reklama
Porzeczka1234
Fanka BB :)
@evita kochana ja Cię pamiętam byłyśmy razem u Maliny kochana tak bardzo mi przykro powiedz jeśli masz siłę jaki to rodzaj nieprawidłowości troszkę o tym czytałam
Jutro jadę do lekarki tu na miejscu bo nie mam fraxiparyny ona pracuje w klinice leczenia niepłodności mogę ja zapytać o to wszystko na pewno udzieli mi pewnej informacji mam do niej ogromne zaufanie.
@beri123 ja bym mogła polecic ale w Katowicach a najlepsza klinika jesli chodzi o in vitro to Białegostok i piszę to z doświadczenia znajomych ktorzy byli beznadziejnym przypadkiem starali sie 10 lat wydali mnóstwo kasy 3 kliniki przed ta w Białymstok i tylko tam się udało i jest syn
Jutro jadę do lekarki tu na miejscu bo nie mam fraxiparyny ona pracuje w klinice leczenia niepłodności mogę ja zapytać o to wszystko na pewno udzieli mi pewnej informacji mam do niej ogromne zaufanie.
@beri123 ja bym mogła polecic ale w Katowicach a najlepsza klinika jesli chodzi o in vitro to Białegostok i piszę to z doświadczenia znajomych ktorzy byli beznadziejnym przypadkiem starali sie 10 lat wydali mnóstwo kasy 3 kliniki przed ta w Białymstok i tylko tam się udało i jest syn
agatush
Moderatorka
Nie mdłości ustapily dopiero po 12 t.ć ale też z dnia na dzień... Teraz mam czasami wieczorem tylko. Co do krost... Przemilcze bo mam straszne na plecach i ramionach....Dzisiaj kupiłam. Szczerze powiem, że są właśnie takie na mniejszy brzuszek. Ja miałam najgorsze mdłości 6-8 tydz w OM, czyli tak do skończonego 9 tydz wg USG. Potem nagle zmalały, właściwie z dnia na dzień, ale na wizycie kilka dni później wszystko było ok. Teraz większość czasu nie mam mdłości, wieczorem mnie czasem łapią, ale sutki za to bolą strasznie [emoji14]
A też macie takie syfy na czole i dekolcie?:/
EvitaO
Aktywna w BB
@Porzeczka1234 wiem tylko, ze to translokacja zrównoważona między 7 i 8 chromosomem - jeśli nic nie przekrecam bo wyniki dostałam przez telefon od pani genetyk - bardzo miłej zresztą, bardzo pocieszała żeby się nie poddawać, w czwartek jedziemy do niej na wizytę to już nam da wyniki na papierze i wytłumaczy więcej. Dla mnie opcja albo próbowania jeszcze naturalnie albo in vitro z PGD, decyzja o adopcji komórki lub zarodka jest dla mnie zbyt trudna...
Podpytam też o kliniki które robią PGD - kiedyś była to tylko invicta gdańska, teraz więcej miejsc a mi zależy na najlepszym, gdzie mają największe doświadczenie.
Czytałam sporo o tych translokacjach i wiem, że jest szansa, że ludziom się udaje, sama mam koleżankę która ma zdrowego syna ale niestety również 4 straty...
Co do Maliny - od razu powiedział, że jak wyjdzie kariotyp nieprawidłowy to genetyk musi się wypowiedzieć. Na pewno, jeśli będę podchodzić do IVF to chciałabym być immunologicznie też obstawiona czyli mieć allo mlr wysokie i brać leki przez Malinę przypisane bo na pewno tam też jest problem... Wydawało mi się że to mało prawdopodobne mieć w sobie wszystkie jednostki chorobowe ale jednak... Miałam złe przeczucia a intuicja zazwyczaj mnie nie zawodzi
Podpytam też o kliniki które robią PGD - kiedyś była to tylko invicta gdańska, teraz więcej miejsc a mi zależy na najlepszym, gdzie mają największe doświadczenie.
Czytałam sporo o tych translokacjach i wiem, że jest szansa, że ludziom się udaje, sama mam koleżankę która ma zdrowego syna ale niestety również 4 straty...
