reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Ja juz jestem totalnie rozkojarzona.
Totalnie nie wiem do kogo bede miala pojsc.
Kolezanka polecila mi z Katowic Bielewicza ale jak poczytalam opinie to tez jakos mi sie odechcialo.
A szczerze wolalbym miec lekarza na miejscu.
Ja to juz trace zapal powoli[emoji20]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja juz jestem totalnie rozkojarzona.
Totalnie nie wiem do kogo bede miala pojsc.
Kolezanka polecila mi z Katowic Bielewicza ale jak poczytalam opinie to tez jakos mi sie odechcialo.
A szczerze wolalbym miec lekarza na miejscu.
Ja to juz trace zapal powoli[emoji20]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Funia kochanie dobry lekarz musi mieć wszystkie opinie. Ja zawiodlam się na wszystkich którzy byli oceniani bez zarzutu tzn tacy lekarze są dobrzy ale nie w trudnych przypadkach. Ci, którzy przejdą warsztat najtrudniejszy złapią tez złe oceny gdyż nie "każdej z nas się uda" a wtedy najłatwiej "zwalić wine" na lekarza. Także życzę Ci po prostu lekarza ktoremu zaufasz a sama trzymaj z naszą pomocą rękę na pulsie i uzupełniaj resztę. Chyba nie było tu dziewczyny coby chodziała tylko do jednego lekarza :) uszy do góry.

Całusy dla calej reszty :) ode mnie i od krasnala :D

hello,
fondie cieszymy się , że się odezwałaś, Sus miło z Twojej strony że chcesz pomóc fondie i wrzucisz fotke małej, nie znam imienia:baffled::baffled::baffled:
swoją drogą ja też zawsze mam problem z fotkami bo są za dużego rozmiaru:D
dziewczynki bo jak wiecie ja teraz czytam o kom nk a, że jest niedziela i mam czas to tak czytam i natknęłam się na pracę ŚP. dr Tchórzewskiego i wiecie że jest tam opis opracowania że również preparaty z olejami rybimi znacząco obniżają aktywność kom. nk, wpływają na te wszystkie reakcje związane z odpowiedzią w przypadku chorób autoimmunizacyjnych, polecany jest preparat bio marine 570,
fakt jest drogi bo około 110zł za 180 tabl, ale ważne jest żeby były alkiloglicerole, i skwalen w dużych dawkach ja mam i wcinam od dziś preventic extra tam akurat jest mało skwalenu ale co tam, pisze Wam bo może komuś się przyda, ja mam wysokie kom nk i chce się wspomóc wszystkim co dostepne
Nafoczuś dziękuje że jesteś z Nami:)na forum, buziaki dla chłopców

A ja dziś studiuje wszystkie za i przeciw cc!! I sama już nie wiem jak mam to moje dziecko urodzić!!! Czy nalegać na cc czy spróbować sn!!! Wskazań medycznych do cc nie mam a po tym jak 9 lat temu rodziłam syna sn boję się takiego porodu jak diabli!! Może to że jestem już wiekowa mama coś pomoże!!! No i takie mam dzisiaj dylematy:-(
@fondie bardzo się cieszę że z Małą i z Tobą wszystko oki!!

A ja dziś studiuje wszystkie za i przeciw cc!! I sama już nie wiem jak mam to moje dziecko urodzić!!! Czy nalegać na cc czy spróbować sn!!! Wskazań medycznych do cc nie mam a po tym jak 9 lat temu rodziłam syna sn boję się takiego porodu jak diabli!! Może to że jestem już wiekowa mama coś pomoże!!! No i takie mam dzisiaj dylematy:-(
@fondie bardzo się cieszę że z Małą i z Tobą wszystko oki!!
Avita CC to jednak operacja i ingerencja w organizm. Sam strach ani wiek nie jest przeciwskazaniem.

Wiem kochana, ale już tyle nerwów i stresu że chyba byłabym spokojniejsza gdybym miała wyznaczony termin cc a niue czekać na to wszystko!!! A Ty będziesz miała cc??

Wiem kochana, ale już tyle nerwów i stresu że chyba byłabym spokojniejsza gdybym miała wyznaczony termin cc a niue czekać na to wszystko!!! A Ty będziesz miała cc??
Mnie też te ostatnie dni kosztują mnóstwo stresu. Tym bardziej, że lekarka stwierdziła w środę, że moja szyjka nie wytrzyma do 2 tygodni a my w następną środę zaczynamy 38 tc (kończymy 37). Jeżdżę teraz do szpitala na kontrolne ktg, byłam w środę i jadę jutro. Tymek miał 27.03 2500g i nie zapowiada się na duże dziecko, nie wiem nawet czy nie z tych mniejszych.

Ja wolę SN mimo wszystko ze względu na małego. Cały czas się boję komplikacji dla niego w związku z CC.

Avita jeśli bardzo się boisz SN to znajdź lekarza co ci "zrobi". Najważniejszy jest twój psychiczny komfort. I tu i tu może coś się wydarzyć oraz i tu i tu trzeba troszkę pocierpiec. Mam koleżankę która 2x załatwiala sobie cc i nie widzi inaczej, ja miałam 2x SN i każdy poród był inny. Twraz to już tylko równia pochyla :)

Avita licz się kochana ze rana po cc daje w kość . Rzadko która zaraz wraca do normalności a wiek 40+ nie ułatwia ;-p. Moja koleżanka po cc nosiła dziecko i starsze i to nowe i zrobiła jej sie przepuklina i znowu była cieta.Dalas radę 2 razy to dasz i 3 ;-*

reklama
@nafoczka wiem, że i tu i tu może się coś wydarzyć!! Lekarza też za bardzo nie chce zmieniać i to tak!!
@asia669 mnie ostatnio malina powiedział że 37 tyd. ciąża donoszona!! A że może będzie Twój Synuś ciut mniejszy to nic, urośnie:-)ważne żeby był zdrowy!! Pamiętam jak @nafoczka martwiła się przed porodem że Wikuś malutki a później waga była dużo większa:-)
Mnie dopadło znowu choróbsko i znowu mam duomox tylko taka gapa ze mnie że chyba przez to nakręcanie się cc zapomniałam o dwóch dawkach tego leku!! Pomoże mi on jeszcze po przerwie 36 godzin!?!? Kiszka z tym wszystkim i tyle!!
@bea25ta do tej pory dałam radę 1x jak urodzë Małą to warsztat zamykam, na zawsze!!!!!!
A jak Twoje samopoczucie?!? Jak to mi ciągle mówi mõj syn: myśl pozytywnie, będzie dobrze :-)

Ostatnia edycja:
Do góry