reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@funia dostaniesz euthyrox , przynajmniej powinnaś go dostać. Masz za niskie ft4 i masz moim zdaniem hashi .Do pełni diagnozy brakuje jeszcze usg tarczycy .A przy hashi nie musisz mieć niedoczynności.
@fiolkowa Współczuję bardzo I moim zdaniem miałaś za niską dawkę heparyny

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Ja sie zgodze z Gabis. To ze tsh jest ladne o niczym nie swiadczy. Ja mialam tsh piekne zawsze ponizej 2. Ft3 tf4 tez w normie. Nikt mi jie robil anty tg i anty tpo. Stracilam 2 ciaze. Nie wiem czy przez tarczyce. Jak zbadalam przeciwciala to mialam antytg prawie 500. Tsh dalej w normie. I endo mi wytlumaczyla ze najpierw rosna przeciwciala przy hashimoto a pozniej tsh. Czekalysmy. Kilka miesiecy pozniej mialam juz tsh 5. Ana dodatnie tez mam. I endo i reumatolog tez twierdzi ze moze byc to przez tarczyce. Zaczelam brac eutyrox uregulowalam z tej strony hormony. Nawet prolaktyna spadla ze 100 na 80[emoji6] i zaszlam w ciaze. Bralam eutyrox i kontroliwalam tarczyce co miesiac bo strasznie mi skakaly wyniki w ciazy. Do tego bralam acard clexane duzo duphastonu...i syn konczy rok[emoji3] nie wiem co pomoglo. Ale ja bym nie lekcewazyla tych przeciwcial tarczycowych

A ty moj grubson na poprawe nastroju[emoji2]
1491901126-aaaaaa.jpeg

dziękuję za wsparcie. Mój M tylko wzdycha... Natomiast jeśli chodzi o dafke claxena to zaufanie mam do mojej dr. Ale nie twierdzę, ze mogłaby być wyższa Bo jak bym miała 0,6 to przynajmniej była by sprawa jasna. Na ta chwilę muszę załatwić zabieg bo boję się, ze skończy to się poronieniem w toku.

dziewczyny w 100% przyznaję że mnie zakręciłyście z badaniami tarczycowymi, skoro piszecie że funii jest potrzebny euthyrox, to znaczy że w moim przypadku dr P. się mylił i muszę znależć nowego lekarza bo on się nie zna...???:baffled::baffled::baffled:
ja mam wyniki zbliżone bardzo i powiedział że są wporządku
ft3 2,80 (1,5- 4,1)
ft4 1,37 ( 0,89- 1,76)
już nie wiem co myśleć...bo ja mam dużo wyższe anty tpo, tg i jak już to znalzłam poszłam do dr P ucieszona jakbym odkryła amerykę, po czym On mówi że przeciwciał się nie leczy...one sobie krążą we krwi i tyle, jeśli tsh bedzie zmierzało ku niedoczynności wtedy będzie trzeba interweniować ( w sensie wdrożyć leki ale teraz to absolutnie, bo wyniki są prawidłowe)

a i jesli chodzi o starania to tsh powinno być do 2,
EvitaO co u Ciebie? robiłaś kariotypy?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
@mickey* tak przeciwciał się nie leczy to prawda .Ja też nie mam niedoczynności ale żeby ft3 i ft4 były na właściwym poziomie biorę euthyrox .I u mnie tarczyca szalała w ciąży i z dużą dozą prawdopodobienstwa byla przyczyną poronień.

@mickey* tak przeciwciał się nie leczy to prawda .Ja też nie mam niedoczynności ale żeby ft3 i ft4 były na właściwym poziomie biorę euthyrox .I u mnie tarczyca szalała w ciąży i z dużą dozą prawdopodobienstwa byla przyczyną poronień.
Madzia wiem że przeciwciał się nie leczy, ale lekarz ot tak nie przepisze euthyroxu jeśli nie ma niedoczynności, trochę powiem szczerze wprowadzacie w błąd...
bo komu jak komu ale dr Przybycieniowi ufam w 100 % i przy wynikach które są obecnie w normie a takie mam i funia też nie przepisze lekarz euthyroxu, tylko dlatego , że jest doza prawdopodobieństwa że może się pojawić niedoczynność...a w ciąży może być jeszcze nie wiadomo co...
bo to co moze być... a to co jest teraz to dwie różne rzeczy... nie wiem co myśleć o tym co piszecie
ja nie mówię że nigdy nie pojawi się u mnie niedoczynność ale mówimy o obecnych wynikach, jeśli są w normie lekarz nie przepisze euthyroxu...chyba że się mylę,
czyli Madziu dostałaś euthyrox od lekarza w momencie kiedy miałaś tsh, ft3 i ft4 w normie???

reklama
Do góry