reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczyny przesyłam link do artykułu o kirach https://www.iitd.pan.wroc.pl/opencm...stepowaniaHabilitacyjne/NOWAK_Autoreferat.pdf, miłej lektury ;)

@czarna_mala z każdą kolejną szczepionką swędzi mniej ;)

@matulkaa moja droga , masz bardzo podobne kiry do mnie, powiem ci na pocieszenie, że mi się udało zajść w ciążę z accofilem (in vitro).ale straciłam ją i tak w 10 tygodniu, wczoraj po przeczytaniu artykułu, który wkleiłam powyżej trochę się załamałam, mam wrażenie, że to wszystko to strata kasy i czasu a ja i tak nie mam szans zajść i donosić, tym bardziej, że walczę 4 lata i nigdy nie zaskoczyło naturalnie

@mała79 nie mam jeszcze wyników mlr, ale i tak nie wierzę, że coś się zmieniło, pierwsza seria nie podniosła przeciwciał nawet o 1%...mlr nie jest wg mnie największym problemem, ja podobno nie miałam żadnych szans na zajście, a jednak zaszłam...U kogo się szczepisz, Sachanie proponował pullowanych, tylko z jednego dawcy i bada się mlr dopiero po 3 szczepieniach, a Ty chyba badasz po każdym, dobrze zrozumiałam?

@Marthi nie wiedziałam, że u Ciebie taka świeża strata... współczuję, jak sobie radzisz? Ja potrzebowałam pół roku, żeby dojść do siebie, a i tak miewam chwile słabości...
Obyś miała rację, bo jestem w drodze na tę "rzeź" :-D
@kas90 zaszłas w bezowulacyjny? Średnio Lubie basen kiepsko pływam i mam obsesję ze się zaraz czyms:) To dobrze trzymam kciuki:)
Ja też mam schiza przed jakąś zarazą z basenu :cool: a bardzo lubię pływać :happy2:
Helow, a co tu taka cisza? Czas ożywić towarzystwo :).zatem...

Przedstawiam wam dzidzie naszej @Gabiś
"Moje serduszko duże już jest, ma 1680g, termin już na 4 maja zamiast 16tego,w dodatku doktor nas zakrecil że to MAŁY...ja nadal wierzę w dziewczynkę"
Zobacz załącznik 797750
Kocham takie chwile
Zobacz załącznik 797751
Śliczna dzidzia ❤ :)
Slicznosci.

Mam pytanie kiedy dostalyscie okres po histeroskopii. Dzis 24 dc i zaczelo sie krwawienie. Zabieg byl 24.02. Zastanawiam sie czy to okres czy komplikacje

Napisane na LG-K500n w aplikacji Forum BabyBoom
Ja dostałam dwa dni po histero, ciut za wcześnie ale to była kwestia kilku dni dosłownie ;)
Ja też mam wszystko dla dziewczynki, tzn.ciuszki, same różowe po Oliwce, w piątek przed wizytą byłam na zakupach z mamą i nie mogłam się oprzeć szarym spiszkom z body a mama do mnie: "mówiłam już dawno że to chłopiec"....
Generalnie mój gin od 11tc mówi o córce, Bednarek na usg serduszka też powiedział że dziewczynka.
Wczoraj na badaniu gin jak zawsze pyta, czy znamy płeć, my mówimy że tak a on milczy i mam wrażenie że pokazuje jajeczka z pisiakiem, ja bynajmniej tak widziałam...potem po badaniu omawiamy różne rzeczy, m.in.poród i on do nas mówi: "mały dużo przybrał, jest pulpet, ale to jeszcze się mieści w granicach normy"....i mój mąż na to: "to jednak chlopak będzie?"...lekarz powaga a ja mówię w zartach, że " doktor specjalnie Ci wmawia że dziewczynka, żebyś na porodowce zemdlał jak zobaczysz ptaszka"....a gin znów cisza i jak gdyby nigdy nic wypisuje receptę...
Nie zaprzeczył i generalnie jak szliśmy do auta to mój mąż zaczął to rozkminiać i mówi, że już skolowany jest...
Zobaczymy 30 marca, tym razem poproszę o potwierdzenie na zdjęciu usg płci. Ja nadal wierzę w dziewczynkę i tak też mówię do brzuszka.
A jeszcze podsumowując to malutka cały czas główką w dół a szyjka wg gina ładna 43mm.
Buziaki Kochane

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Szyjka piękna, a po Twoim opisie dołączam do Twojego męża do grona skołowanych :errr:

