Mnie genetyczka nie pozwoliła brać dziennie więcej niż 400ug folianu (też z solgara biorę). Zanim zaczęłam brać folian miałam kwas dwa razy ponad normę. Pytałam jej czym się zbija ten kwas (wczesniej brałam zwykły). Odpisała mi: "niczym innym jak własnie metylowanymi witaminami". A jak to w koncu jest to nie wiem, wolałam juz nie badacJa brałam kwas foliowy z solgar (prosto z USA ) 1000, witamina b12 1000 chyba jedna dziecnnie i 3 witaminy b6
reklama
Funia90
Fanka BB :)
@agatush trzymam kciuki za prenatalne[emoji5]
Dziewczyny mam prosbe ,zerknijcie prosze,dostalam wyniki
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Dziewczyny mam prosbe ,zerknijcie prosze,dostalam wyniki
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
No powiem Ci że ja tez kwas mam ponad norma a wcześniej miałam 8 nie wiem teraz sama ale z drugiej strony ta homocysteina większy problem ja ja teraz zbijam pomysłem nafoczki czyli sok z buraka i wino a mi lekarz jak do niego zadzwonilam powiedział że witaminy b12 nie można przedawkowac i to że jest ponad norme to nic nie szkodzi. A ten kwas foliowy to chyba sami przesadzili bo kazali brać metyle i foliki 15mg, który mam odstawić całkiem. Natomiast z drugiej strony powiedział mi że nic nie szkodzi bo za miesiąc wyniki będą rewelacyjne i śmiało można działać. Ale powiem szczerze że poronienie mialam w październiku i bardzo chciałam już teraz natychmiast. A teraz mam taki spokój wiem że zrobiłam wszystko nawet nad to i teraz tylko błagam Boga żeby się ta cisza utrzymała bo z mojej strony medycznej tym razem zadbalam o wszystko Kasiu a jaki Ty miała poziom tsh przed ciążą?
@dzol to cze!mu zwiekszylas dawke na 75 jak przy braniu50 mialas wynik ok??.
@anetkruczek czy bralas zwykly kwas 15i metyle rownoczesnie? Jesli bralas zwykly to dlatego moglas miec wysoko ponad norme.
@trxymam kciuki za polowkowe.
@bertha z ta niewiedza cz mam pusty pecherzyk czynie pojechalam na ip po 3dnia ze sciema ze brzuch mnie boli babka zbadala i mowila ze mloda ciaza a ze ok nie dala fotki ani nic i ja jej jakos nie wierzylam. Dzis bylam u miejscowego na beznadziejnym sprzecie mowil ze to wyglada na puste jajo zaczelam myslec nad zabiegiem , ale ten sprzet mi nie dawal spokoju pojechalam na ip znowu heehee masakra. Poprosilam inna doktorke zeby mi zrobila usg ze nawet zaczekam az dokonczy jesc ;-p. Ale jak sie dowiedziala ze 3dni temu bylam to nie chciala bomowila ze za male zmiany i tak bede nspokojna ale wyprosilam zeby mi pokazala zdjecie zebym mogla porownac i wiara mi wrocila. Kciuki nadal trzymajcie o modlitwe tez smiem prosic aby pokazal ie silny ddek w tym krazku.
@Kitki rano czytalam twoja.historie nom podziwiam szczerze
@anetkruczek czy bralas zwykly kwas 15i metyle rownoczesnie? Jesli bralas zwykly to dlatego moglas miec wysoko ponad norme.
@trxymam kciuki za polowkowe.
@bertha z ta niewiedza cz mam pusty pecherzyk czynie pojechalam na ip po 3dnia ze sciema ze brzuch mnie boli babka zbadala i mowila ze mloda ciaza a ze ok nie dala fotki ani nic i ja jej jakos nie wierzylam. Dzis bylam u miejscowego na beznadziejnym sprzecie mowil ze to wyglada na puste jajo zaczelam myslec nad zabiegiem , ale ten sprzet mi nie dawal spokoju pojechalam na ip znowu heehee masakra. Poprosilam inna doktorke zeby mi zrobila usg ze nawet zaczekam az dokonczy jesc ;-p. Ale jak sie dowiedziala ze 3dni temu bylam to nie chciala bomowila ze za male zmiany i tak bede nspokojna ale wyprosilam zeby mi pokazala zdjecie zebym mogla porownac i wiara mi wrocila. Kciuki nadal trzymajcie o modlitwe tez smiem prosic aby pokazal ie silny ddek w tym krazku.
@Kitki rano czytalam twoja.historie nom podziwiam szczerze
U
użytkownik m
Gość
Asiu a ja tak napiszę może trochę banalnie: życzę Ci zdrowia, szczęścia, miłości i radości, to wszystko zapewni aby każdy rok przynosił wszystko co najlepsze
reklama
Bea - ja na poczatku swirowalam jak Ty. Bylam co tydzien u gina albo 2 razy w tyg. Nie wierzylam ze jest dobrze ze sie uda bo wszyscy na okolo twierdzili ze to niemozliwe zeby sie udalo, nie przy takich wynikach. A w piatek moj ksiaze roczek skonczyl. Trzeba wierzyc choc glowa podpowiada zle rzeczy. Ja jciukow nie puszczam i wierze w Twojego kropka[emoji3]
Podziel się: