reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

mała 79- ja po sczepieniach od męża nie zrobiłam mlr bo od razu miałam in vitro i nie zdążyłam, w ciążę zaszłam i doszczepiałam się w trakcie, jednak w 10 t.c. serduszko przestało bić i dopiero po zabiegu zrobiłam mlr i wyszło 0. Teraz pytanie, czy było wyższe , ale spadło po poronieniu, czy nic nie drgneło po szczepieniach...Zdecydowałam się na kolejną serię z dawcą i teraz czekam na 20 lutego na mlr kontrolne, oby teraz się udało. Skoro nie miałaś badania przed szczepieniami to skąd wiesz , że musisz się szczepić??

kwiatuszek- do Sachy nie ma teraz kolejek, bo ma innego lekarza, który szczepi, a on tylko konsultuje, niby przez to są terminy z dnia na dzień, ale ten , który szczepi nie ma pojęcia o temacie i nie odpowie nawet na najprostsze pytania i to jest trochę kłopotliwe

reklama
@Kwiatuszekk23, @Czajak dziękuję za informacje. Umówiłam się na konsultację na 1 marca, także termin oczekiwania jak najbardziej OK. Biorę pod uwagę wszystkie metody leczenia, ale nie ukrywam, że szczepienia budzą we mnie dużo wątpliwości. Na razie jeszcze jestem w trakcie badań, a wyniki są czasami dla mnie dużym zaskoczeniem. Czy spotkałyście się z bardzo wysoką prolaktyną a praktycznie żadnymi problemami w zajściu w ciążę?
Dziewczyny gratuluję wzrostu hamowania i udanych wizyt. Za wszystkie nieustannie trzymam mocno kciuki ;-)
@Kwiatuszekk23, @Czajak dziękuję za informacje. Umówiłam się na konsultację na 1 marca, także termin oczekiwania jak najbardziej OK. Biorę pod uwagę wszystkie metody leczenia, ale nie ukrywam, że szczepienia budzą we mnie dużo wątpliwości. Na razie jeszcze jestem w trakcie badań, a wyniki są czasami dla mnie dużym zaskoczeniem. Czy spotkałyście się z bardzo wysoką prolaktyną a praktycznie żadnymi problemami w zajściu w ciążę?
Dziewczyny gratuluję wzrostu hamowania i udanych wizyt. Za wszystkie nieustannie trzymam mocno kciuki ;-)
Kochana nie odpowiem na temat prolaktyny bo nie mam pojęcia może dziewczyny coś pomogą. Co do szczepień to pytałam kilku lekarzy i każdy twierdzi ze nie ma skutków ubocznych a ile w tym prawdy to nie wiem

@Czajak Ja mam rozpiskę jak dawkować 10mg - 8-12dc . Tylko nie wiem czy brać 8,9,10,11,12 i odstawić . Wznowić po pozytywnym teście czy brać od 8dc bez przerwy. Może jednak sama będę próbować s żeby Malina czegoś nie pomylił i odniósł się do mojej osoby .
Powinien dać tobie rozpiskę ja taką otrzymałam tylko nie dopytałam o ten encorton.

@Czajak Ja mam rozpiskę jak dawkować 10mg - 8-12dc . Tylko nie wiem czy brać 8,9,10,11,12 i odstawić . Wznowić po pozytywnym teście czy brać od 8dc bez przerwy. Może jednak sama będę próbować s żeby Malina czegoś nie pomylił i odniósł się do mojej osoby .
Powinien dać tobie rozpiskę ja taką otrzymałam tylko nie dopytałam o ten encorton.
Ja bym brała od 8 dnia i jeśli test byłby negatywny czy beta to wtedy bym pomału odstawila i kolejny cykl tak samo. Sterydu się raczej nie bierze kilka dni i nie wznawia tylko ważna ciągłość.
Ale to moje zdanie.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Aha no może masz rację żebyś miała pewność. Ja to rozumiem tak żeby brać od 8-12 i odstawić . Ale jak już pisałam mała moja wiedza na temat lekow:) powodzenia trzymam kciukii:)

@Czajak Dziękuję za miłe słowo.
@Gabiś Dziękuję za odpowiedź.
Troszkę denerwuje mnie ten brak kontaktu z doktorem dzwonię do recepcji ale Panie same do końca nie wiedzą co powiedzieć doktor pewnie zabiegany . Kazały wysłać pytania drogą elektroniczną przekażą je Malinie i oddzwonią. Denerwuję się bo nie chciałabym niczego przeoczyć a tym bardziej pomylić. Do tego jak czytam wiadomości dziewczyn, którym szczepienia nie pomogły to zaczynam się bać.:(

reklama
Do góry