reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Bea czekamy na serduszko razem z tobą &&& :laugh2:

Sus, mogę sobie tylko wyobrażać co czujesz... Twój mały Cud cię zaskoczy :biggrin2:

Asia, jutro wasz wielki dzień :-D czekamy razem z Wami

Porzeczka, Kas całuję brzuszki

Foczusia buziaki :*

Liluli Twój maluszek jest mi szczególnie miły, będę z tobą myslami na wizycie

Czarna mała, badanie allo i ... do boju.

Ovli, ty już też zaczynasz starania, czy jeszcze jakieś badania?

Wszystkie niewymienione z nicka pozdrawiam.

Bardzo wam kibicuję i cieszę się, że kolejne dzieci witają mamusie i zagnieżdzają się w brzuszkach. Podczytuję was ciągle, jednak niebardzo wiem co napisać. To chyba zresztą widać. Dobrego dnia

reklama
Asia
Zapomniałam
I cie pominęłam w poście .......
Jejku
Ty już jutro szkraba przytulisz !!!!!!!!
Cudowne chwile jutro przed tobą
Tylko pamiętaj że my wszystkie tu na album ze zdjęciami czekamy !!!!!!!!
A co do mojej Księżnej to tak, już mi grasuje w brzuchu ....

@asia669 jutro idziesz??? Ja ale sie jaram. Beda zdjecia maluszka.

@ovli22 mam objawy mam, ta ciaza jest na lekach i calkowicie jest inna od wszystkich ktore znalam. W innych mega mialam spuchniete cyce i bolacy brzuch tu jest odwrotnie dlawie sie juz odbijaniem,ciagnieciem i jezdzeniem jedzenia gora dol a cyce ledwo zauwazalna roznica w dotyku.. Dziekuje za kciuki i przede wszystkim modlitwy jutro pojade najszybciej jak mozliwe na monitoring bo inaczej jajo zniose

Beatka No to jutro to tylko formalności będzie serducho jak dzwon ! Już się nie mogę doczekać tych wspaniałych wiadomości !!! ;))

Bentula a u mnie było odwrotnie , że jak miałam bolące pachwiny to wiedziałam co nastąpi za kilka dni ( oczywiście były bardzo bolące ) bardzo się ich bałam bo wiedziałam ma co mam teraz czekać .
Dziewczyny ja to się chyba boje każdego objawu ciąży bo nie wiem który będzie ten zdrowy objaw . Ojjj biedny my .

Destino ja jeszcze nie mam zielonego światła ! Powtarzałam tydzień temu ANA i 19 maja mam wizytę i maja mi ustalić dalsze kroki . Mam komórki Nk 47 % także musza mi je zbić do 9-12% i w ostatnich badaniach miałam ANA dodatnie dlatego musiałam je powtórzyć i teraz zobaczymy co wyjdzie. .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Dziewczynki szukam dla kuzynki lekarza od nieplodnosci z Wroclawia. Dziewczyna mlida 27 lat i od 5 nie moze zajsc. Znacie moze kogos?
We Wrocławiu to chyba ciezko z jakimis dobrymi nazwiskami od nieplodnosci niestety...
ja moge polecić swojego, ale trzeba o nim wiedziec, że:
- bazuje na tym co sam widzi na usg oraz swoich metodach: zdrowe odżywianie i tryb życia, higiena, leczenie zrostów itp, co moze czasem wydawac sie szablonem, moze i nim jest, ale ja sie akurat z tym szablonem zgadzam
- zleca niewiele/wcale badań, ale zakladam, ze skoro 5 lat sie stara, to juz troche ich ma. a jesli nie ma, to zawsze moze samodzielnie je zrobic. lista podstawową moze wziąć od nas. natomiast o rzeczy typu histeroskopia, drożność ja sie sama upominałam.
- walczy do upadlego o naturalne poczecie, wiec o IUI i IVF sama sie upomnialam, ze juz dla mnie jest na to czas, wiec trzeba po prostu wychodzic z inicjatywą.
- sa u niego duze opoznienia, bo traktuje kazda pacjentke indywidualnie, dokladnie, nie patrzac na zegarek. pierwsza wizyta trwa jakies 1,5h i jest bogata w wyklad wlasnie o zdrowym odzywianiu, trybie zycia, higienie itp., wychodząc widzi się zabijający wzrok pacjentek czekających na korytarzu :D
ale zapisujac sie na wizyte mozna zawsze zapytac czy przed moja wizytą nie ma jakiś pierwszorazówek lub czy jest duże opoznienie i wtedy sobie juz odpowiednio zaplanowac opóźnienie.

