reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Modlitwa brzemiennej matki, której ciąża jest zagrożona:

Święta Joanno Beretto, Ty dobrze poznałaś lęk i niepokój matki, która nosi pod swoim sercem dziecko, lecz nie wie, czy będzie mogła cieszyć się z jego szczęśliwych narodzin. Kocham najszczerszą matczyną miłością to dziecko, które Pan Bóg stworzył w moim łonie, ale boję się o jego kruche życie, które jest zagrożone i niepewne. Zwracam się do Ciebie, heroiczna matko, bo wiem, że Ty mnie zrozumiesz w moim utrapieniu. Ufam, że przyjdziesz mi z pomocą i wyprosisz mi u Boga potrzebne łaski.

Módl się za moje dziecko, aby mogło szczęśliwie przyjść na świat i żyć ku chwale Bożej i naszej radości. A mnie wybłagaj siły do znoszenia tego niepokoju i strachu o przyszłość. Uproś mi łaskę pokornego przyjęcia woli Bożej i odczytania właściwego sensu Jego odpowiedzi na moje modlitwy. Amen.

reklama
Modlitwa rodziców do Anioła Stróża dziecka poczętego:

Aniele Boży Stróżu dziecka poczętego, którym Dobry Bóg nas obdarował i Twej opiece powierzył, prosimy Cię, abyś nieustannie czuwał nad naszym dzieckiem i wypraszał mu potrzebne łaski: zdrowia, prawidłowego rozwoju i szczęśliwego przyjścia na świat. Wielbiąc Boga w Trójcy Świętej Jedynego, Stwórcę i Dawcę Życia, prosimy Cię, aby ten błogosławiony czas oczekiwania umocnił naszą miłość, pogłębił więź małżeńską i przyczynił się do wzrostu wiary i nadziei, którą pokładamy w Tobie. Amen!

Dziewczyny dziekuje bardzo za wsparcie i checi. Prosze wstrzymajcie sie jeszcze. Badanie kariotypu zawazy na wielu kwestiach poza tym jeszcze sie nie poddalismy. Wciaz bedziemy probowac oszukiwac nature, medycyne i chyba nas samych. Zobaczymy co powie dr P. On jeszcze nie wydal wyroku. Nie powiedzial nic czego bym nie slyszala wczesniej. Jestem mu wdzieczna ze nie cukrowal.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja w mojej trzeciej ciąży miałam betę taką: w dniu zrobienia testu pozytywnego rano poszlam do laboratoroum oddac krew bo niedowierzalam wynik był. HCG 352 , za 5 dni później 2557, 9 dni później 14010. A za kolejne 5 dni 22518. W dniu gdy dowiedziałam się że mojemu dziecku (aniołkowi ) przestało bic serce ginekolog kazał mi iść na betę wynik 30738 był to prawie 10 tydzień ciąży bez jednego dnia
Ja też miałam zawsze wysokue bety ostatnia ciąża w 2016 beta w 7-8 tugodniu 66000!!! A i tak zakończyło się jak zwykle serduszko bije i nagle zarodek przestaje sie rozwijaci obumiera:frown:

A co do tematu,że mamy jedno dziecko beż żadnego problemu,a teraz strata za stratą...Ktoś też mi powiedział,że organizm zapamiętuje takie zdarzenie,że coś próbowało się zagnieździć w moim ciele i za każdym razem jest jeszcze bardziej agresywny, bo tak mu "każe "pamięć. Mam nadzieję,że wiecie o co mi chodzi?
To prawda, mi o podobnej teorii w moim przypadku (pierwszy transfer bez żadnych wspomagaczy bez niczego pięknie się zarodek przyjął, ale było puste jajo a kolejne transfery nic albo cb) powiedział dr Paśnik. to się nazywa pamięć komórkowa czy jakoś tak. dlatego szansą są szczepienia albo ciąże w okolicy przeziębień, infekcji kiedy organizm walczy z innym intruzem i zarodek nie jest atakowany.

