reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

dżoł ja bym nie ryzykowała i pobiegła po receptę. Pani farmacełtka przestrzegła mnie jak brałam zastrzyki, żeby robic zapasy, bo jest ogólnie problem w aptekach z ich kupnem. Ponoć brakuje, przynajmniej w woj. dolnosląskim.
Dziewczyny czy wiecie jak to jest z badaniem przeciwciał przeciwplemnikowych. Lekarz mi je zlecił z wymazu w połowie cyklu. W necie czytałam, że takie badania powinno sie odbyc po stosunku (8h), ale ten lekarz nic nie wspomniał na ten temat. Czytałam, że badanie tez mozna wykonac z krwi. To teraz się zastanawiam czy zrobic dwa, czy czekać.Jaka jest różnica między tymi badaniami. ?
Ja robiłam z krwi

reklama
ja bym zaśpiewała :
przez te oczy, te oczy nie zielone oszalałam...na na na [emoji14]
buziaki dla chłopców:)
Wikuś i Karolek mają czarne oczka. "A wszystko te czarne oczy..." [emoji12]

Dżoł, super beta! Teraz już wszystko musi być dobrze. A z zastrzykami lepiej nie opuszczać dawki.

qtchpss6rm2k4gpe.png

Ojj długo mnie nie było i to tak dlugo, że nie wiem czy sposób publikacji tego co piszę jest właściwy i od którego postu rozpocząć czytanie ;) Może najpierw się przywitam
Witam Was Kobietki wieczorową porą :wink:

A mnie tak natchło z pisaniem do Was bo nie wiem czy robiłyście takie badanie a pomyślałam, ze może mój wpis komuś pomoże. Chodzi o badania w kierunku Mycoplazmy, Ureaplazmy i Chlamydii Trachomatis. Ja dziś odebrałam wyniki (wymaz z szyjki macicy i cewki moczowej) i o zgrozo okazuje się, ze mam dwie pierwsze bakterie w badaniu z cewki moczowej i ureaplazmę w szyjce macicy :wściekła/y:objawów przy tym brak a zrobiłam chyba intuicyjnie bo w drugim poronieniu miałam bakterie w moczu ale jakoś gin to zbagatelizował nawet gdy o to pytałam a tu masz babo placek. Czytałam, że ta bateria może powodować problemy z zajściem w ciążę jak i powodować poronienia.

Wkurzona jestem, ze lekarze nie zlecają tego badania przy poronieniach a wydaje mi się, że powinno być to standardem przy poronieniach nawykowych a do tego znów wszytsko przesuwa się w czasie którego ja już dużo nie mam ehhh. Teraz dumam czy iść do gina (który nawet ego nie zlecił, zrobiłam na własną rękę) czy urologa? :oo2:

pozdrawiam Wszystkie bez wyjątku a co !!! ))

Maciejka hej. Ja miałam zlecone badania jako jedne z pierwszych .Nic mi nie wyszło.Niestety wiem że Ty i Twój partner z którym chcesz dziecko musicie brać teraz leki.

Ojj długo mnie nie było i to tak dlugo, że nie wiem czy sposób publikacji tego co piszę jest właściwy i od którego postu rozpocząć czytanie ;) Może najpierw się przywitam

A mnie tak natchło z pisaniem do Was bo nie wiem czy robiłyście takie badanie a pomyślałam, ze może mój wpis komuś pomoże. Chodzi o badania w kierunku Mycoplazmy, Ureaplazmy i Chlamydii Trachomatis. Ja dziś odebrałam wyniki (wymaz z szyjki macicy i cewki moczowej) i o zgrozo okazuje się, ze mam dwie pierwsze bakterie w badaniu z cewki moczowej i ureaplazmę w szyjce macicy :wściekła/y:objawów przy tym brak a zrobiłam chyba intuicyjnie bo w drugim poronieniu miałam bakterie w moczu ale jakoś gin to zbagatelizował nawet gdy o to pytałam a tu masz babo placek. Czytałam, że ta bateria może powodować problemy z zajściem w ciążę jak i powodować poronienia.

Wkurzona jestem, ze lekarze nie zlecają tego badania przy poronieniach a wydaje mi się, że powinno być to standardem przy poronieniach nawykowych a do tego znów wszytsko przesuwa się w czasie którego ja już dużo nie mam ehhh. Teraz dumam czy iść do gina (który nawet ego nie zlecił, zrobiłam na własną rękę) czy urologa? :oo2:

Witaj:)
No tak to jest że lekarze chyba potracili tà intuicję.wkurza to strasznie,że więcej wiemy niż ginekolodzy:/ Dobrze,jak sie znajdzie takiego,który chce słuchać i zleca badania. Gorzej jak się trafi na głupio-mądrych lub niedowiarków co do immunologii...
Moja lokalna gin słucha co mówi Paśnik i wszystko zleca co chcę.

Maciejko78 te badania o których piszesz były jednymi z pierwszych które zlecił mi mój lekarz... Przykro mi że u Ciebie tak nie było i że nikt nie poinformował Cię o zrobieniu wymazow. U mojej znajomej u której wyszła bakteria leki zlecił ginekolog - to w nawiązaniu do Twojego pytania do jakiego lekarza się udać. Trzymam kciuki za szybkie i owocne leczenie &&&&

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

Witaj:)
No tak to jest że lekarze chyba potracili tà intuicję.wkurza to strasznie,że więcej wiemy niż ginekolodzy:/ Dobrze,jak sie znajdzie takiego,który chce słuchać i zleca badania. Gorzej jak się trafi na głupio-mądrych lub niedowiarków co do immunologii...
Moja lokalna gin słucha co mówi Paśnik i wszystko zleca co chcę.

Dobre i to, ze przynajmniej Twój gin nie protestuje i przyjmuje leczenie Paśnika. No nic walka trwa póki sił starczy.
Burczuś to ja trzymam kciuki za zielone światełko po łódzkiej wizycie obyś miała taką minę :-) :)i ślę pozdrawienia właśnie z Łodzi ;)

reklama
Dobre i to, ze przynajmniej Twój gin nie protestuje i przyjmuje leczenie Paśnika. No nic walka trwa póki sił starczy.
Burczuś to ja trzymam kciuki za zielone światełko po łódzkiej wizycie obyś miała taką minę :-) :)i ślę pozdrawienia właśnie z Łodzi ;)
Maciejko i mi gin zlecila te badania. Ważne ze wiesz i możesz mieć na to wpływ :) powodzenia

Burczus tobie jutro rowniez :*

Portusia, podglądaczu ty jeden :*

Destino... ♡

Środa środa środa. . to pochowaly się wszystkie i udają ze śpią :D

Do góry