Mysle, ze niektorym moze przypasc bardzo do gustu a niektorym w ogole nie podpasować. Ma na pewno niestandardowe podejscie do pacjentek i leczenia, wiec moze warto sie dla odmiany do niego wybrać, bo a nuż uzupelni wlasnie ten zaniedbany aspekt leczenia. Chyba ze wlasnie u niego sie leczyla, to dla odmiany do kogos innego :D
dr Mariusz Markuszewski

Jutro idę. Mam nadzieję, że mnie przyjmą, mimo, że jest straszny ścisk na porodówkach. Niby mam skierowanie od lekarki ze szpitala, w którym chcę rodzić, więc może inaczej będą patrzeć.
Mam być rano na czczo.
Trzymajcie kciuki, żeby poszło łatwo i za łagodne przyjście na świat Tymka.
Jak będę go miała na pewno się podzielę foto.

Cudownie:):) powodzenia oby szybko wyskoczyl maluszek caly i zdrowy :*"*

We Wrocławiu to chyba ciezko z jakimis dobrymi nazwiskami od nieplodnosci niestety...
ja moge polecić swojego, ale trzeba o nim wiedziec, że:
- bazuje na tym co sam widzi na usg oraz swoich metodach: zdrowe odżywianie i tryb życia, higiena, leczenie zrostów itp, co moze czasem wydawac sie szablonem, moze i nim jest, ale ja sie akurat z tym szablonem zgadzam
- zleca niewiele/wcale badań, ale zakladam, ze skoro 5 lat sie stara, to juz troche ich ma. a jesli nie ma, to zawsze moze samodzielnie je zrobic. lista podstawową moze wziąć od nas. natomiast o rzeczy typu histeroskopia, drożność ja sie sama upominałam.
- walczy do upadlego o naturalne poczecie, wiec o IUI i IVF sama sie upomnialam, ze juz dla mnie jest na to czas, wiec trzeba po prostu wychodzic z inicjatywą.
- sa u niego duze opoznienia, bo traktuje kazda pacjentke indywidualnie, dokladnie, nie patrzac na zegarek. pierwsza wizyta trwa jakies 1,5h i jest bogata w wyklad wlasnie o zdrowym odzywianiu, trybie zycia, higienie itp., wychodząc widzi się zabijający wzrok pacjentek czekających na korytarzu :D
ale zapisujac sie na wizyte mozna zawsze zapytac czy przed moja wizytą nie ma jakiś pierwszorazówek lub czy jest duże opoznienie i wtedy sobie juz odpowiednio zaplanowac opóźnienie.

Mysle, ze niektorym moze przypasc bardzo do gustu a niektorym w ogole nie podpasować. Ma na pewno niestandardowe podejscie do pacjentek i leczenia, wiec moze warto sie dla odmiany do niego wybrać, bo a nuż uzupelni wlasnie ten zaniedbany aspekt leczenia. Chyba ze wlasnie u niego sie leczyla, to dla odmiany do kogos innego :D
dr Mariusz Markuszewski
Betrha, bardzo dziękuję za mega wyczerpującą odpowiedź. Napisz proszę gdzie przyjmuje?

Witajcie dziewczyny - nie wiem czy ktoś jeszcze tutaj mnie pamięta... Wybaczcie, że się wycofałam ale rzeczywistość ostatnio mnie przerosła - wyszłam w wielki piątek ze szpitala ICZMP po histeroskopii - wszystko ok, za to przyszły wyniki mojego kariotypu - jest nieprawidłowy.... Także przyczyna strat się znalazła ale to najgorsza diagnoza z możliwych.... Dobrze że dostałam wynik w szpitalu bo ciśnienie skoczyło mi na 150 - jakaś pielęgniarka zlitowała się nade mną i dała mi jakiś syrop na uspokojenie...

Na razie trawię informację - w czwartek wizyta u genetyka ale cudów się nie spodziewam... Szukam info o in vitro z PGD/PGS ale sprzeczne informacje trochę mnie podłamują - ogromne koszty i ciężko powiedzieć jaka skuteczność. Jeśli znacie kogoś kto przez to przechodził proszę dajcie mi znać, może nasze moderatorki znają kogoś?

Kciukam nieustająco za staraczki i gratuluję wszystkim, którym się udało.

Pozdrawiam ciepło.

reklama
Evita u dr P prawie wszystkie pary ktore moga za to badanie zaplacic to placa. My mamy prawidlowr kariotypy, ale u nas tez genetyka jest powodem niepowodzen. "Czysty" kariotyp nie jest gwarancja zdrowej ciazy. Nie przy tak zaawansowanej endometriozie. Szanse masz, choc mniejsze niz inni, ale SĄ i tego sie kochana trzymaj. Tule mocno i... naprawde rozumiem twoj bol :* Evita, my na zdrowych kariotypach, a na zepsutych komorkach jajowy bedziemy to niedlugo przerabiac. Zycze Ci duzo odwagi, nadziei i szczescia [emoji4]

Do góry