reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@porzeczka narazie biorę to co malina zlecił ale w tym tygodniu idę do swojej ginki a ona bardzo dobra z dużą wiedzą wiec z nią pogadam a stwierdziłam ze tydzień juz mnie nie zbawi i jak coś to zamówię. Zaintrygowalas mnie tym encortonem nie wiem co mam robić musze jej zapytać.

@magda1208 a tobie Malina kazał brać encorton cały czas czy po pozytywnym teście? ?

reklama
@Czajak tez byłam w lekkim szoku ze powiedziała mi o tym encortonie bo wcześniej nie była jego zwolennikiem zbytnim ale powiedziała ze zaczeła prace w klinice leczenia bezpłodności i skonsultowała moj przypadek ze wszystkimi co tam dlugo pracują co robić ze mna? poprosiła o przesłanie malinowej rozpiski bo nie chce ingerować w jego zalecenia a je ulepszyć wysłałam i byłam we czwartek i powiedziała zeby brać te pół tabletki to uspokoi moj układ immunologiczny cóż chyba mi to nie zaszkodzi wiec biorę to tylko 10 dni czyli 5 tabletek
Ale jestem zadowolona z wizyty będzie mi fraxiparine wypisywać na ryczałt leki wszystkie tez bedzie przypisywać co malina przepisuje także super jestem spokojniejsza.

Mam juz schizy boli mnie podbrzusze i panikuję a jeszcze tyle do testowania

@porzeczka Ah to pewnie ma rację i masz brać 10 dni i jak nic nie będzie to odstawić? Musze zapytać mojej co ona na to wie sporo o szczepieniach jest zwolennikiem i bardzo dobra jeśli chodzi leczenie ciężkich przypadków. No zobaczę. Ja za to jakaś taka jestem bez emocji mąż się martwi ze go 2 lub 3 dni nie będzie w przyszłym tygodniu a ja spoko trudno jak nie ja. Nie wiem dlaczego chyba się boję tego wszystkiego. Czytam was wszystkie i stwierdzam że ja nie mam pojęcia o niczym nie rozumiem tego a boje się sama na coś zdecydować te leki mnie przerażają

Tak @Czajak dokładnie kazała mi brać od 16 dnia cyklu pół tabletki encortonu i acard zresztą z acardem malina tez napisał że od 16 dnia cyklu brać na rozpisce i ona dołożyła te pół encortonu po 10 dniach zrobić test jak pozytywnym zwiększyć dawkę zgodnie z zaleceniem maliny jesli nie odstawić wszystko i znowu po owulacji. Wydaje mi się ze przemyślała to ona jest też zwolennikiem szczepień ale encrtonu to do nie dawna nie teraz tak się przestawiła.
Wiesz ja tez się boję sama coś zmieniać tzn z lokalnym ginekologiem ale tylko tyle ulepszyła reszta jest bez zmian ufam jej i malinie i zawsze musisz sama podjąć decyzję bo ja nie biorę malinowego kwasu

@Czajak Ja zażywam encorton między 8-12 dc i odstawiam . W przypadku pozytywnego testu wznawiam i biorę co dziennie.
Co do kwasu foliowego to biorę metylowany i od czasu do czasu ten od Maliny do tego Femibion.
@Porzeczka1234 Trzymam kciuki. Mam zapytanie czy masz przepisaną luteinę czy duphaston od Maliny.?

@Czajak Ja zażywam encorton między 8-12 dc i odstawiam . W przypadku pozytywnego testu wznawiam i biorę co dziennie.
Co do kwasu foliowego to biorę metylowany i od czasu do czasu ten od Maliny do tego Femibion.
@Porzeczka1234 Trzymam kciuki. Mam zapytanie czy masz przepisaną luteinę czy duphaston od Maliny.?
@magda1208 ja mam przepisaną luteine 100 i biorę tak jak malina kazał i lokalny gin 2x1 wieczorem mogę tez brać 1 rano jedną wieczorem jak by mi bardzo wylatywało po nocy ale biorę od wczoraj i na razie jest w porządku. A ty kochana w którym dniu cyklu jesteś też bardzo mocno Ci kibicuję
Kochana co znaczy od czasu do czasu moze też podjem malinowego kwasu haha

@Czajak kiedy gin który dzień cyklu trzymam kciuki za owocną owulacje i głowa mi tu do góry partnerko

zresztą jak każdej z forum strarajacej się trzymam kciuki za szybkie zaciążenie i spokojne donoszenie

@porzeczka ja mam acard przepisane od 12dc a luteine dopiero od pozytywnego a ty juz ja bierzesz? Giną mam w czwartek wiec zapytam o wszystko bo widzę ze malina każdej inaczej. dzisiaj jestem 8dc a mąż mi ucieka we wtorek wieczorem i wraca dopiero może w czwartek w najgorszym przypadku w piatek:( no cóż znów cierpliwość musze ćwiczyć.
@magda1208 hmm może on każdej rozpisał indywidualnie. Jak samopoczucie??

@Porzeczka1234 To tak jak ja jedną rano i wieczorem biorę. Stosuję aplikator choć w ulotce wspominają, że można za pomocą wskazującego palca. Mam pytanie czy luteina dopochwowo nie będzie miała wpływu na wynik testu ciążowego. Pytam bo do tej pory stosowałam duphaston.?Kwas od Maliny biorę co drugi trzeci dzień.
@Czajak Tak każda z nas ma indywidualną rozpiskę.

@magda1208 @porzeczka ja mam luteine dopiero od pozytywnego testu mam nadzieje ze mi to dobrze rozpisał.
Weekend przyszedł i po spokoju zaczyna się stres..... mam nadzieje ze ginka mnie uspokoi:))

Ostatnia edycja:
reklama
@magda1208 na pewno luteina nie wpłynie na test ciążowy ona podnosi progesteron i pomaga w zagnieżdżeniu zarodka także spokojnie pomoże nie zaszkodzi. Ja wpycham palcem nie lubię tego aplikatora zawsze coś tam uszkodzę

@Czajak nie denerwuj się jak byś miała monitoring owulacji to pewnie ginka tez by ci dała tą luteinę wcześniej bo brana przed owu może ja zablokować a ze ja miałam potwierdzoną na usg to kazała brać już

Ostatnia edycja:
Do góry