reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Ta płciowość jest jakos uzasadniona? Do tej pory myslalam, ze to głównie przesądy... ale moze cos w tym jest...

Ja mimo wszystko sadze, ze u mnie to pewnie kwestia tej tarczycy... :/ moj organizm odbiera dzieciatko jako ciało obce i z nim walczy, naturalnie go usuwając... tylko pewnie dzieki luteinie w 1 ciazy i duphastonie w 2, udało mi sie obie ciaze donosić do 12 tc licząc od OM... ewentualnie to moze cos z ta nadkrzepliwoscia krwi... i zarodki nie były odpowiednio dotlenianie. Juz sama niczego nie jestem pewna... dlatego tak chciałam porobic wszystkie badania szczegółowo, zwłaszcza tez te w Genesis, zeby moc wykluczyć kwestie genetyczne...
Sama nie wiem jak to naprawde jest,coraz wiecej mozna o tym uslyszec wiec moze rzeczywiscie cos w tym jest.. Przyczyn tak naprawde moze byc tysiace..

xnw43e3k256g9p2p.png

reklama
U mnie powiedzieli, ze nie ma tam w ogole kosmowki, sa tylko moje tkanki... ginekolog powiedzial, ze czasem sie tak zdarza :/ jutro rano jadę do szpitala, moze jeszcze nie "przerobili materiału" na te kostki parafinowe... OBY!!! Boje sie, ze jak beda kostki parafinowe to wydamy 850 zł na badania, ktore tak nic nie wykażą :| jedyne co sie dowiem to moze jaka płeć była... to tez jest istotne bo w rodzinie (od strony taty) dochodziło do poronień gdy dziecko było płci męskiej. Wszystkie dziewczynki rodziły sie bez problemow a chłopcy obumierali badz umierali w ciagu paru godzin / dni / miesięcy od urodzenia.... :(
Marthi jak ja wysłałam do Genesis to tez kosmowki nie było. Chcieli tylko płeć zbadać ale nie chciałam. Przykro mi

Avita kochana ratuj się przed tym przeziębieniem. Dziękuję za pocieszenie czekam na ten mrl i trochę juz mnie stres bierze.

Marthi mnie niestety tez nieudało sie ustalić czy 2 obumarcie czy kropek był zdrowy bo Genesis tez twierdził ze kosmówka wywietrzała a moja lekarka bardzo się starała aby jej bylo dużo i twierdziła że kosmówka nie wietrzeje ja nic nie ustaliłam z kostek parafinowych wiem tylko ze to była córka sama przepłakałam z tydzień trzymaj się

Foczusia niech chlopaki wracają do zdrowia
Kas też to przezyłam później dostawałam zastrzyk na pekniecie

Sus co u Ciebie?

Agathus ja u Ciebie samopoczucie?

Marzycielko trzymam kciuki za histeroskopie i szybkie zielone światło chociaż sama wiem ze to czekanie to jak lizanie czekolady przez pazłotko :D

Xssenia ja juz bez zestawu żelaznego nie odważne się po prostu sie boję. Wymuś steryd to ci da niestety tacy są lekarze.

Dżoł ja też bym heparyne brała po owu ma

Liluli i jak ty się czujesz?

I wszystkie brzuchatki niewymienione

A teraz kilka słów do wszystkich starających diagnozujacych kochane życie jest truudne ale nosy mi tu do góry pierś do przodu i walczymy o male wielkie szczęście
Ściskam was
Porzeczko dziękuję za wywołanie :-*

U mnie - zależy od dnia :-p Mam wrażenie że dotyczą mnie wszystkie objawy ciąży. Piersi bolą i rosną jak szalone (ale na to akurat nie narzekam :-D ) zgaga męczy, nudności i wymioty dopadly mnie 2 dni temu i mogłabym spać non stop, a niestety do pracy wstać trzeba :-/ i troch się denerwuje bo mnie pobolewa od czasu do czasu brzuch, ale przechodzi jak poleze....

