reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@bertha jak u Ciebie?
Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Gabiśku, u mnie dzisiaj 8dpo, takze niedlugo testowanko.
Ale co wazniejsze, odebralam wyniki wymazu!! jest czysciutko w pipce!!! :):):) jeden stres z głowy. teraz do środy - wizyta u gina i oby jajniki byly czyste zebysmy mogli rozpoczynac stymulacje :):)

Nafoczuś! Wszystkiego dobrego!!! przede wszystkim spokoju ducha, abym mogla cieszyc sie swoim szczesciem ktore masz obok siebie :) :*

@agatush, kciuki za polowkowe!!

@bea25ta, oj nie mow, ze wszystkie stresy z brzuszka fondie przeszły na ciebie? :):) Trzymam mocno kciuki za Ciebie, zeby bylo dobrze! kiedy kolejne usg??

reklama
Witam Dziewczynki :)
Kilka razy pytałam Was o nurtujące mnie pytania ale chciałabym dołączyć do Waszego wątku , jeszcze długa droga zanim poczytam wszystkie posty i poznam Wasze historie :) jest Was tutaj tak duuużo , każda jest skarbnicą wiedzy i pomocy :*
Może powiem troszkę o sobie ... miałam być mamą 2 razy ale nie wyszło :<
Pierwsza ciąża zakończona łyżeczkowaniem w 10 tygodniu ale dzieciątko przestało się rozwijać w 6 , druga ciąża poronienie samoistne w 6 tygodniu okazała się ciąża bezzarodkowa :<
Zrobiłam mnóstwo różnych badań jedynie co mi wyszło to mutacja MTHFR c1298c heterozygotyczna . Homocysteina 10,2 przy normie 14 miesiąc temu . Od miesiąca biorę też metyle B6 B12 i folian solgaru . W czwartek idę na histeroskopie ;/ powtórzę też badanie z homocysteiny ciekawa jestem czy coś spadło ;/ Lekarz powiedział ,że jeśli histeroskopia wyjdzie dobrze to możemy zacząć starania , ale ja mam obawy odnośnie tej homocysteiny . Psychicznie raz lepiej raz gorzej ... bardzo chciałabym znowu spróbować , ale mam w sobie tyle obaw . Właśnie skończyła mi się @ ale coś mi się wydaje , że ten cykl jeszcze odpadnie ze względu na tą homocysteine ;/ boję się ,że w badaniu też może wyjść coś nie tak . Stres mam ogólnie . Także tyle o mnie póki co ;p
...mam nadzieję że mogę się do Was przykleić ...
Witaj Roxie :)
Ja bym suplementowała się minimum te 2-3 miesiące witaminami metylowymi przed staraniami, lub dłużej jesli będzie tego wymagał poziom homocysteiny. Z tego co pamiętam jesteś w moim wieku (26 lat), więc te dwa cykle musisz jakoś wytrzymać i czekać, nie mamy noża na gardle z czasem. Jakie masz zaproponowane leczenie przez lekarza?
@mała79, a na kiedy potrzebujesz? Ja za tydzień będę u lekarza, to wtedy mogłabym odstąpić.

@kas90 Podobnie jestem ciut młodsza w lipcu kończę 25 :) ale zależy mi na czasie bo nie wiem co mnie czeka , nie wiem jak potoczy się kolejna ciąża a rok za rokiem leci ;/ lekarz powiedział ,że jeśli histeroskopia wyjdzie ok to nie ma przeciwwskazań żeby się nie starać , a w ciąży wprowadzi odpowiednie leki , w czwartek powiem mu jeszcze o tej homocysteinie bo na ostatniej wizycie nie miałam wyników . Nie mam niedoborów B12 nawet muszę pilnować żeby nie przedobrzyć , kwas foliowy też mam dobry ale to zasługa tego że stosowałam wcześniej femibion i zwykły kwas w zwiększonej dawce a nie wiedziałam jeszcze wtedy o mutacji , uregulowałam wit D bo miałam niewystarczający poziom ale podobno za dużo wit D to też nie dobrze wg od ponad roku faszeruję się tym wszystkim . Z tego co mi powiedziano to muszę tylko zbić homocysteine do poziomu między 5-7 i nie panikować ;/
A ciekawi mnie wlasciwie ile czasu potrzeba żeby ją zbić . Masz z nią do czynienia ?