Co do Maliny - od razu powiedział, że jak wyjdzie kariotyp nieprawidłowy to genetyk musi się wypowiedzieć. Na pewno, jeśli będę podchodzić do IVF to chciałabym być immunologicznie też obstawiona czyli mieć allo mlr wysokie i brać leki przez Malinę przypisane bo na pewno tam też jest problem... Wydawało mi się że to mało prawdopodobne mieć w sobie wszystkie jednostki chorobowe ale jednak... Miałam złe przeczucia a intuicja zazwyczaj mnie nie zawodzi
agatush
Moderatorka
Kochana jutro będę mocno myślami z Tobą!!! Rozumiem Cię doskonale bo mam podobnie - im dalej tym bardziej się boję. Daj nam koniecznie znać co i jak. I zobaczysz wszystko będzie ok !!!Madzia
Przykro mi
Beatka trzymam kciuki za Twoją wizytę a ty trzymaj za moją
Jutro serce twojego bobasa będzie bić jak dzwoń na kościele Mariackim
Kas
Ty już prenatalne ...super .
Ja jutro na 18,30 jade na usg połówkowe
Boję sie jak cholera
Mam wrażenie że strach jest coraz większy i czym starsza ciąża tym bardziej sie boje i wszystkiego doszukuje
Porzeczka1234
Fanka BB :)
@EvitaO na pewno robią w Katowicach jeśli masz udokumentowane 2 straty to koszt to 15 tyś resztę jutro się dowiem. Zapytam też znajomych o ten Białegostok oni nie mieli prawidlowych plemników ale co z kariotypem bo to lubi w parze chodzić nie pytałam ale zadzwonię i zapytam się co i jak. Ja też bym została u Maliny ale wiem ze to wszystko kosztuje ściskam Cię jak coś to pisz jesli będę mogła na pewno postaram się pomóc
Evita u dr. Przybycienia invitro 15 tys plus leki i badanie ktore robi w Cambrige w angli dlatego kosztuja. Ok 4000 jeden zarodek, cos kolo 6500 2 zarodki itd. Mozna zbadac nawet 8 zarodkow ok 25 000. To w krakowie w macierzynstwie. We wtorek bede u Chrostowskiego w artvimed tez krakow. Tez robia te badania. Pogadam i dam ci znac.
Dobra klinika... to ta, ktora ci pomorze. Porzeczko kochana, nie bierz tego do siebie. Ja sie nie zdecydowalam na klinike w bialymstoku bo ma duzo negatywnych opinii. Choc moze tam ostatecznie wyladuje. To wazne co jest powodem zaklucajacym ciaze. To z czym jedna klinika sobie poradzi innej moze nie wyjsc. I zaufanie... to wazny czynnik. Evita jak masz mozliwosc to sprawdz kilka klinik i pogadaj z lekarzami. Znajdz swoje miejsce. In vitro z taka niewiadoma to nie tylko pieniadze... Moze dac Odrodzenie albo zabije ducha. Ale ty juz to wiesz. Kochana tule cie mocno i dodaje otuchy. Wciaz macie szanse na maluszka [emoji1] Potrzebujesz, pisz na priv. :*
Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Dobra klinika... to ta, ktora ci pomorze. Porzeczko kochana, nie bierz tego do siebie. Ja sie nie zdecydowalam na klinike w bialymstoku bo ma duzo negatywnych opinii. Choc moze tam ostatecznie wyladuje. To wazne co jest powodem zaklucajacym ciaze. To z czym jedna klinika sobie poradzi innej moze nie wyjsc. I zaufanie... to wazny czynnik. Evita jak masz mozliwosc to sprawdz kilka klinik i pogadaj z lekarzami. Znajdz swoje miejsce. In vitro z taka niewiadoma to nie tylko pieniadze... Moze dac Odrodzenie albo zabije ducha. Ale ty juz to wiesz. Kochana tule cie mocno i dodaje otuchy. Wciaz macie szanse na maluszka [emoji1] Potrzebujesz, pisz na priv. :*
Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
Dziękuję dziewczyny za ciepłe słowa
Oczywiście ze masz się nie poddawać !! Znam kobitkę u nich tez stwierdzili ze któraź z par chromosomów się nie zgadza i lekarz powiedział ze to loteria jak się połączą dobrze to urodzi zdrowe dziecko a jak nie to zmów poroni !!! Ona się nie poddała i po 5 poronieniach urodziła zdrową córkę naturalnie poczętą . Także dziewczyny nie łamiemy się zawsze jest jakieś wyjście nie zbadane są wyroki Boskie .
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Podziel się: