reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@kas nasila sie. Jak moja siostra byla w ciazy prawie 10 lat temu i w 3 mcu zaczelo jej sie odklejac lozysko to lekarze w szpitalu problem z donoszeniem traktowali jako cos normalnego. A przeciez to normalne nie jest

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Destino specjalnie z mysla o tobie oraz dla innych zainteresowanych, asystent @bea25ta podsyła foto :)
received_1450747814958669.png

PS my nie czujemy się uzdrowieni, jest lepiej ale i ja i M. i Wikus wciąż kaszlemy. Trzeba będzie na kontrolę

Buziaczki i trzymamy kciuki, ewentualnie zaciskamy nogi
k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,031_hC_orig.gif

Załączniki

• received_1450747814958669.png
    received_1450747814958669.png
    72,5 KB · Wyświetleń: 111
  • k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,031_hC_orig.gif
    k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,031_hC_orig.gif
    65,7 KB · Wyświetleń: 133
reklama
Dziewczyny, czy ktorejs M robil badanie wiazania nasienia z hialuronem (HBA)?
u nas wyszlo 71%, norma >80%. gdzies juz znalazlam, ze ponizej 80% oznacza, ze nie ma prawie szans na naturalne zaplodnienie ani IUI. ciekawe czy to prawda..

@bertha a masz na wyniku norme bo dla każdego producenta badania jest inna. Te 80 nie oznacza bezpłodność mówi o tym ze mogą być problemy. Teraz doczytałam

Kochana ja wiem tylko ze te plemniki sa niedojrzałe i nie mogą rozpoznać komórki jajowej i się przez nią przebić i zaplodnić ale to tyle mojej wiedzy. Koleżanka miała to badanie.

Ile sie staracie bo nie pamiętam?

Ostatnia edycja:
@bertha a masz na wyniku norme bo dla każdego producenta badania jest inna. Te 80 nie oznacza bezpłodność mówi o tym ze mogą być problemy. Teraz doczytałam

Kochana ja wiem tylko ze te plemniki sa niedojrzałe i nie mogą rozpoznać komórki jajowej i się przez nią przebić i zaplodnić ale to tyle mojej wiedzy. Koleżanka miała to badanie.

Ile sie staracie bo nie pamiętam?

Norma u nas podana to >80%. To moze skoro to niedojrzałe plemniki to dlatego ze M jest po gorączce 8 tygodni - czyli jakies 56 dni, a pełny cykl tworzenia plemników to niby 70 dni?

1,5 roku na luzie - ciąża i poronienie zatrzymane w 7tc, i od tego czasu kolejne 1,5 roku juz z monitoringiem itd i jesteśmy tu i teraz. Ivf prawdopodobnie w kwietniu. W marcu histero.

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku

Nie bardzo się na tym znam przyznam ale... moge zapytać moja Panią dr ona pracuje w klinice w przyszłym tygodniu się do niej umowię

A lekarz coś wam mówił na temat wyników badań czy nie miałaś okazji z nim porozmawiać

Nie bardzo się na tym znam przyznam ale... moge zapytać moja Panią dr ona pracuje w klinice w przyszłym tygodniu się do niej umowię

A lekarz coś wam mówił na temat wyników badań czy nie miałaś okazji z nim porozmawiać

Nie miałam jeszcze okazji z nim rozmawiać. Idę dopiero 13.03 wizyte po @.
Ale moj dr chyba nie jest specem od plemników, wiecej dowiem sie na wizycie w klinice - pewnie pod koniec marca.

Takze jakbyś dopytała swojej dr to byłabym ci bardzo wdzięczna :)

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku

@kas90 przesunął mi się cały cykl i wsumie to jakoś czuje ze jest bezowulacyjny niby ginki powiedziała ze będzie ale nie wiem kiedy może za parę dni a akurat mąż wyjeżdża no cóż. Próbuje od dzisiaj ćwiczyć glowe:)) pozytywne myslenie:) narazie kiepsko jakąś rozdrażnienie jestem. A ty jak się czujesz?

Dobrze:) cyce wczoraj baardzo bolaly!:p popoludniami trochę mi niedobrze, ale nie jakos bardzo. We wtotek wizyta, jestem dobrej mysli, muszę być:) Zyczę Ci, zebys miala taki "bezowulacyjny" jak ja teraz :p U mnie to stres tak namieszał. Jak masz mozliwosc, to naprawde mnie basen fajnie rozluznial.

reklama
@kas90 zaszłas w bezowulacyjny? Średnio Lubie basen kiepsko pływam i mam obsesję ze się zaraz czyms:) To dobrze trzymam kciuki:)
W 11 dc na usg nie bylo ani pęcherzyka, ani plynu w zatoce ani niczego co by swiadczylo o owu. No ale objawy plodnosci i skok temp mialam, wiec jednak owu byla, moze nawet w 10dc/11dc:)

Ostatnia edycja:
Do góry