reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Ja brałam kwas foliowy z solgar (prosto z USA ) 1000, witamina b12 1000 chyba jedna dziecnnie i 3 witaminy b6
Mnie genetyczka nie pozwoliła brać dziennie więcej niż 400ug folianu (też z solgara biorę). Zanim zaczęłam brać folian miałam kwas dwa razy ponad normę. Pytałam jej czym się zbija ten kwas (wczesniej brałam zwykły). Odpisała mi: "niczym innym jak własnie metylowanymi witaminami". A jak to w koncu jest to nie wiem, wolałam juz nie badac:D

reklama
@agatush trzymam kciuki za prenatalne[emoji5]

Dziewczyny mam prosbe ,zerknijcie prosze,dostalam wyniki
1493041165-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Widzę Funia, że robiłaś tam gdzie ja :) Mam to samo, z tym że Pai homozygotę. Mogę ci przesłac na maila zalecenia od tej genetyczki od nich (dr J.-Stanek)

Na poczatku lutego mialam 2,7, zalecenie 50.
W polowie marca 1,4 , zalecenie 100 ale bralam 75.
No i dzis 0,39.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

No powiem Ci że ja tez kwas mam ponad norma a wcześniej miałam 8 nie wiem teraz sama ale z drugiej strony ta homocysteina większy problem ja ja teraz zbijam pomysłem nafoczki czyli sok z buraka i wino :) a mi lekarz jak do niego zadzwonilam powiedział że witaminy b12 nie można przedawkowac i to że jest ponad norme to nic nie szkodzi. A ten kwas foliowy to chyba sami przesadzili bo kazali brać metyle i foliki 15mg, który mam odstawić całkiem. Natomiast z drugiej strony powiedział mi że nic nie szkodzi bo za miesiąc wyniki będą rewelacyjne i śmiało można działać. Ale powiem szczerze że poronienie mialam w październiku i bardzo chciałam już teraz natychmiast. A teraz mam taki spokój wiem że zrobiłam wszystko nawet nad to :) i teraz tylko błagam Boga żeby się ta cisza utrzymała :) bo z mojej strony medycznej tym razem zadbalam o wszystko :) Kasiu a jaki Ty miała poziom tsh przed ciążą?

@dzol to cze!mu zwiekszylas dawke na 75 jak przy braniu50 mialas wynik ok??.

@anetkruczek czy bralas zwykly kwas 15i metyle rownoczesnie? Jesli bralas zwykly to dlatego moglas miec wysoko ponad norme.

@trxymam kciuki za polowkowe.

@bertha z ta niewiedza cz mam pusty pecherzyk czynie pojechalam na ip po 3dnia ze sciema ze brzuch mnie boli babka zbadala i mowila ze mloda ciaza a ze ok nie dala fotki ani nic i ja jej jakos nie wierzylam. Dzis bylam u miejscowego na beznadziejnym sprzecie mowil ze to wyglada na puste jajo zaczelam myslec nad zabiegiem , ale ten sprzet mi nie dawal spokoju pojechalam na ip znowu heehee masakra. Poprosilam inna doktorke zeby mi zrobila usg ze nawet zaczekam az dokonczy jesc ;-p. Ale jak sie dowiedziala ze 3dni temu bylam to nie chciala bomowila ze za male zmiany i tak bede nspokojna ale wyprosilam zeby mi pokazala zdjecie zebym mogla porownac i wiara mi wrocila. Kciuki nadal trzymajcie o modlitwe tez smiem prosic aby pokazal ie silny ddek w tym krazku.
@Kitki rano czytalam twoja.historie nom podziwiam szczerze

Asiu a ja tak napiszę może trochę banalnie: życzę Ci zdrowia, szczęścia, miłości i radości, to wszystko zapewni aby każdy rok przynosił wszystko co najlepsze:):):)

reklama
Bea - ja na poczatku swirowalam jak Ty. Bylam co tydzien u gina albo 2 razy w tyg. Nie wierzylam ze jest dobrze ze sie uda bo wszyscy na okolo twierdzili ze to niemozliwe zeby sie udalo, nie przy takich wynikach. A w piatek moj ksiaze roczek skonczyl. Trzeba wierzyc choc glowa podpowiada zle rzeczy. Ja jciukow nie puszczam i wierze w Twojego kropka[emoji3]

Do góry