Dziewczyny nie dam rady przebić się przez cały wątek a chciałam podpytać u kogo się leczycie? Wiem że część u Maliny, część u Paśnika. Jest jeszcze Jerzak. Czy znacie jeszcze kogoś kto może pomóc. Zastanawiam się nad zmianą lekarza jeśli malina nic w środę nie powie sensownego bo nie mogę ronic co miesiąc. Możecie wysłać nazwiska na priv. Dzieki

@EvitaO hej ja leczyłam się w Płocku po trzecim poronieniu przenioslam się do Łodzi lekarz- prof. Jacek Wilczyński. Jestem z niego zadowolona powiedział co mnie czeka jakie badania zrobić trzeba. Wszystko wytłumaczy i pocieszy. Widać że to lekarz anioł :)

@EvitaO, trudno Ci będzie znalezc lepszego specjaliste, bo Malina to chyba jeden z lepszych. Poza tym myslę, że i tak leki wszyscy dają te same, a przynajmniej podobne. Zobaczysz co Ci powie. Doris i Susana na tym samym zestawie miały biochemiczne, a potem była zdrowa ciąża. Więc na ile to kwestia leków? Nie wiem. Ale bezczynnym człowiek tez nie potrafi byc. Wiem po sobie.

Dziewczyny, smutne jest to z tą wysoką betą. Mam nadzieję, że skoro u mnie w poprzednich ciązach nie rosła beta, a teraz pięknie rosla i serduszko pika, to wszystko będzie juz dobrze...

reklama
Dziewczyny nie dam rady przebić się przez cały wątek a chciałam podpytać u kogo się leczycie? Wiem że część u Maliny, część u Paśnika. Jest jeszcze Jerzak. Czy znacie jeszcze kogoś kto może pomóc. Zastanawiam się nad zmianą lekarza jeśli malina nic w środę nie powie sensownego bo nie mogę ronic co miesiąc. Możecie wysłać nazwiska na priv. Dzieki
jeśli chodzi o lekarzy to wiadomo prym wiedzie Malina, pózniej Paśnik, Wilczyński, Przybycień, Jerzak to już chyba się rzadko spotyka...
Evita nie chce się wymądrzać ale nauczona swoimi doświadczeniami, wiem że zmiana lekarza"czasem" to nie wyjście z sytuacji, co mam na myśli...leczenie jest podobne u lekarzy ,ale zauważ że tylko Malina ma wiedzę immunologa i ginekologa,(chyba najdłużej się tym zajmuje, kiedyś był jeszcze Śp dr Tchórzewski) z tego co czytam a czytam sporo są przypadki kiedy się nie udaje po szczepieniach(ile na tym forum takich było) ale ja napisze to raz jeszcze skąd wiesz, że zarodek nie miał wady genetycznej???to jest najistotniejsze, jeśli wiesz na 100% że zarodek był bez wady ja bym pomyślała o zmianie ale jeśli tego nie wiesz Ja trzymała bym się Maliny
ja też bym chciała już teraz, natychmiast!!!zajść w ciążę i najlepiej już tulić malucha, ale niestety część z nas ma więcej przeszkód aby to wszystko złożyło się na cud, i się udało, musi wszystko się zgrać,
chyba znasz mój przypadek... gdybym nie zbadała kośmówki być może też bym myślała że dr.P może coś pominął
ja wiem, że Malina co ciekawe i tu tkwi jego myślę sukces w wielu ciążach zaleca szcepienia ale np, steryd daje w różnych dniach cyklu, jednym przed owu w wyznaczonych dniach, innym w czasie owu, a jeszcze innym po teście pozytywnym
przemyśl dobrze zmianę lekarza, nic na gorąco bo emocje są naprawdę złym doradcą
Fondie co u Ciebie? kiedy cc bo już się pogubiłam ?

Do góry