Wczoraj zaczęłam 7 tydzień wg OM.... Trochę dobija mnie ze wizyta dopiero 07.02 ale wiem ze moja gin chciała zrobić usg już w takiej chwili do której nigdy wcZeśniej ciąży nie donosilam.... Modlę się codziennie żeby było w porządku.

No i muszę pochwalić mojego M który dzielnie robi mi zastrzyki :-) tak się wprawił ze nawet nie wiem kiedy jest już po :-)

Pozdrawiam Was wszystkie i za wszystkie mocno trzymam kciuki!!!!!

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry.
Miałam mieć dzisiaj usg serduszka malutkiej ale profesor (ten gbur co mi prenatalne robił) się rozchorowal i jutro zrobi mi inny lekarz na zastępstwo, którego też nie trawię _ Lamia to Bednarek....
Marthi przykro mi. Ja jak wysłałam kurierem kosmowke to w strachu byłam czy dotrze to do nich i też co dzień dzwoniłam czy materiał się nadaje do badań, a zanim mi odpowiedzieli to chyba z 2 tygodnie czekania. Ja też dużo razy słyszałam że Genesis ma dużo roboty i często jak się nie wyrabiaja to podobno mówią że materiał się nie nadaje, ale może to tylko plotki.
Ja też się często zastanawiałam czy płeć ma znaczenie na donoszenie ciąży. U nas w obu obumarlych ciazach byli chłopcy, a mam 6 letnią córkę i teraz też podobno córka, ale mi.mój gin zawsze to wybijal z głowy. Z drugiej strony skoro wyszła mi mutacja V Leiden to niezależnie od płci żadne dzieciątko by nie dało rady z tak gęsta krwią u mnie.
Co do brzuszka to 27ego mam wizytę, może wkleję jakaś fotkę królewny :-) a tak to kopie mała koza aż mi brzuch podskakuje. Trenuje na mnie że hej. Z pierwszą córką tego nie doświadczyłam, było tylko takie jakby pływanie lub wypychanie nóżki ale wtedy miałam mało wód plodowych, a teraz kopniak za kopniakiem :-) :-)
Staraczki moje kochane trzymam za Was nieustannie kciuki.
Nafoczko zdrówka dla dzieci i siły dla Ciebie.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry.
Miałam mieć dzisiaj usg serduszka malutkiej ale profesor (ten gbur co mi prenatalne robił) się rozchorowal i jutro zrobi mi inny lekarz na zastępstwo, którego też nie trawię _ Lamia to Bednarek....
Marthi przykro mi. Ja jak wysłałam kurierem kosmowke to w strachu byłam czy dotrze to do nich i też co dzień dzwoniłam czy materiał się nadaje do badań, a zanim mi odpowiedzieli to chyba z 2 tygodnie czekania. Ja też dużo razy słyszałam że Genesis ma dużo roboty i często jak się nie wyrabiaja to podobno mówią że materiał się nie nadaje, ale może to tylko plotki.
Ja też się często zastanawiałam czy płeć ma znaczenie na donoszenie ciąży. U nas w obu obumarlych ciazach byli chłopcy, a mam 6 letnią córkę i teraz też podobno córka, ale mi.mój gin zawsze to wybijal z głowy. Z drugiej strony skoro wyszła mi mutacja V Leiden to niezależnie od płci żadne dzieciątko by nie dało rady z tak gęsta krwią u mnie.
Co do brzuszka to 27ego mam wizytę, może wkleję jakaś fotkę królewny :-) a tak to kopie mała koza aż mi brzuch podskakuje. Trenuje na mnie że hej. Z pierwszą córką tego nie doświadczyłam, było tylko takie jakby pływanie lub wypychanie nóżki ale wtedy miałam mało wód plodowych, a teraz kopniak za kopniakiem :-) :-)
Staraczki moje kochane trzymam za Was nieustannie kciuki.
Nafoczko zdrówka dla dzieci i siły dla Ciebie.

Kurcze, takie zachowanie z ich strony, ze maja za duzo pracy i informują pacjentów w ten sposób, byłoby bardzo nie fair. No, ale nic nie poradzę. Wstaje wlasnie i jadę niebawem do szpitala...

