reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Alusiu dziękuję.
MYSLE o Piotrusiu Adidki.
Jak widze hak te wczesniaki 1200 1400 sie zbieraja to nieprawdopodobne.
Mała zadowolona zdrowieje :) i mam mleko efekt co psychika robi z matka jak dziśdzius jest w takim a nie innym stanie

reklama
Dziekuje za Wasze mysli, Piotrus nie zamierza wychodzic... Skurczy brak, badania sa ok, ktg ok... Ja jestem jakims ewenementem na praawde... Wody odchodza a skurczy nie ma, lekarze sie ciesza bo go przetrzymuja o kazdy dzien :-)

Kaira, widze ze coreczka dochodzi do siebie!! Superancko

Misiejku, w ciazy internet (poza o zywiscie naszym forum) jest zabroniony!!! Kochana, to co oni wyliczaja w pappa to sa tylko statystyki, a dwa moze wyjsc zupelnie co innego, ja usg mialam ok, a w pappa wyszlo wieksze ryzyko trisomii13 co oznaczalo nie chorobe mmalego tylko ze mam problemy z lozyskiem... Ot taki psikus.

Aditko trzymam za Was kciuki!! Dzielny Piotrek:tak:

Moja wizyta u Maliny... Stwierdził że ani wirus ani mutacja MTHFR nie są przyczyną poronień, tylko autoimmunologia- coś szwankuje na poziomie odpowiedzi immunologicznej i odrzucam zarodki.Uznał prawie wszystkie badania Diagnostyki, dorzucił swoje dodatkowe plus komplet dla męża, bo jego jeszcze nie badaliśmy, zapowiedział że to będzie około 4 tyś. Oczywiście histeroskopia w Łodzi.Raczej długo i dokładnie tłumaczył. Na MTHFR mam brać zwykły folikx2 plus B complex i do tego zielone warzywa, a co dalej to okaże się po badaniach. Zwrócił uwagę na problemy z krzepliwością, powiedział coś że będzie to trzeba zabezpieczyć może większymi dawkami leków. Była też chwila samochwały- że jest prekursorem w dziedzinie szczepionek na ogromną skalę, że zaszczepił już 3000 osób, że to pomaga itp. Dodał też co jest miodem na me serce, że jego zdaniem na 100% donoszę ciąże sądząc po mojej historii (oczywiście z jego pomocą jeśli się zaszczepię- to w domyśle).
Muszę to poważnie przemyśleć.
Szkoda że Misiejek zniknął, rozumiem to, ale na nasze forum Panie Mężu Misiejka proszę CIĘ pozwalaj jej wchodzić:rofl2:

Nie moge zrozumiec czemu genetycy kaza barc przy mutacji mthfr kwas foliowy 5mg a On folik... Ta mutacja nie meyabolizuje kwasu foliowego, nawet tu w szpitalu mi wciskaja kwas chociaz nie musze juz go brac?

Ja też uważam że Malina niesłusznie bagatelizuje mutację. Mnie też Malina powiedział, że w 3 miesiące będę w ciąży i oczywiście donoszę. Przez rok nawet zajść mi się nie udało:)

Na drugim forum dostałam odpowiedź od dziewczyny na temat badań APTT. Może Was zainteresuje:)

Zula - APTT robi się aby zobaczyć czy w krwi nie ma za mało pewnego czynnika ( nie będę pisać nazwy specjalistycznej bo to nie ma znaczenia ) bo wtedy krew zbyt długo krzepnie i można się wykrwawić i to badanie ma sens jeśli nie bierzemy żadnych środków na rozrzedzenie krwi ( oprócz acardu i pochodnych bo o tym pisałam już wcześniej ) ; czas PT robi się w trakcie brania heparyny i innych podobnych leków ponieważ mają inną zasadę działania ( wiążą jony wapnia , które biorą udział w procesie krzepnięcia krwi ) i lekarz dobrze kazał zrobić to badanie . Oba badania są od siebie niezależne ponieważ proces krzepnięcia odbywa się kilku etapowo i na każdym etapie inne czynniki mają znaczenie stąd też badań na krzepnięcie krwi jest kilka . Podstawowa zasada jeśli bierzesz coś na rozrzedzenie krwi robisz czas PT jeśli nie bierzesz nic robisz czas APTT i dodatkowo pochodne kwasu salicylowego czyli acard , polocard itd nie mają wpływu na te badania . Mam nadzieję , że rozjaśniłam troszkę procedurę robienia badań na krzepnięcie starałam się bez zbędnych nazw specjalistycznych . Jakby coś to daj znać a spróbuję jeszcze dokładniej .

Aditka- kciukasy i kciukasy i kciukasy za Was

Kaira- więcej takich dobrych wieści poproszę. Buziaki

Hmmm a ja teraz na zlecenie Maliny robiłam już 2x APTT, D-dimery non stop, czas PT, APTT, TT i w sumie nawet nie można mu zarzucić że naciąga bo robiłam je u siebie w Diagnostyce. Z tego co ta dziewczyna napisała to powinnam ich nie robić bo są niewiarygodne....No cóż, co lekarz albo "ludź" to opinia. Ja je sama i tak będę robić na własną rękę bo tak jak przewidziałam ginka kazała mi tylko zrobić morfologię, mocz i Coombsa na wizytę za 3 tygodnie.

Dziewczynki muszę się Wam pochwalić bo moja córa dzisiaj brała udział w biegu dzieciaków (ok. 800 m) i na 100 dzieciaków zajęła 4 miejsce a z tych miejsc była najmłodsza:-) I biegła pierwszy raz bez przygotowania. Cieszę się bardzo bo ja też biegałam dużo w szkole podstawowej i średniej - byłam w reprezentacjach szkoły. Dalej bym biegała ale nie mam jak bo mój mąż musiałby być na miejscu żeby zostać z córą. A teraz wiadomo że nie - aż mi gul śmigał bo dorośli biegli na 5 km, w tym moich 2 kolegów i koleżanka.

Dziewczyny padniecie hehehe - ale jestem głupia:szok: Połknęłam luteinę dowcipną.....Zostawiłam ją sobie na wierzchu a że do tej pory łykałam dupka więc hyc i połknęłam razem z omega. Ale raczej mi nie zaszkodzi.....:-p

Kaira hehe wkleję foto brzucha ale muszę go najpierw zrobić:-)

Ostatnia edycja:
Meliskaa a czemu az tak duza dawke tego gluko bierzesz?Tez mnie interesuje temat wspolnego brania gluco i encortonu takze jestem ciekawa Twojej wizyty u Jerzak. Mnie Wilczynski na mutacje tez zalecil tylko b complex i 2x folik ale ja biore b6 i b12 i femibion i kwas foliowy 5 mg na zmiane z folikiem 2x co drugi dzien; dziwne to wszystko.
Misiejku bedziemy trzymac kciuki ; odzywaj sie co jakis czas- tu kazda informacja jest na wage złota:)

Dziewczynki, moj Piotrus sie nie spieszy, ma ok2280g i wod Afi 8 ale nie wiem czy to duzo czy malo ale no jeszcze cale nie odplynely. :-)

Ja to sie naleze w tym szpitalu...

Adidko afi powinno byc powyzej 10 tzn ze masz malowodzie. PIJ dużo i lezenie byle Piotruś był jak najdłużej w brzuszku
Mamusie najlepszego z okazji Waszego święta mamusi aniolkowych zaciazonych
Powodzenia dla tych ktore sie staraja bo za niedlugo i wy będziecie w ciąży

reklama
Do góry