reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Marzycielko, podoba mi się twoje myślenie :) Też mam takie leki, tylko zamiast lutki duphaston i jeszcze mam acard75. Jaką masz dawkę encortonu? Nie masz już problemu z metylami?
Ja walczę dziś, żeby się nie podłamać i żeby nie czytać nic na necie o niepękniętym pęcherzyku :p
Skoro pół roku temu zaszłam w ciążę bez problemu, to teraz też się prędzej czy później uda! I chcę wierzyć w to, że to jeden z nielicznych zrąbany cykl (no pamiętam taki jeszcze jeden z problemami ze śluzem, tuż po ślubie i podróży poślubnej).

Ostatnia edycja:
Marzycielko, podoba mi się twoje myślenie :)
Ja walczę dziś, żeby się nie podłamać i żeby nie czytać nic na necie o niepękniętym pęcherzyku :p
Skoro pół roku temu zaszłam w ciążę bez problemu, to teraz też się prędzej czy później uda!

No jasne, ze tak!!! Trzymamy kciuki za Ciebie kochana! Niech szybciutko peka ten pęcherzyk! [emoji6]

Marthi, a jakie badania masz zrobione do tej pory? Coś Ci już wyszło?

Mnie najbardziej wkurza to, że człowiek musi czasem iść tu do gina i liczy na minimum wiedzy, a tu taka porażka...
Chyba muszę zacząć spisywać teksty, które rozkładają mnie na łopatki, typu: "na pewno nie ma pani problemów z hormonami, skoro ma pani owulacje (bo była pani w ciąży)" :D Ja jak idę, to chce tylko usg czy badania, ale oczywiście jakieś złote myśli zawsze się pojawiają. A moja lekarka bierze tylko 20 zł więcej. Szok.

Ostatnia edycja:
Marthi, a jakie badania masz zrobione do tej pory? Coś Ci już wyszło?

Mnie najbardziej wkurza to, że człowiek musi czasem iść tu do gina i liczy na minimum wiedzy, a tu taka porażka...
Chyba muszę zacząć spisywać teksty, które rozkładają mnie na łopatki, typu: "na pewno nie ma pani problemów z hormonami, skoro ma pani owulacje (bo była pani w ciąży)" :D Ja jak idę, to chce tylko usg czy badania, ale oczywiście jakieś złote myśli zawsze się pojawiają. A moja lekarka bierze tylko 20 zł więcej. Szok.

Na razie mam tylko podstawy... po pierwszej stracie gin nie kazał mi nic robić prócz cytologii:/
Także mam na bieżąco tarczyce + wszystkie dodatkowe czynniki z nia związane, morfologię, attp, INR, toxo itp...

Nie mam dzieci :(
Na razie oprócz tarczycy, która cały czas pilnuje wyniki raczej dobre. Miałam kwas foliowy ponad normę i MCHC, ale lekarze to zbagatelizowali... a jak czytałam w necie i podpowiedziała mi na priv Gabiś to moze wskazywać na problemy ze zbyt gęsta krwią... dlatego zdecydowałam sie na hematologa m.in. Bo sadze ze tarczyca i ta krew mogą miec duzy wpływ niestety:(

reklama
Dzis w szpitalu udało mi sie uprosić zeby przyspieszyli wydanie kostek parafinowych i badan histopatologicznych wiec na piatek niby ma byc gotowe... takze nie bede czekac 3 tyg na szczescie...

Do góry