Witajcie kobietki. " stare " i "nowe"
Co u Ciężarówek ????
Tak mało piszecie .
Żadnych fotek oraz badań nie wklejacie a przecież to tutaj bardzo ważne.Proszę mi się tu meldować szybciutko .!!!!:)

Porzeczka
Dziękuję że pytasz .U mnie dni grozy .
Byłam w poniedziałek u mojej ginki na usg i nie mogła znaleść zarodka .
W poniedziałek było u mnie 5 t5 d .
Martwię sie strasznie więc mało pisze bo nie potrafie myśleć o niczym innym .Nie chce was tu też zadręczać ..
Wczoraj byłam na becie ze strachu i jest 45 671. Rośnie chyba ok ,bo o
70 % jest przyrost co drugi dzień .
Ginka ma jeszcze zrobić mi szybkie usg w piątek to napisze co i jak .
Całuję Was mocno:-) :)

Gabiś mnie też już bednarek wkurza!!!
ostatnio na wizycie połówkowej na koniec powiedział '' wszystko ok ,nie mam do czego się przypierdolić'' byłam w szoku takie słowa wypowiada lekarz!!!!!!
usg rob mi co 2 wizytę ,mam zamiar we wtorek powiedzieć mu że po to tyle płacę prywatnie ,żeby monitorować ciążę ,a nie prowadzić ją jak ''zwykłą''!!! przecież po miesiącu powinnam wiedzieć ile mała przybrała!!!
endo wysłała mnie na usg tarczycy ,bo chce sporządzić już raport do szpitala.

Pozdrawiam wszystkie dziewczynki.

Susana - trzymam mocno kciuki za piatek

Lamia - ja w tej ciazy mialam wizyty w pierwszym trym co tydzien a pozniej w II i III trym co 2 tyg do konca ciazy. Praktycznie zawsze mialam usg. Raz szybkie raz takie porzadne ale zawsze podgladalismy synka. I moj lekarz nie marudzil

Gabiś mnie też już bednarek wkurza!!!
ostatnio na wizycie połówkowej na koniec powiedział '' wszystko ok ,nie mam do czego się przypierdolić'' byłam w szoku takie słowa wypowiada lekarz!!!!!!
usg rob mi co 2 wizytę ,mam zamiar we wtorek powiedzieć mu że po to tyle płacę prywatnie ,żeby monitorować ciążę ,a nie prowadzić ją jak ''zwykłą''!!! przecież po miesiącu powinnam wiedzieć ile mała przybrała!!!
endo wysłała mnie na usg tarczycy ,bo chce sporządzić już raport do szpitala.

Pozdrawiam wszystkie dziewczynki.
Mi się wydaje że on chce być jak kumpel i się tak wyraża. Ja kiedyś gdy chodziłam na kurs kosmetyczny to on prowadził zajęcia z dermatologii i tak.się odzywal. Na wizycie prywatnej też do mnie jakieś teksty po angielsku walił typu "hello my love"...ale mnie.on zrazil w szpitalu przy pierwszym poronieniu.
Mój gin mi sam wczoraj proponował poniedziałek na usg serduszka bo będzie tym razem on zastepowal profesora ale nie.zrobi mi echa serca, więc już się zgodziłam na.jutro i Bednarka.
Sus, beta piękna, musi być wszystko ok, trzymam kciuki.

reklama
Hej
U nas kiepsko, Maluchy chore, Julia na antybiotyku, mały kaszle mocno ale na razie na cycusiu i witaminie C jest. Mnie dzieci zaraziły ale nic dziwnego jak od zeszłego czwartku całuję zasmarkane noski.
Rzeczywiście tak jak napisała Sus, nasze ciężarówki, a jest ich sporo albo zniknęły z forum albo piszą mało i nic nie pokazują :-(
Bea z Bertha też siedzą cichutko.
Pozdrawiam nowe i stare koleżanki i buźka dla Was

Wysłane z mojego D5103 przy użyciu Tapatalka

Do góry