reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

dziewczyny mam miec podane sterydy na rozwinieci epluc ktos wiejakie sie podaje i co to ma do encortonu ktory kiedys bralam?
Dostajesz w dwóch dawkach w zastrzykach, nie mam pojęcia czy ma związek z Encortonem, bo działania mają inne. Znajoma brała steryd na płucka i nie wiązała niczego z Encortonem, natomiast po podaniu sterydu na płuca zaczęły jej wariować cukry i ostatecznie miała cukrzycę ciążową

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

reklama
Dostajesz w dwóch dawkach w zastrzykach, nie mam pojęcia czy ma związek z Encortonem, bo działania mają inne. Znajoma brała steryd na płucka i nie wiązała niczego z Encortonem, natomiast po podaniu sterydu na płuca zaczęły jej wariować cukry i ostatecznie miała cukrzycę ciążową

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
ale brala tez wczensiej encorton?

Marthi
Ja miałam torbiel.Nie w tej ciąży teraz tylko poprzedniej
Dwóch lekarzy powiedziało mi że to sie zdarza .Torbiel robi sie w miejscu pękniętego jajka .Ja też miałam od początku ciąży tą torbiel i lekarze mówili że do 12 tyg .ciąży sie wchłonie i tak było
U ciebie po poronieniu też jej już pewnie nie ma

Dziekuje kochana za odpowiedz. Poronilam w 12 tc i torbiel nadal była 4,5 cm. Ale mam nadzieje ze predko zniknie.

---
27 lat, 2x poronienie w 12tc. Dwa aniołki (*)(*) [emoji22] w trakcie diagnozowania przyczyn...
Choruje na: autoimmunologiczne zapalenie tarczycy, niedoczynność.

Bentula lilui dziękuję za wpis o roleskim majonez lubię bo nie jem masła i margaryny tzn nie smaruje kromek seków nie za bardzo mogę bo laktoza także to przydatne wpisy. Moze i dieta szkodzi ale ja mam problemy z jelitami i dlatego lekarka mi poleciła aby spróbować i od 4 dni chodzę do łazienki normalnie nic mnie nie boli także spróbuję miesiąc i zobaczymy jak będzie

Jeśli chodzi o wędliny wiem ze są w lidlu bo kupuję juz od jakiegoś czasu

A pizze lubię robić sama nie wiem jednak co z drożdżami bo proszek do pieczenia kupiłam dzis :):)

Fondi co się dzieje ze musisz na plucka wziąść steryd zapobiegawczo?

porzeczka nic wlasnie ale boi sie lekarz robi przeplywy co tydzien szyjka sie troszke skraca i chc epodac na wszelki wypadek ale nie jest malinowskim i sama musze sie zorientowac czy wczenisejszy encorton ma wplyw na to

porzeczka nic wlasnie ale boi sie lekarz robi przeplywy co tydzien szyjka sie troszke skraca i chc epodac na wszelki wypadek ale nie jest malinowskim i sama musze sie zorientowac czy wczenisejszy encorton ma wplyw na to
Steryd nie ma nic do zastrzyków na płuca. Ja dostałam w 28 tc bo generalnie od tego momentu mają najlepsze dzialanie, wcześniej można ale trzeba powtarzać i chyba do 35tc. To dwa domiesniowe zastrzyki, niezbyt przyjemne.

Fondi na pewno wszystko będzie dobrze ale może i dobrze że lekarz jest czujny . Byłaś u maliny zwiększył ci clexan?
Bo pamiętam ze sie tym martwiłaś

reklama
Do góry