Witam dziewczynki,
Jak pisałam wyżej jadę właśnie do miasta Uć na drugą szczepionkę :oo: mocno wierzę w to co tu piszecie, że druga będzie swędziała mniej...bo nie mam wolnego jutro w pracy :frown:

Buziaki z deszczowego poludnia Polski :*

reklama
@czarna_mala trzymam kciuki:) Ja swędzenie miałam nie mniejsze,ale do wytrzymania. Przykładałam sobie zimnie okłady(taki z apteki), pomogło:)
Ale jak sobie przypomnę ten ból...ale ja mam bardzo niski próg bólu:)
@Gabiś ...co ma być to będzie, już nic innego nie będzie:) A mąż co taki skołowany;) co zrobił to ma:-D
Mam koleżankę, której lekarze przez całą ciążę mówili,że będzie chłopak...a na ostatnim USG przed porodem jednak zmiana...i dziewczynka:) koleżanka mówiła,że się czuła jakby jej inne dziecko do brzucha wsadzili,tak ciężko było jej się przestawić:)

Czyli jednak najlepsza neutralna wyprawka :) ale fakt, trudno się oprzeć tym różowym cudom :D
@Gabiś, a rodzisz cc czy sn?
Kas mój gin chce bardzo abym tym razem rodziła sn. 7 lat temu z Oliwią miałam cc. Ale mam nadciśnienie, zobaczymy.
Burczus - moja mama wczoraj powiedziała mojemu mężowi : "zasiałes żyto a chcesz pszenicę zebrać?"...
Ja się nie nastawiam, cieszę się żeby dzidzia zdrowa była.

Ja też mam wszystko dla dziewczynki, tzn.ciuszki, same różowe po Oliwce, w piątek przed wizytą byłam na zakupach z mamą i nie mogłam się oprzeć szarym spiszkom z body a mama do mnie: "mówiłam już dawno że to chłopiec"....
Generalnie mój gin od 11tc mówi o córce, Bednarek na usg serduszka też powiedział że dziewczynka.
Wczoraj na badaniu gin jak zawsze pyta, czy znamy płeć, my mówimy że tak a on milczy i mam wrażenie że pokazuje jajeczka z pisiakiem, ja bynajmniej tak widziałam...potem po badaniu omawiamy różne rzeczy, m.in.poród i on do nas mówi: "mały dużo przybrał, jest pulpet, ale to jeszcze się mieści w granicach normy"....i mój mąż na to: "to jednak chlopak będzie?"...lekarz powaga a ja mówię w zartach, że " doktor specjalnie Ci wmawia że dziewczynka, żebyś na porodowce zemdlał jak zobaczysz ptaszka"....a gin znów cisza i jak gdyby nigdy nic wypisuje receptę...
Nie zaprzeczył i generalnie jak szliśmy do auta to mój mąż zaczął to rozkminiać i mówi, że już skolowany jest...
Zobaczymy 30 marca, tym razem poproszę o potwierdzenie na zdjęciu usg płci. Ja nadal wierzę w dziewczynkę i tak też mówię do brzuszka.
A jeszcze podsumowując to malutka cały czas główką w dół a szyjka wg gina ładna 43mm.
Buziaki Kochane

Wow, ale was zakręcił :):):) to ciekawa jestem co tam finalnie miedzy nóżkami sie kryje :):)

U mnie 11dpo, biel na teście. ale poszlam na bete, zeby wiedziec czy moge odstawic dupka, takze wieczorem bedzie wszystko jasne. 11dpo, to juz chyba nie ma opcji aby beta byla negatywna, jesli mialaby byc ciaza?

Zazdrościmy slonca :) jak się czujesz @marzycielka81 ?
Dziewczyny, nie rozmawiałam jeszcze z moją panią dr na temat zwolnienia chorobowego. Nie chodzę i tak do pracy, bo się boję (duzo muszę jezdzic autem, a dzieci z zaburzeniami też często są agresywne). Myslicie, że powinna mi dać L4 bez problemu?

Kas dzieki czuje sie ok. Mialam isc jutro na kontrole do ginekologa ale zastanawiam sie nad sensem z powodu okresu.
Siedze dzis z synkiem w domu bo kicha i kaszle. Co do l4 mysle, ze powinnas dostac.

Napisane na LG-K500n w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny czy przy becie 8.57 i progesteronie14 jest jakakolwiek szansa? Mam 24 dniowe cykle i dziś jestem dzień przed @. Boję się kolejnej utraty...

Do góry