Ja robiłam z krwidżoł ja bym nie ryzykowała i pobiegła po receptę. Pani farmacełtka przestrzegła mnie jak brałam zastrzyki, żeby robic zapasy, bo jest ogólnie problem w aptekach z ich kupnem. Ponoć brakuje, przynajmniej w woj. dolnosląskim.
Dziewczyny czy wiecie jak to jest z badaniem przeciwciał przeciwplemnikowych. Lekarz mi je zlecił z wymazu w połowie cyklu. W necie czytałam, że takie badania powinno sie odbyc po stosunku (8h), ale ten lekarz nic nie wspomniał na ten temat. Czytałam, że badanie tez mozna wykonac z krwi. To teraz się zastanawiam czy zrobic dwa, czy czekać.Jaka jest różnica między tymi badaniami. ?
reklama
Wikuś i Karolek mają czarne oczka. "A wszystko te czarne oczy..." [emoji12]ja bym zaśpiewała :
przez te oczy, te oczy nie zielone oszalałam...na na na [emoji14]
buziaki dla chłopców
Dżoł, super beta! Teraz już wszystko musi być dobrze. A z zastrzykami lepiej nie opuszczać dawki.
burczuś
Fanka BB :)
Tak w Łodzi w APC wyniki za pare dni dziękuję:*Trzymam kciuki. A gdzie bedziesz robic te badania? w łodzi? Daj znak kiedy wyniki.
Za wszystkie kobietki na początku ciąży trzymam kciuki za pięknie bijące serduszka
Maciejka78
Ojj długo mnie nie było i to tak dlugo, że nie wiem czy sposób publikacji tego co piszę jest właściwy i od którego postu rozpocząć czytanie Może najpierw się przywitam
Witam Was Kobietki wieczorową porą
A mnie tak natchło z pisaniem do Was bo nie wiem czy robiłyście takie badanie a pomyślałam, ze może mój wpis komuś pomoże. Chodzi o badania w kierunku Mycoplazmy, Ureaplazmy i Chlamydii Trachomatis. Ja dziś odebrałam wyniki (wymaz z szyjki macicy i cewki moczowej) i o zgrozo okazuje się, ze mam dwie pierwsze bakterie w badaniu z cewki moczowej i ureaplazmę w szyjce macicy objawów przy tym brak a zrobiłam chyba intuicyjnie bo w drugim poronieniu miałam bakterie w moczu ale jakoś gin to zbagatelizował nawet gdy o to pytałam a tu masz babo placek. Czytałam, że ta bateria może powodować problemy z zajściem w ciążę jak i powodować poronienia.
Wkurzona jestem, ze lekarze nie zlecają tego badania przy poronieniach a wydaje mi się, że powinno być to standardem przy poronieniach nawykowych a do tego znów wszytsko przesuwa się w czasie którego ja już dużo nie mam ehhh. Teraz dumam czy iść do gina (który nawet ego nie zlecił, zrobiłam na własną rękę) czy urologa?
pozdrawiam Wszystkie bez wyjątku a co !!! ))
A mnie tak natchło z pisaniem do Was bo nie wiem czy robiłyście takie badanie a pomyślałam, ze może mój wpis komuś pomoże. Chodzi o badania w kierunku Mycoplazmy, Ureaplazmy i Chlamydii Trachomatis. Ja dziś odebrałam wyniki (wymaz z szyjki macicy i cewki moczowej) i o zgrozo okazuje się, ze mam dwie pierwsze bakterie w badaniu z cewki moczowej i ureaplazmę w szyjce macicy objawów przy tym brak a zrobiłam chyba intuicyjnie bo w drugim poronieniu miałam bakterie w moczu ale jakoś gin to zbagatelizował nawet gdy o to pytałam a tu masz babo placek. Czytałam, że ta bateria może powodować problemy z zajściem w ciążę jak i powodować poronienia.
Wkurzona jestem, ze lekarze nie zlecają tego badania przy poronieniach a wydaje mi się, że powinno być to standardem przy poronieniach nawykowych a do tego znów wszytsko przesuwa się w czasie którego ja już dużo nie mam ehhh. Teraz dumam czy iść do gina (który nawet ego nie zlecił, zrobiłam na własną rękę) czy urologa?
Maciejka78
Maciejka hej. Ja miałam zlecone badania jako jedne z pierwszych .Nic mi nie wyszło.Niestety wiem że Ty i Twój partner z którym chcesz dziecko musicie brać teraz leki.
no właśnie i dlatego dziś ze mnie smutasek ach ja to jakaś pechowa jestem ...
burczuś
WitajOjj długo mnie nie było i to tak dlugo, że nie wiem czy sposób publikacji tego co piszę jest właściwy i od którego postu rozpocząć czytanie Może najpierw się przywitam
No tak to jest że lekarze chyba potracili tà intuicję.wkurza to strasznie,że więcej wiemy niż ginekolodzy:/ Dobrze,jak sie znajdzie takiego,który chce słuchać i zleca badania. Gorzej jak się trafi na głupio-mądrych lub niedowiarków co do immunologii...
Moja lokalna gin słucha co mówi Paśnik i wszystko zleca co chcę.
agatush
Moderatorka
Maciejko78 te badania o których piszesz były jednymi z pierwszych które zlecił mi mój lekarz... Przykro mi że u Ciebie tak nie było i że nikt nie poinformował Cię o zrobieniu wymazow. U mojej znajomej u której wyszła bakteria leki zlecił ginekolog - to w nawiązaniu do Twojego pytania do jakiego lekarza się udać. Trzymam kciuki za szybkie i owocne leczenie &&&&Ojj długo mnie nie było i to tak dlugo, że nie wiem czy sposób publikacji tego co piszę jest właściwy i od którego postu rozpocząć czytanie Może najpierw się przywitam
Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom
Maciejka78
Witaj
No tak to jest że lekarze chyba potracili tà intuicję.wkurza to strasznie,że więcej wiemy niż ginekolodzy:/ Dobrze,jak sie znajdzie takiego,który chce słuchać i zleca badania. Gorzej jak się trafi na głupio-mądrych lub niedowiarków co do immunologii...
Moja lokalna gin słucha co mówi Paśnik i wszystko zleca co chcę.
Dobre i to, ze przynajmniej Twój gin nie protestuje i przyjmuje leczenie Paśnika. No nic walka trwa póki sił starczy.
Burczuś to ja trzymam kciuki za zielone światełko po łódzkiej wizycie obyś miała taką minę i ślę pozdrawienia właśnie z Łodzi
reklama
Maciejko i mi gin zlecila te badania. Ważne ze wiesz i możesz mieć na to wpływ powodzeniaDobre i to, ze przynajmniej Twój gin nie protestuje i przyjmuje leczenie Paśnika. No nic walka trwa póki sił starczy.
Burczuś to ja trzymam kciuki za zielone światełko po łódzkiej wizycie obyś miała taką minę i ślę pozdrawienia właśnie z Łodzi
Burczus tobie jutro rowniez :*
Portusia, podglądaczu ty jeden :*
Destino... ♡
Środa środa środa. . to pochowaly się wszystkie i udają ze śpią
Podziel się: