reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@evita kochana ja Cię pamiętam byłyśmy razem u Maliny kochana tak bardzo mi przykro powiedz jeśli masz siłę jaki to rodzaj nieprawidłowości troszkę o tym czytałam
Jutro jadę do lekarki tu na miejscu bo nie mam fraxiparyny ona pracuje w klinice leczenia niepłodności mogę ja zapytać o to wszystko na pewno udzieli mi pewnej informacji mam do niej ogromne zaufanie.

@beri123 ja bym mogła polecic ale w Katowicach a najlepsza klinika jesli chodzi o in vitro to Białegostok i piszę to z doświadczenia znajomych ktorzy byli beznadziejnym przypadkiem starali sie 10 lat wydali mnóstwo kasy 3 kliniki przed ta w Białymstok i tylko tam się udało i jest syn

Dzisiaj kupiłam. Szczerze powiem, że są właśnie takie na mniejszy brzuszek. Ja miałam najgorsze mdłości 6-8 tydz w OM, czyli tak do skończonego 9 tydz wg USG. Potem nagle zmalały, właściwie z dnia na dzień, ale na wizycie kilka dni później wszystko było ok. Teraz większość czasu nie mam mdłości, wieczorem mnie czasem łapią, ale sutki za to bolą strasznie [emoji14]

A też macie takie syfy na czole i dekolcie?:/
Nie mdłości ustapily dopiero po 12 t.ć ale też z dnia na dzień... Teraz mam czasami wieczorem tylko. Co do krost... Przemilcze bo mam straszne na plecach i ramionach....

@Porzeczka1234 wiem tylko, ze to translokacja zrównoważona między 7 i 8 chromosomem - jeśli nic nie przekrecam bo wyniki dostałam przez telefon od pani genetyk - bardzo miłej zresztą, bardzo pocieszała żeby się nie poddawać, w czwartek jedziemy do niej na wizytę to już nam da wyniki na papierze i wytłumaczy więcej. Dla mnie opcja albo próbowania jeszcze naturalnie albo in vitro z PGD, decyzja o adopcji komórki lub zarodka jest dla mnie zbyt trudna...

Podpytam też o kliniki które robią PGD - kiedyś była to tylko invicta gdańska, teraz więcej miejsc a mi zależy na najlepszym, gdzie mają największe doświadczenie.

Czytałam sporo o tych translokacjach i wiem, że jest szansa, że ludziom się udaje, sama mam koleżankę która ma zdrowego syna ale niestety również 4 straty...

Co do Maliny - od razu powiedział, że jak wyjdzie kariotyp nieprawidłowy to genetyk musi się wypowiedzieć. Na pewno, jeśli będę podchodzić do IVF to chciałabym być immunologicznie też obstawiona czyli mieć allo mlr wysokie i brać leki przez Malinę przypisane bo na pewno tam też jest problem... Wydawało mi się że to mało prawdopodobne mieć w sobie wszystkie jednostki chorobowe ale jednak... Miałam złe przeczucia a intuicja zazwyczaj mnie nie zawodzi :(

Madzia
Przykro mi:sad:

Beatka trzymam kciuki za Twoją wizytę a ty trzymaj za moją ;)
Jutro serce twojego bobasa będzie bić jak dzwoń na kościele Mariackim :):)

Kas
Ty już prenatalne ...super .

Ja jutro na 18,30 jade na usg połówkowe
Boję sie jak cholera
Mam wrażenie że strach jest coraz większy i czym starsza ciąża tym bardziej sie boje i wszystkiego doszukuje
Kochana jutro będę mocno myślami z Tobą!!! Rozumiem Cię doskonale bo mam podobnie - im dalej tym bardziej się boję. Daj nam koniecznie znać co i jak. I zobaczysz wszystko będzie ok !!!

@EvitaO na pewno robią w Katowicach jeśli masz udokumentowane 2 straty to koszt to 15 tyś resztę jutro się dowiem. Zapytam też znajomych o ten Białegostok oni nie mieli prawidlowych plemników ale co z kariotypem bo to lubi w parze chodzić nie pytałam ale zadzwonię i zapytam się co i jak. Ja też bym została u Maliny ale wiem ze to wszystko kosztuje ściskam Cię jak coś to pisz jesli będę mogła na pewno postaram się pomóc

Evita u dr. Przybycienia invitro 15 tys plus leki i badanie ktore robi w Cambrige w angli dlatego kosztuja. Ok 4000 jeden zarodek, cos kolo 6500 2 zarodki itd. Mozna zbadac nawet 8 zarodkow ok 25 000. To w krakowie w macierzynstwie. We wtorek bede u Chrostowskiego w artvimed tez krakow. Tez robia te badania. Pogadam i dam ci znac.

Dobra klinika... to ta, ktora ci pomorze. Porzeczko kochana, nie bierz tego do siebie. Ja sie nie zdecydowalam na klinike w bialymstoku bo ma duzo negatywnych opinii. Choc moze tam ostatecznie wyladuje. To wazne co jest powodem zaklucajacym ciaze. To z czym jedna klinika sobie poradzi innej moze nie wyjsc. I zaufanie... to wazny czynnik. Evita jak masz mozliwosc to sprawdz kilka klinik i pogadaj z lekarzami. Znajdz swoje miejsce. In vitro z taka niewiadoma to nie tylko pieniadze... Moze dac Odrodzenie albo zabije ducha. Ale ty juz to wiesz. Kochana tule cie mocno i dodaje otuchy. Wciaz macie szanse na maluszka [emoji1] Potrzebujesz, pisz na priv. :*

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziękuję dziewczyny za ciepłe słowa :)

Oczywiście ze masz się nie poddawać !! Znam kobitkę u nich tez stwierdzili ze któraź z par chromosomów się nie zgadza i lekarz powiedział ze to loteria jak się połączą dobrze to urodzi zdrowe dziecko a jak nie to zmów poroni !!! Ona się nie poddała i po 5 poronieniach urodziła zdrową córkę naturalnie poczętą . Także dziewczyny nie łamiemy się zawsze jest jakieś wyjście nie zbadane są wyroki Boskie .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry