reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Tak, mam mieśniaki, ale lekarz nic nie wspominał o histeroskopii. Wspomnę mu o tym, zobaczymy co powie (chyba już przeklina mnie za rady z internetu;) ). Laparoskopii na ten moment tez nie proponowal. pewnie zaczyna od tych najmniej inwazyjnych, a zapewne skonczy sie jak zawsze. Znalazłam więcej niepochlebnych opinii o IUI, nie znam tez nikogo komu by sie udało tą drogą, wiec mam dośc sceptyczne podejście do tego.

Mojej koleżance udało się przez IUI właśnie jest w 5 miesiącu ciąży ;) . Udało jej się ale nie za pierwszym razem , jakieś 5-6 podejście .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jeszcze nie probowalismy, bo w tej chwili czekam na to badanie (wlasciwie dwa, bo jedno bede robic prywatnie chyba sonohsg sie nazywa(?) ale nie jestem pewna w 100%. Wiem tyle ze jest mniej inwazyjne ). Jesli chodzi o inseminacje to nie rozwazam jej, tylko od razu invitro. Przekopalam fora internetowe i inseminacje rzadko koncza sie udanie, a tez sporo kosztuja wiec chyba juz wole zbierac na cos co dami wiecej nadzieji.
A jesli hsg wyjdzie dobrze to co pewnie te zabiegi o ktorych piszecie? Laparoskopia? Zalamka. Tyle poswiecen, leki, badania, zabiegi, ciagla walka, wyrzeczenia...a i tak udaje sie albo tym ktorzy nie chca, albo tym ktorzy sie nie staraja.
Laparoskopia tylko jesli cos bedzie nie tak, tym sie nie martw na razie. Na poczatek to sonohsg. @bea25ta, chyba odwrotnie te badania są - sono to ta prostsza wersja, prywatnie na fotelu gin, wpuszczaja sól fizjologiczna i na usg patrza czy przechodzi. a hsg to kontrast i rtg w szpitalu.
Ja mialam sono, troche mnie to bolało.. nieprzyjemny typ bólu :( Troche przepchali lewy jajowód.
Potem histero zrób, niech tam ładnie wyczyszcza jak trzeba jakies polipy czy miesniaki i jestes gotowa. :)

Ja mialam jedno IUI, ale nasienie bylo na tyle slabe, ze nie widzialam sensu, zeby robic kolejne.
Zalezy ile kosztuje u was IUI - mnie kosztowalo 700zł + clo + pregnyl. ale clo+pregnyl to mialam i tak w cyklach naturalnych, wiec cala kasa dodatkowa to 700zł. Mozna raz spróbować. Aczkolweik wiem, ze jak sie juz dluzy i czeka potem na ivf, to kazdy cykl jest na wage zlota... takze jesli jestescie gotowi mentalni i finansowo na ivf, to ja bym tez od razu ivf robila.

@bea25ta, kciuki za serduszko jutro!!!!!

Hejka [emoji8]

U mnie hsg to był pierwszy krok do badania czemu nie zachodzę w ciążę, niestety nie zaszłam po nim, a kontrast płynnie przepłynął więc jajowody miałam drożne :) nawet mam zdjęcie rtg ;)

Pytanie do dziewczyn szczepionkowych:
Ile czasu po ostatniej szczepionce sprawdzałyście allo mlr?

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

@Porzeczka1234 ja maialam takie zwatpienia,o ktorych mój mąż nawet nie wie,nieraz plakalam tak histerycznie,ze juz nie mam objawow,czytalam godzinami fora o tym,i prosilam Boga,ze jesli nie jest mi dane,to niech zakonczy juz moje cierpienie,moje objawy były ciagle naprzemiennie,jak przestawaly bolec mnie pachwiny to myslalam ze to koniec,odrazu lecialam ze łzami w oczach do lekarza,ja ciagle patrzylam na żyłki na piersiach,ubzduralam sobie ze jak sa to jest dobrze,jak piersi nie bolały,to macalam az zaczęły boleć,rozumiem Cię doskonale,i dziękuję za wsparcie :-)

@asia669 jutro idziesz??? Ja ale sie jaram. Beda zdjecia maluszka.

@ovli22 mam objawy mam, ta ciaza jest na lekach i calkowicie jest inna od wszystkich ktore znalam. W innych mega mialam spuchniete cyce i bolacy brzuch tu jest odwrotnie dlawie sie juz odbijaniem,ciagnieciem i jezdzeniem jedzenia gora dol a cyce ledwo zauwazalna roznica w dotyku.. Dziekuje za kciuki i przede wszystkim modlitwy jutro pojade najszybciej jak mozliwe na monitoring bo inaczej jajo zniose

@kas90 dziś te spodnie kupiłaś? tez mam problem z zapieciem guzika tzn zapne ale gniecie, kochana dziś 9+3 czasem mam te mdłości ale się ich doszukuje. Czyli mogły już przestać tak dokuczac? za to cyce mam jak Pamela stojące pełne

@magda1208 jak u was?

Dzisiaj kupiłam. Szczerze powiem, że są właśnie takie na mniejszy brzuszek. Ja miałam najgorsze mdłości 6-8 tydz w OM, czyli tak do skończonego 9 tydz wg USG. Potem nagle zmalały, właściwie z dnia na dzień, ale na wizycie kilka dni później wszystko było ok. Teraz większość czasu nie mam mdłości, wieczorem mnie czasem łapią, ale sutki za to bolą strasznie :p

A też macie takie syfy na czole i dekolcie?:/

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry