reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Ja juz jestem totalnie rozkojarzona.
Totalnie nie wiem do kogo bede miala pojsc.
Kolezanka polecila mi z Katowic Bielewicza ale jak poczytalam opinie to tez jakos mi sie odechcialo.
A szczerze wolalbym miec lekarza na miejscu.
Ja to juz trace zapal powoli[emoji20]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja juz jestem totalnie rozkojarzona.
Totalnie nie wiem do kogo bede miala pojsc.
Kolezanka polecila mi z Katowic Bielewicza ale jak poczytalam opinie to tez jakos mi sie odechcialo.
A szczerze wolalbym miec lekarza na miejscu.
Ja to juz trace zapal powoli[emoji20]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Funia kochanie dobry lekarz musi mieć wszystkie opinie. Ja zawiodlam się na wszystkich którzy byli oceniani bez zarzutu tzn tacy lekarze są dobrzy ale nie w trudnych przypadkach. Ci, którzy przejdą warsztat najtrudniejszy złapią tez złe oceny gdyż nie "każdej z nas się uda" a wtedy najłatwiej "zwalić wine" na lekarza. Także życzę Ci po prostu lekarza ktoremu zaufasz a sama trzymaj z naszą pomocą rękę na pulsie i uzupełniaj resztę. Chyba nie było tu dziewczyny coby chodziała tylko do jednego lekarza :) uszy do góry.

Całusy dla calej reszty :) ode mnie i od krasnala :D

hello,
fondie cieszymy się , że się odezwałaś, Sus miło z Twojej strony że chcesz pomóc fondie i wrzucisz fotke małej, nie znam imienia:baffled::baffled::baffled:
swoją drogą ja też zawsze mam problem z fotkami bo są za dużego rozmiaru:D
dziewczynki bo jak wiecie ja teraz czytam o kom nk a, że jest niedziela i mam czas to tak czytam i natknęłam się na pracę ŚP. dr Tchórzewskiego i wiecie że jest tam opis opracowania że również preparaty z olejami rybimi znacząco obniżają aktywność kom. nk, wpływają na te wszystkie reakcje związane z odpowiedzią w przypadku chorób autoimmunizacyjnych, polecany jest preparat bio marine 570,
fakt jest drogi bo około 110zł za 180 tabl, ale ważne jest żeby były alkiloglicerole, i skwalen w dużych dawkach ja mam i wcinam od dziś preventic extra tam akurat jest mało skwalenu ale co tam, pisze Wam bo może komuś się przyda, ja mam wysokie kom nk i chce się wspomóc wszystkim co dostepne
Nafoczuś dziękuje że jesteś z Nami:)na forum, buziaki dla chłopców

A ja dziś studiuje wszystkie za i przeciw cc!! I sama już nie wiem jak mam to moje dziecko urodzić!!! Czy nalegać na cc czy spróbować sn!!! Wskazań medycznych do cc nie mam a po tym jak 9 lat temu rodziłam syna sn boję się takiego porodu jak diabli!! Może to że jestem już wiekowa mama coś pomoże!!! No i takie mam dzisiaj dylematy:-(
@fondie bardzo się cieszę że z Małą i z Tobą wszystko oki!!

A ja dziś studiuje wszystkie za i przeciw cc!! I sama już nie wiem jak mam to moje dziecko urodzić!!! Czy nalegać na cc czy spróbować sn!!! Wskazań medycznych do cc nie mam a po tym jak 9 lat temu rodziłam syna sn boję się takiego porodu jak diabli!! Może to że jestem już wiekowa mama coś pomoże!!! No i takie mam dzisiaj dylematy:-(
@fondie bardzo się cieszę że z Małą i z Tobą wszystko oki!!
Avita CC to jednak operacja i ingerencja w organizm. Sam strach ani wiek nie jest przeciwskazaniem.

Wiem kochana, ale już tyle nerwów i stresu że chyba byłabym spokojniejsza gdybym miała wyznaczony termin cc a niue czekać na to wszystko!!! A Ty będziesz miała cc??

Wiem kochana, ale już tyle nerwów i stresu że chyba byłabym spokojniejsza gdybym miała wyznaczony termin cc a niue czekać na to wszystko!!! A Ty będziesz miała cc??
Mnie też te ostatnie dni kosztują mnóstwo stresu. Tym bardziej, że lekarka stwierdziła w środę, że moja szyjka nie wytrzyma do 2 tygodni a my w następną środę zaczynamy 38 tc (kończymy 37). Jeżdżę teraz do szpitala na kontrolne ktg, byłam w środę i jadę jutro. Tymek miał 27.03 2500g i nie zapowiada się na duże dziecko, nie wiem nawet czy nie z tych mniejszych.

Ja wolę SN mimo wszystko ze względu na małego. Cały czas się boję komplikacji dla niego w związku z CC.

Avita jeśli bardzo się boisz SN to znajdź lekarza co ci "zrobi". Najważniejszy jest twój psychiczny komfort. I tu i tu może coś się wydarzyć oraz i tu i tu trzeba troszkę pocierpiec. Mam koleżankę która 2x załatwiala sobie cc i nie widzi inaczej, ja miałam 2x SN i każdy poród był inny. Twraz to już tylko równia pochyla :)

Avita licz się kochana ze rana po cc daje w kość . Rzadko która zaraz wraca do normalności a wiek 40+ nie ułatwia ;-p. Moja koleżanka po cc nosiła dziecko i starsze i to nowe i zrobiła jej sie przepuklina i znowu była cieta.Dalas radę 2 razy to dasz i 3 ;-*

reklama
@nafoczka wiem, że i tu i tu może się coś wydarzyć!! Lekarza też za bardzo nie chce zmieniać i to tak!!
@asia669 mnie ostatnio malina powiedział że 37 tyd. ciąża donoszona!! A że może będzie Twój Synuś ciut mniejszy to nic, urośnie:-)ważne żeby był zdrowy!! Pamiętam jak @nafoczka martwiła się przed porodem że Wikuś malutki a później waga była dużo większa:-)
Mnie dopadło znowu choróbsko i znowu mam duomox tylko taka gapa ze mnie że chyba przez to nakręcanie się cc zapomniałam o dwóch dawkach tego leku!! Pomoże mi on jeszcze po przerwie 36 godzin!?!? Kiszka z tym wszystkim i tyle!!
@bea25ta do tej pory dałam radę 1x jak urodzë Małą to warsztat zamykam, na zawsze!!!!!!
A jak Twoje samopoczucie?!? Jak to mi ciągle mówi mõj syn: myśl pozytywnie, będzie dobrze :-)

Ostatnia edycja:
Do góry