reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Dziewczyny wy widze ze jestescie super w temacie moje badania z 3 tyg po lyzeczkowaniu ddimery 745.24 przy normie 0-500 prolaktyna 21.12 norma 5.18-26.53 a 2 tyg po zabiegu p/ciala ok APTT 31.14 norma 24-41 antykoagulant toczniowy LA1 45.3 norma 31-44 reszta przy gornej normie a APTT dla LA z antykoagulantu 37.4 norma 22-37 wynik na koncu watpliwy czy wg was mam przeciwciala?? Jak zajde w ciaze mam przyjsc z testem natychmiast i da luteine i clexane?ale ja plamilam co pare dni a clexane wywoluje plamienia:(

Nusia123, antykoagulant masz za wysoki. Trzeba będzie acard i clexane, każda ciąża inna, więc nie koniecznie będą plamienia.

P.S. Krzywa cukrowa wyszła dobrze :))

Ostatnia edycja:
Dziewczyny wy widze ze jestescie super w temacie moje badania z 3 tyg po lyzeczkowaniu ddimery 745.24 przy normie 0-500 prolaktyna 21.12 norma 5.18-26.53 a 2 tyg po zabiegu p/ciala ok APTT 31.14 norma 24-41 antykoagulant toczniowy LA1 45.3 norma 31-44 reszta przy gornej normie a APTT dla LA z antykoagulantu 37.4 norma 22-37 wynik na koncu watpliwy czy wg was mam przeciwciala?? Jak zajde w ciaze mam przyjsc z testem natychmiast i da luteine i clexane?ale ja plamilam co pare dni a clexane wywoluje plamienia:(

Nusia123....clexane ratuje nie jedną ciążę....nie podłamuj się. Tak jak Kas90 pisze masz za wysoki antykoagulant ddimeryi APTT dla LA z antykoagulantu... powinnaś to zweryfikować z lekarzem bo może to świadczyć o zespole antyfosfolipidowy... Żelazny zestaw podczas kolejnej ciąży jak najbardziej powinnaś mieć wdrożony i tego nie bój się absolutnie!!

Nusia123, antykoagulant masz za wysoki. Trzeba będzie acard i clexane, każda ciąża inna, więc nie koniecznie będą plamienia.

Kasiu super, że krzywa wyszła ok... trochę mnie pocieszyłaś ą glukozą... może nie będzie tak źle ;)

Hej
Ja dzi$ po wizycie u gina na fundusz
Jest 18t 2 d ciąży .
Zdjęć niestey nie mam żeby wam pokazać
Ale najbardziej bałam sie o szyjke ale narazie spoko bo jest 6 cm
Mam brać żelazo bo hemoglobina 11,6
Całuje was mocno

@susana super, że z szyjką ok. Jedz dużo nowalijek Kochana :* A żelazo spadnie zobaczysz :) To teraz czekamy z niecierpliwością na nasze połówkowe co ? :cool2:

Dziekuje serdecznie:) od lipca staranka to bedzie 4 miesuace po zabiegu mam nadzieje ze sie uda i nie bedzie plamien
:/
Agatush dziekuje a co to jest zelazny zestaw acard clexane i luteina?? Na co jest acard? Luteine mialam ale itak plamilam przy wysilku co pare dni eh:( a dzien przed czulam jakby malutka sie szarpala w srodku myslalam ze to ruchy ale az bolalo a ona pewnie sie dusila :(:(

Ostatnia edycja:
Dziekuje serdecznie:) od lipca staranka to bedzie 4 miesuace po zabiegu mam nadzieje ze sie uda i nie bedzie plamien
:/
Agatush dziekuje a co to jest zelazny zestaw acard clexane i luteina?? Na co jest acard? Luteine mialam ale itak plamilam przy wysilku co pare dni eh:( a dzien przed czulam jakby malutka sie szarpala w srodku myslalam ze to ruchy ale az bolalo a ona pewnie sie dusila :(:(
Tak acard heparyna progesteron i steryd = żelazny zestaw. (Chyba to dopisze w wątku :) )
Jeśli chodzi o bole i złe samopoczucie to nie ma reguły. Ja dwa poronienia miałam z plamieniami a dwa zdradliwie czulam się extra dobrze.

reklama
Hej dziewczynki!

Staram się Was poczytywać w miarę na bieżąco, choć czasem na pewno coś przegapię, niemniej jednak gratuluję tym, które w ostatnim czasie ujrzały wypragnione dwie kreseczki!!! :*
Cieszę się ogromnie z Waszego szczęścia... :) !!!

U mnie bez zmian, choć nie ukrywam, że coraz częściej mam doline :(
Codziennie, dosłownie codziennie komuś ze znajomych rodzi się dziecko, każdy od razu publikuje zdjecie na Instagramie, Facebooku itd... a ja coraz bardziej przeżywam moje straty...
Za 2 miesiące będzie rok od pierwszej straty i wczoraj, jak sobie o tym przypomniałam to beksa... To bardzo niefajne uczucie :(
Ale oczywiście nie życzę nikomu źle i cieszę się, że Wam się udaje!!!

Sama nadal się diagnozuje... W maju idziemy na nfz na kariotypy jeszcze, teraz czekam na wyniki ANA3 i innych jakiś tam badań zleconych przez gina i zobaczymy...
Pod koniec kwietnia wizyta u nowej ginki, dr Kubiaczyk... zobaczymy, co powie... Póki co widzę bezradność lekarzy, brak jednoznacznych diagnoz i to mnie niepokoi... :( I nie ukrywam, że chyba zaczyna mi brakować już cierpliwości, to wszystko się bardzo ciągnie w czasie, co wizyta to nowe badania zlecone itd... Niby wiosna, a u mnie jakoś jesiennie :(

Do góry