reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Dziewczyny jestem po wizycie u pani hematolog... moze jak przeczytacie to podpowiecie ewentualne dodatkowe badania czy cos....
Ja jestem zielona :(

Bylam u Pani Zawilskiej w Poznaniu. Fakt, ze zbyt wiele badan nie milam ze soba, przeprowadziła wiec ze mna szczegółowy wywiad na temat dzieci, poronień, narodzin w rodzinie. Pytała o grupę krwi meza itd. Badała mi recznie brzuch, pod pachami, szyje, dotykała przy jajnikach itd.

Zleciła oczywiscie badania krwi, tj.
Żelazo + TIBS, ferrytyna, białko C, białko S, APC-R, mutacje genu protrombiny, antytrombina, homocysteina, czynnik VIII, APTT-LA, d RVVT, przeciwciała antykardiolipidowe, przeciwciała B2 glikoproteinowe.
Zaleciła tez USG jamy brzusznej...

Dziewczyny jestem po wizycie u pani hematolog... moze jak przeczytacie to podpowiecie ewentualne dodatkowe badania czy cos....
Ja jestem zielona :(

Bylam u Pani Zawilskiej w Poznaniu. Fakt, ze zbyt wiele badan nie milam ze soba, przeprowadziła wiec ze mna szczegółowy wywiad na temat dzieci, poronień, narodzin w rodzinie. Pytała o grupę krwi meza itd. Badała mi recznie brzuch, pod pachami, szyje, dotykała przy jajnikach itd.

Zleciła oczywiscie badania krwi, tj.
Żelazo + TIBS, ferrytyna, białko C, białko S, APC-R, mutacje genu protrombiny, antytrombina, homocysteina, czynnik VIII, APTT-LA, d RVVT, przeciwciała antykardiolipidowe, przeciwciała B2 glikoproteinowe.
Zaleciła tez USG jamy brzusznej...
Część z nich służy do określenia zespołu antyfosfolipidowego - pewnie chce go potwierdzić bądź wykluczyć [emoji108]

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

Susana, kochanie, musi tam siedzieć maleństwo, pewnie się jeszcze ukrywało i napędza strachu tak jak Lamii na początku. Beta jest do pozazdroszczenia przecież. Czekam na wieści kochana.

Bardzo chorowity ten sezon zimowy wszędzie niestety.

Mały Foczuś cudowny :D

reklama
Do góry