reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Moja historia
11.2011 ciaza obumarła 8 tydzień nie było widać zarodka

09.2016 test ciazowy po 17 dniach ciaza zawsze młodsza niż wynikało z daty om najpierw o tydzień potem o 2 - dobra akcja serca- minimalne plamienie 10 tydzień z leków Duphaston i luteina dopochw 3x1 acard nospa - obumarcie w 13 tyg
Badania tarczycy i w kierunku zespołu antyfosfolipidowego nic nie wykazaly

04.2017 test ciazowy po 18 dniach pozytywny beta w 17 dniu 180 bardzo słabe objawy typu napięcie piersi
W 7 tyg ciaza wyglądająca na 5 tydzień tylko pęcherzyk i cialko żółte
Leki duphaston encorton 10 kw foliowy 5 i acard
Naturalne poronienie 7 tydzien

reklama
Moja historia
11.2011 ciaza obumarła 8 tydzień nie było widać zarodka

09.2016 test ciazowy po 17 dniach ciaza zawsze młodsza niż wynikało z daty om najpierw o tydzień potem o 2 - dobra akcja serca- minimalne plamienie 10 tydzień z leków Duphaston i luteina dopochw 3x1 acard nospa - obumarcie w 13 tyg
Badania tarczycy i w kierunku zespołu antyfosfolipidowego nic nie wykazaly

04.2017 test ciazowy po 18 dniach pozytywny beta w 17 dniu 180 bardzo słabe objawy typu napięcie piersi
W 7 tyg ciaza wyglądająca na 5 tydzień tylko pęcherzyk i cialko żółte
Leki duphaston encorton 10 kw foliowy 5 i acard
Naturalne poronienie 7 tydzien
Witaj. Bardzo mi przykro że dolaczasz do nas w tak przykrych okolicznościach. Na Twoim miejscu zaczelabym od znalezienia dobrego lekarza i zrobienia badań genetycznych - kariotypy, mutacja MTHFR, genu protrombiny i V Leiden... Po 3 stratach należy Ci się to na NFZ.... Zostań z nami i światełko dla Twoich Aniołków (*)

Dziękuję bardzo za miłe przyjęcie mnie na forum
Właśnie od tych badań zamierzam zacząć- a czy te mutacje robilyscie z krwi czy wymaz z policzka ( lekarka poleciła mi test dna z internetu)
Lekarza często zmieniałem ze względu na przeprowadzki ale teraz już się zapowiada zostać dłużej w 1 miejscu to będzie łatwiej

Właśnie od tych badań zamierzam zacząć- a czy te mutacje robilyscie z krwi czy wymaz z policzka ( lekarka poleciła mi test dna z internetu)
Lekarza często zmieniałem ze względu na przeprowadzki ale teraz już się zapowiada zostać dłużej w 1 miejscu to będzie łatwiej
Ja robiłam z krwi

Witaj podobno z krwi są wiarygodniejsze . Tak słyszałam .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Tez polecam Ci znalez dobrego lekarza od poronien duzo z nas tutaj sie szczepi lub szczepilo limfocytami męza te szczepienia mają za zadanie chronić zarodek w pierwszych tygodniach ciązy napisz nam z jakiego miasta jestes to kolezanki podpowiedzą Ci do kogo się udac po pomoc ja lecze sie u prof Malinowskiego z Lodzi i Jerzak przyjmuje w Warszawie

Witaj Iveo. Na początek proponuję znalezc dobrego lekarza. Moj wczesniejszy tez nie widzial nic dziwnego w becie 186 ponad 20 dni po owu... W tej ciazy (na lekach) taką betę mialam 12 dni po owu i pięknie rosła. W poprzednich ciazach testy tez mi dlugo nie wychodzily, a teraz mialam juz kreskę 10 dni po owulacji. W jakich tygodniach mialas poronienia? Napisz nam coś więcej.

Też mam pytanie. Dzisiaj mam wg usg 12t5d. Konczą mi się pomału metyle. Myslalam o tym, zeby okolo 14tc odstawic je i przejsc na femibion natal 2 (zalezy mi zeby miec tez kwasdha). Czy to dobry pomysl?
Kasiu myśle że śmiało możesz tak zrobić .

Witaj Iveo. Jestem tu trochę jak "matka foka" i przygarniam każda nowa duszyczke.
Zapraszam cię na wątek stworzony razem z dziewczynami odnosnie badań. Może wpadnie Ci jakiś pomysł
Link do: Ciaze po poronieniach zakonczone sukcesem- badania, przebieg

@lamia78 teraz Ty do porodu?? Opisalas swoja historie?? Jak jeczalam i barzekalam ze puste jajo ze do bani to ktos napisal a widzisz lamia to co jak miala a zaraz rodzi. Wiec pytam jak mialas???

Kochane powiem Wam ze ten brzuszek po @fondie to ciezki orzech do zgryzienia przez ten strach i obawy. Jak Ty tak mialas to teraz Cie rozumie ;-D

@iveo, moje ciąże wyglądały bardzo podobnie do Twoich. W 6-7 tygodniu miałam tylko pęcherzyki. Beta bardzo niska, nie rosła. To może sugerować jakieś problemy w zakresie immunologii lub po prostu wady zarodków. Zbadaj oprócz mutacji immunologię.
Ja robiłam mutacje z policzka.
Dziękuję za odpowiedzi. We wtorek mam wizytę, to tak zaproponuję z tym femibionem, tam są te witaminy z gr B, metafolin, a przynajmniej miałabym jeszcze inne witaminy.
P.S. Przepraszam za podwójny post pod postem. Ale coś dziś nie tak z BB i nie wyświetla mi się przycisk usuń post :/
P.S 2. @nafoczka, czy fb dobrze mi podpowiada, że masz dzisiaj urodziny?:D

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny, wczoraj wyszliśmy do domu. Ja mam nawał pokarmu i piersi pieką. Mały na szczęście budzi się często na karmienie troszkę mniej boli. Żaden laktator nie daje takiej ulgi. W zaleceniach mam Clexane jeszcze przez 30 dni po porodzie.

mhsv3e5ez4n46979.png

Do góry