reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Moja historia
11.2011 ciaza obumarła 8 tydzień nie było widać zarodka

09.2016 test ciazowy po 17 dniach ciaza zawsze młodsza niż wynikało z daty om najpierw o tydzień potem o 2 - dobra akcja serca- minimalne plamienie 10 tydzień z leków Duphaston i luteina dopochw 3x1 acard nospa - obumarcie w 13 tyg
Badania tarczycy i w kierunku zespołu antyfosfolipidowego nic nie wykazaly

04.2017 test ciazowy po 18 dniach pozytywny beta w 17 dniu 180 bardzo słabe objawy typu napięcie piersi
W 7 tyg ciaza wyglądająca na 5 tydzień tylko pęcherzyk i cialko żółte
Leki duphaston encorton 10 kw foliowy 5 i acard
Naturalne poronienie 7 tydzien

reklama
Moja historia
11.2011 ciaza obumarła 8 tydzień nie było widać zarodka

09.2016 test ciazowy po 17 dniach ciaza zawsze młodsza niż wynikało z daty om najpierw o tydzień potem o 2 - dobra akcja serca- minimalne plamienie 10 tydzień z leków Duphaston i luteina dopochw 3x1 acard nospa - obumarcie w 13 tyg
Badania tarczycy i w kierunku zespołu antyfosfolipidowego nic nie wykazaly

04.2017 test ciazowy po 18 dniach pozytywny beta w 17 dniu 180 bardzo słabe objawy typu napięcie piersi
W 7 tyg ciaza wyglądająca na 5 tydzień tylko pęcherzyk i cialko żółte
Leki duphaston encorton 10 kw foliowy 5 i acard
Naturalne poronienie 7 tydzien
Witaj. Bardzo mi przykro że dolaczasz do nas w tak przykrych okolicznościach. Na Twoim miejscu zaczelabym od znalezienia dobrego lekarza i zrobienia badań genetycznych - kariotypy, mutacja MTHFR, genu protrombiny i V Leiden... Po 3 stratach należy Ci się to na NFZ.... Zostań z nami i światełko dla Twoich Aniołków (*)

Dziękuję bardzo za miłe przyjęcie mnie na forum
Właśnie od tych badań zamierzam zacząć- a czy te mutacje robilyscie z krwi czy wymaz z policzka ( lekarka poleciła mi test dna z internetu)
Lekarza często zmieniałem ze względu na przeprowadzki ale teraz już się zapowiada zostać dłużej w 1 miejscu to będzie łatwiej

Właśnie od tych badań zamierzam zacząć- a czy te mutacje robilyscie z krwi czy wymaz z policzka ( lekarka poleciła mi test dna z internetu)
Lekarza często zmieniałem ze względu na przeprowadzki ale teraz już się zapowiada zostać dłużej w 1 miejscu to będzie łatwiej
Ja robiłam z krwi

Witaj podobno z krwi są wiarygodniejsze . Tak słyszałam .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Tez polecam Ci znalez dobrego lekarza od poronien duzo z nas tutaj sie szczepi lub szczepilo limfocytami męza te szczepienia mają za zadanie chronić zarodek w pierwszych tygodniach ciązy napisz nam z jakiego miasta jestes to kolezanki podpowiedzą Ci do kogo się udac po pomoc ja lecze sie u prof Malinowskiego z Lodzi i Jerzak przyjmuje w Warszawie

Witaj Iveo. Na początek proponuję znalezc dobrego lekarza. Moj wczesniejszy tez nie widzial nic dziwnego w becie 186 ponad 20 dni po owu... W tej ciazy (na lekach) taką betę mialam 12 dni po owu i pięknie rosła. W poprzednich ciazach testy tez mi dlugo nie wychodzily, a teraz mialam juz kreskę 10 dni po owulacji. W jakich tygodniach mialas poronienia? Napisz nam coś więcej.

Też mam pytanie. Dzisiaj mam wg usg 12t5d. Konczą mi się pomału metyle. Myslalam o tym, zeby okolo 14tc odstawic je i przejsc na femibion natal 2 (zalezy mi zeby miec tez kwasdha). Czy to dobry pomysl?
Kasiu myśle że śmiało możesz tak zrobić .

Witaj Iveo. Jestem tu trochę jak "matka foka" i przygarniam każda nowa duszyczke.
Zapraszam cię na wątek stworzony razem z dziewczynami odnosnie badań. Może wpadnie Ci jakiś pomysł
Link do: Ciaze po poronieniach zakonczone sukcesem- badania, przebieg

@lamia78 teraz Ty do porodu?? Opisalas swoja historie?? Jak jeczalam i barzekalam ze puste jajo ze do bani to ktos napisal a widzisz lamia to co jak miala a zaraz rodzi. Wiec pytam jak mialas???

Kochane powiem Wam ze ten brzuszek po @fondie to ciezki orzech do zgryzienia przez ten strach i obawy. Jak Ty tak mialas to teraz Cie rozumie ;-D

@iveo, moje ciąże wyglądały bardzo podobnie do Twoich. W 6-7 tygodniu miałam tylko pęcherzyki. Beta bardzo niska, nie rosła. To może sugerować jakieś problemy w zakresie immunologii lub po prostu wady zarodków. Zbadaj oprócz mutacji immunologię.
Ja robiłam mutacje z policzka.
Dziękuję za odpowiedzi. We wtorek mam wizytę, to tak zaproponuję z tym femibionem, tam są te witaminy z gr B, metafolin, a przynajmniej miałabym jeszcze inne witaminy.
P.S. Przepraszam za podwójny post pod postem. Ale coś dziś nie tak z BB i nie wyświetla mi się przycisk usuń post :/
P.S 2. @nafoczka, czy fb dobrze mi podpowiada, że masz dzisiaj urodziny?:D

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny, wczoraj wyszliśmy do domu. Ja mam nawał pokarmu i piersi pieką. Mały na szczęście budzi się często na karmienie troszkę mniej boli. Żaden laktator nie daje takiej ulgi. W zaleceniach mam Clexane jeszcze przez 30 dni po porodzie.

mhsv3e5ez4n46979.png

Do góry