reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Betrha, bardzo dziękuję za mega wyczerpującą odpowiedź. Napisz proszę gdzie przyjmuje?
W swoim gabinecie: Dolnośląskie centrum ginekologii, ul powstańców śląskich 50 chyba.

Witajcie dziewczyny - nie wiem czy ktoś jeszcze tutaj mnie pamięta... Wybaczcie, że się wycofałam ale rzeczywistość ostatnio mnie przerosła - wyszłam w wielki piątek ze szpitala ICZMP po histeroskopii - wszystko ok, za to przyszły wyniki mojego kariotypu - jest nieprawidłowy.... Także przyczyna strat się znalazła ale to najgorsza diagnoza z możliwych.... Dobrze że dostałam wynik w szpitalu bo ciśnienie skoczyło mi na 150 - jakaś pielęgniarka zlitowała się nade mną i dała mi jakiś syrop na uspokojenie...

Na razie trawię informację - w czwartek wizyta u genetyka ale cudów się nie spodziewam... Szukam info o in vitro z PGD/PGS ale sprzeczne informacje trochę mnie podłamują - ogromne koszty i ciężko powiedzieć jaka skuteczność. Jeśli znacie kogoś kto przez to przechodził proszę dajcie mi znać, może nasze moderatorki znają kogoś?

Kciukam nieustająco za staraczki i gratuluję wszystkim, którym się udało.

Pozdrawiam ciepło.

Ściskam cie. W Parens Kraków chyba tez robią.
Jesli chodzi o osoby które to przechodziły, to napisz kochana na wątku Kto po in vitro? Tam jest pare dziewczyn które robiły pgd, na pewno odpowiedzą.

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Destino ja się nie obrażam ja tylko piszę o doświadczeniu innych ludzi ktorzy na pewno nie mieli łatwo i swoje przeszli brak prawidłowych plemników morfologia 0 to jednak wyzwanie albo prawidłowa główka albo witka i weź tu wybierz ten ktory sie nadaje i pobierali nasienie z jader i tez badali te plemniki pod względem genetycznym później zarodek nie znam sie na tym az tak aby to fachowo nazwać i kilka poronień tez było po drodze leczyli się u Mrugacza.
Wiesz kazdy ufa temu do kogo chodzi ty Przybycieniowi i nie ma w tym nic złego. Uważam ze dobra klinika to taka która ma doświadczenie i doświadczonych lekarzy.
Niemniej liczy się aby był efekt dzidziuś o to wszystkie walczymy.

1492539345643-1249861897.jpg
chwalę się, właśnie odebralismy:tak::tak:

Załączniki

• 1492539345643-1249861897.jpg
    1492539345643-1249861897.jpg
    641,8 KB · Wyświetleń: 537
Dziękuję dziewczyny za ciepłe słowa :)

Kochana jest nadzieja... U nas tez translokacja zrównoważona tyle tylko ze u Męża. Po 3 stratach doczekałam sie żywego Sreberka :) Fakt ze to loteria, dokładając inne przeciwności ze to juz prawie Cud. Ale jak znajdziesz sile to będziesz walczyć... I doczekasz sie tak jak i ja :) sciskam

Zobacz załącznik 803106 chwalę się, właśnie odebralismy:tak::tak:
Lamia
Ale limuzyna
Super
Ja dziś kupiłam troche pierwszych ubranek
Nie mogłam sie powstrzymać ;)

Evita
Jeżeli chodzi o badanie pgs czy pgd to w invikcie tak jak piszesz wysyłają do Gdańska
8 tys chyba 4 zarodki kosztują .
Ja nie mam translokacji z mężem a też moje ciąże to ; puste jajo ( czyli wada ,
Potem ciąża z zatrzymanym serduszkiem
W następnej już na lekach beta do 4,500 i zaczęła spadać
Potem synek z trisomią 13 !!!!!!
Potem dwie ciąże biochemiczne
Tak że u mnie na bogato mimo dobrych kariotypów
Próbuje ci powiedzieć że sie nigdy nie poddałam
Teraz jestem w ciąży ( kolejnej ) i jest ok
Modle sie żeby tak zostało .......
W twoim przypadku zostają albo próby , choć nie wiadomo ile ich będzie
Albo inv na które w takim przypafku jak ty chyba będzie najlepszym wyjściem

@bertha ja akurat z tym zdrowym odzywianiem sie trochu zgadzam,gdy chcialam ponownie zajsc w ciążę,duzo o tym czytalam,ze jednak pomaga,ja np,przestalam jeść kupne ciastka,batoniki,chipsy,colę dawniej pilam tylko do drinka,choc uwielbiam,dlatego nie moze jej byc w moim domu,bo mnie kusi,ale jak mąż przyjeżdża to kupuje do lisky,dawniej napychalam sie kupnymi ciastkami a pozniej bolal mnie brzuch,teraz piekę ciasto,lub zjem kawalek czekolady,nie pijemy zadnych kupnych napoji i sokow,tylko wode mineralna i herbatę,sok tylko robiony,co nie znaczy ze calkiem zwarjowalam,i dzieciom zabraniam,nie,lekarka w Prokocimiu powiedziała ze raz na tydzien chipsy i puszka coli jak najbardziej,ja wpdlam w ten dobry nawyk,i w ciazy jest mi duzo lzej odmawiac sobie takich rzeczy,a przez to moze bardzo nie tyje,bo zjesc to lubię :-).@ovli22 bardzo mi przykro z Twojego powodu,widzisz u mnie od samego poczatku mialam takie silne bule pachwin,też sie martwilam ze to cos niepokojącego,ale zawsze było dobrze,wiec gdy przestawalo calkiem boleć,wpadalam w straszna panikę,nie martw sie na zapas,bo jak juz zajdziesz to moze oznaczac dobre rzeczy,@asia669 życzę Ci zeby ten jutrzejszy dzień stał się Twoim najpiekniejszym.@Susa powodzenia jutro,wiem jakie to bardzo stresujące,mnie przed wizyta okropnie bolał brzuch z nerwów,@Liluli opowiedz jutro jak na wizycie,bo moja jeszcze odległa,to będę wiedzieć jak moja dzidzia sie rozwija i ile urosla :-),@kas90 oby wszystko było dobrze:-*.a o reszcie dziewczyn tez pamietam!

reklama
Do góry