Mam tę samą mutacje, homocysteinę jak badałam przed metylami wynosiła 8. Suplementowałam się 4-5 miesiące (nie zaszłam od razu) i już nie badałam. Wiem co czujesz, sama byłam wściekła jak musiałam czekac choćby miesiąc. Ale lepiej poczekać, zbadać się spokojnie i posuplementować niż potem stracić kolejną ciążę. Zapytaj go dokładnie jakie i od kiedy chce wprowadzić leki. Z reguły my bierzemy już przed ciazą. Zeby nie wdrożyli Ci za późno.

Dziewczyny, wiem, że to pytanie padało pewnie już milion pięćset razy, ale natchnęła mnie swoim wpisem teraz @kas90... Kiedy jest wskazanie do brania metylowanych witamin? Jakie wtedy najlepiej zażywać przed staraniami?
A jednocześnie @kas90 - witam, w jednym klubie wiekowym, no i nieco młodszą od nas @roxie123 :)
Ja też jestem z rocznika '90...

@kas90 a możesz mi powiedzieć jakie leki bierzesz ? i jesteś teraz w ciąży ? :) ja sprawdzę jaki wynik jest po 1,5 miesiaca brania metyli nawet z ciekawości , ale i tak poczekam do poziomu aż spadnie i będziemy próbować , skoro wszystko jest ok nie chce czekać bo co ma być to będzie i tak , nawet przy braniu leków może się nie udać , naczytałam się nie raz jak dziewczyny brały wszystko co trzeba i tak się nie udało więc ... teraz wychodzę z nastawieniem ,że przebadałam się od stóp do głów a Bogiem nie jestem ;/ może akurat wszystko będzie dobrze , musze w to wierzyć :)
@Marthi z tego co mi wiadomo , to wtedy kiedy jest zaburzony proces metylacji , zazwyczaj przyczyną jest mutacja genu , ale ktoś kiedyś pisał ,ze te metylowane witaminy lepiej się wchłaniają niż zwykłe suplementy więc trzeba pytać tych co mają większa wiedzę na ten temat :)

Asia669 slodki synus [emoji7] duzo zdrowka dla Was [emoji5]

Nafoczka sto lat,spelnienia marzen [emoji8][emoji8]

Mala79 ja mam ale luteine jesli chcesz..

Nafoczus Kochanie co do sytuacji w pracy niestety jest tak ze zazwyczaj osoby ktorym sie pomoze w jakis sposob sa tak niewdzieczne. Wiem ze nam latwo mowic,ale po powrocie do pracy powoli zrobisz z nimi "porzadek".

Agatush kciuki za wizyte [emoji110][emoji110]

MAM DO ODDANIA FEMIBION NATAL 2 PLUS , i całe opakowanie FOLIK ja niestety nie użyję więc wolę komuś dać niż wyrzucić , jeśli któraś jest zainteresowane pisać :) FEMIBION termin do wrzesień 2017

reklama
Roxie ja jestem chętna, jesli femibion 2 :) w zamian mogę zaproponować np metafolin z solgara :)

tu artykuł o metylacji i witaminach: Link do: Od tego, jak przyswajasz kwas foliowy, może zależeć czy urodzisz dziecko z zespołem Downa

Ja biorę: Euthyrox, encorton, Acard, Duphaston (2x2), Clexane 0,4, witaminy b6,b9,b12 metylowe, d3 w kroplach i asmag (magnez). To chyba "tyle" :D Jestem w 13 tygodniu. Będę teraz witaminy mety6lowe zamieniać właśnie na femibion 2

@mała79, przypomnij mi jeszcze w przyszły poniedziałek, czy potrzebujesz jeszcze tego dupka :)

Do góry