mi nawet mowil zebym nie bardzo zebym brala clexane od pocztaku.
Powiedzcie mi czy sa jakies konsekwencje brania tego encortonu? Cala ciaze sie go bierze ?
Ciekawe czy lekarz mi przepisze...chore jest to ,ze nie mam lekarza ,ktory sam bedzie wiedzial co mi dac.
Potrzebuje dobrego specjalisty[emoji20]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Liluli oj przepraszam ,pomylialam sie ,to lekarz do ktorego chodzila @Strawbelka ,wiecie moze cos o nim?bo ona chyba sie nie udziela tutaj?
A moze ktoras z Was jest ze Slaska i zna dobrego lekarza?
Bo moj nie bardzo wiedzial co to w ogole jest ta mutacja(takie wrazenie odnioslam)

@anetakruczek no widzisz a on mi nawet mowil zebym nie bardzo zebym brala clexane od pocztaku.
Powiedzcie mi czy sa jakies konsekwencje brania tego encortonu? Cala ciaze sie go bierze ?
Ciekawe czy lekarz mi przepisze...chore jest to ,ze nie mam lekarza ,ktory sam bedzie wiedzial co mi dac.
Potrzebuje dobrego specjalisty[emoji20]

Funia
Nie wiem po co zaczynać wogóle clexan w 2 trymestrze .....Jak bez clexanu do drugiego trymestru można nie donosić ciąży
Największe mikrozakrzepy tworzą sie na początku ciąży
Zarodek jest niedotleniony i obumiera .W drugim trymestrze dziecko ma już większe naczynia .Jest wykształcona pępowina i krew płynie łatwiej .
Dziewczyny tutaj poraniają do 12 tygodnia więc nie widzę sensu wprowadzania heparyny od 12 tygodnia bo może być już na to za póżno
Niektóre z nas tutaj na forum brały heparynę nie od pozytywnego testu ale już wcześniej np od 10 dc czy od owulacji .Nie słyszałam żeby którakolwiek z dziewczyn lub urodzonyvh dzieci miała problemy z koścmi po porodzie

Mickey
Ja bym nie przerywała wlewów
Zmniejszyłabym tylko ich częstotliwość raz na miesiąc do zajścia w ciążę .
Ja steryd brałam tylko w cyklach starających .

Ostatnia edycja:
@Liluli zapisalam sie chyba do Twojego lekarza[emoji4]z Bytomia.
Dobry jest?

@Motylek to zmus ich zeby zbadali tetno,powiedz ,ze nie zasniesz i ,ze bardzo sie stresujesz a nie chcesz zaszkodic dziecku,wytlumacz im.
[emoji4]

Dziewczyny czyli jak ja mam mthfr a i c i mutacje pai-1 to wystarczy mi clexane i acard plus duphaston bo mam niski progesteron czy to za malo?
Lekarz i tak nie chcialby z walsnej woli dac w 1 trymestrze clexane,powiedzial,ze tylko na moja odpowiedzialnosc.

KOchana, nikt Ci nie powie, ze wystarczy. Nikt nie powie, ze encorton czy szczepienia zadziałają. Wiem jedno, trzeba wierzyc. Znajdz najpierw lekarza, ktory ogarnia temat, zebys czula się pewnie

Intuicyjnie zgodzę się z opinią, ze im mniej poronien tym większe szanse ze uda się na samym zelaznym.

Hej! Jestem po wizycie u gina tydzień po poronieniu ( 3 z kolei)
Sugeruje nie robić żadnych badań tylko zgłosić się od razu do Łodzi bo problem jest raczej immunologiczny=odrzucenie ciazy.
Nie robiłam nigdy hormonów cyklu, mutacji czy kariotypu. Jak sądzicie faktycznie nie są potrzebne przed wizytą w Łodzi?

Hej! Jestem po wizycie u gina tydzień po poronieniu ( 3 z kolei)
Sugeruje nie robić żadnych badań tylko zgłosić się od razu do Łodzi bo problem jest raczej immunologiczny=odrzucenie ciazy.
Nie robiłam nigdy hormonów cyklu, mutacji czy kariotypu. Jak sądzicie faktycznie nie są potrzebne przed wizytą w Łodzi?
Do Łodzi czyli do Malinowskiego? On z tego co wiem i tak nie bierze innych wynikow pod uwage niz swoje. Z tym, ze chyba kariotypow nie zleca ( a nalezą ci się na nfz). Nie wiem czy zleca mutacje (je tez zrobisz na nfz). Zaraz ktos od niego Ci pewnie napisze

@mickey* MRL 42,8 %.
Miałam badaną aktywność komórek NK . Po szczepieniach uległa nie znacznej poprawie z 36,6 na 35,7 i to mnie martwi . Podobnie P.ciała beta 2- glikoproteina IgM 24,2 na 23,8, IgG 4,6 na 3,8. Czynnik martwicy nowotworu jedynie się poprawił 1492 na 1052. Sądzę , że na NK mam encorton między 8-12 dc i od pozytywnego testu. Do tego szczepienia . Teraz doszedł problem z zajściem w ciąże.
Dzięki Madziu,
Sus tak myślałam żeby robić teraz wlewy co miesiąc, dzięki dr Quinn
Avita z tego co pamiętam miała podobne wyniki do @magda1208 Avita mogłabyś nam napisać jaki miałaś mlr, nk, czynnik nowotworu i chyba interferony były nie halo

Witam wszystkie dziewczyny. Kurde tak zauwazylam ze piszemy o leczeniu siebie a nic na temat cola faceta. Z tego co wyczytalam u mas teraz mogl problem przeniesc sie na jego strone. Pamietam jedynie 2nazwy suplementu dla panow androvit i salfazin . Cos ktos jeszcze daje swojemu malzowi i sie nie chwali a wyniki nasienia sie poprawily??

Jakie to u mnie wszystko popierniczone. Wczesniej ciazy nie moglam donosic przez przegrode teraz jej nie mam i nadal cos. Dobra nie smece choc pogoda w sam raz na takie nudzenie.

reklama
Do góry