reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

dżoł ja bym nie ryzykowała i pobiegła po receptę. Pani farmacełtka przestrzegła mnie jak brałam zastrzyki, żeby robic zapasy, bo jest ogólnie problem w aptekach z ich kupnem. Ponoć brakuje, przynajmniej w woj. dolnosląskim.
Dziewczyny czy wiecie jak to jest z badaniem przeciwciał przeciwplemnikowych. Lekarz mi je zlecił z wymazu w połowie cyklu. W necie czytałam, że takie badania powinno sie odbyc po stosunku (8h), ale ten lekarz nic nie wspomniał na ten temat. Czytałam, że badanie tez mozna wykonac z krwi. To teraz się zastanawiam czy zrobic dwa, czy czekać.Jaka jest różnica między tymi badaniami. ?
Ja robiłam z krwi

reklama
ja bym zaśpiewała :
przez te oczy, te oczy nie zielone oszalałam...na na na [emoji14]
buziaki dla chłopców:)
Wikuś i Karolek mają czarne oczka. "A wszystko te czarne oczy..." [emoji12]

Dżoł, super beta! Teraz już wszystko musi być dobrze. A z zastrzykami lepiej nie opuszczać dawki.

qtchpss6rm2k4gpe.png

Ojj długo mnie nie było i to tak dlugo, że nie wiem czy sposób publikacji tego co piszę jest właściwy i od którego postu rozpocząć czytanie ;) Może najpierw się przywitam
Witam Was Kobietki wieczorową porą :wink:

A mnie tak natchło z pisaniem do Was bo nie wiem czy robiłyście takie badanie a pomyślałam, ze może mój wpis komuś pomoże. Chodzi o badania w kierunku Mycoplazmy, Ureaplazmy i Chlamydii Trachomatis. Ja dziś odebrałam wyniki (wymaz z szyjki macicy i cewki moczowej) i o zgrozo okazuje się, ze mam dwie pierwsze bakterie w badaniu z cewki moczowej i ureaplazmę w szyjce macicy :wściekła/y:objawów przy tym brak a zrobiłam chyba intuicyjnie bo w drugim poronieniu miałam bakterie w moczu ale jakoś gin to zbagatelizował nawet gdy o to pytałam a tu masz babo placek. Czytałam, że ta bateria może powodować problemy z zajściem w ciążę jak i powodować poronienia.

Wkurzona jestem, ze lekarze nie zlecają tego badania przy poronieniach a wydaje mi się, że powinno być to standardem przy poronieniach nawykowych a do tego znów wszytsko przesuwa się w czasie którego ja już dużo nie mam ehhh. Teraz dumam czy iść do gina (który nawet ego nie zlecił, zrobiłam na własną rękę) czy urologa? :oo2:

pozdrawiam Wszystkie bez wyjątku a co !!! ))

Maciejka hej. Ja miałam zlecone badania jako jedne z pierwszych .Nic mi nie wyszło.Niestety wiem że Ty i Twój partner z którym chcesz dziecko musicie brać teraz leki.

Ojj długo mnie nie było i to tak dlugo, że nie wiem czy sposób publikacji tego co piszę jest właściwy i od którego postu rozpocząć czytanie ;) Może najpierw się przywitam

A mnie tak natchło z pisaniem do Was bo nie wiem czy robiłyście takie badanie a pomyślałam, ze może mój wpis komuś pomoże. Chodzi o badania w kierunku Mycoplazmy, Ureaplazmy i Chlamydii Trachomatis. Ja dziś odebrałam wyniki (wymaz z szyjki macicy i cewki moczowej) i o zgrozo okazuje się, ze mam dwie pierwsze bakterie w badaniu z cewki moczowej i ureaplazmę w szyjce macicy :wściekła/y:objawów przy tym brak a zrobiłam chyba intuicyjnie bo w drugim poronieniu miałam bakterie w moczu ale jakoś gin to zbagatelizował nawet gdy o to pytałam a tu masz babo placek. Czytałam, że ta bateria może powodować problemy z zajściem w ciążę jak i powodować poronienia.

Wkurzona jestem, ze lekarze nie zlecają tego badania przy poronieniach a wydaje mi się, że powinno być to standardem przy poronieniach nawykowych a do tego znów wszytsko przesuwa się w czasie którego ja już dużo nie mam ehhh. Teraz dumam czy iść do gina (który nawet ego nie zlecił, zrobiłam na własną rękę) czy urologa? :oo2:

Witaj:)
No tak to jest że lekarze chyba potracili tà intuicję.wkurza to strasznie,że więcej wiemy niż ginekolodzy:/ Dobrze,jak sie znajdzie takiego,który chce słuchać i zleca badania. Gorzej jak się trafi na głupio-mądrych lub niedowiarków co do immunologii...
Moja lokalna gin słucha co mówi Paśnik i wszystko zleca co chcę.

Maciejko78 te badania o których piszesz były jednymi z pierwszych które zlecił mi mój lekarz... Przykro mi że u Ciebie tak nie było i że nikt nie poinformował Cię o zrobieniu wymazow. U mojej znajomej u której wyszła bakteria leki zlecił ginekolog - to w nawiązaniu do Twojego pytania do jakiego lekarza się udać. Trzymam kciuki za szybkie i owocne leczenie &&&&

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

Witaj:)
No tak to jest że lekarze chyba potracili tà intuicję.wkurza to strasznie,że więcej wiemy niż ginekolodzy:/ Dobrze,jak sie znajdzie takiego,który chce słuchać i zleca badania. Gorzej jak się trafi na głupio-mądrych lub niedowiarków co do immunologii...
Moja lokalna gin słucha co mówi Paśnik i wszystko zleca co chcę.

Dobre i to, ze przynajmniej Twój gin nie protestuje i przyjmuje leczenie Paśnika. No nic walka trwa póki sił starczy.
Burczuś to ja trzymam kciuki za zielone światełko po łódzkiej wizycie obyś miała taką minę :-) :)i ślę pozdrawienia właśnie z Łodzi ;)

reklama
Dobre i to, ze przynajmniej Twój gin nie protestuje i przyjmuje leczenie Paśnika. No nic walka trwa póki sił starczy.
Burczuś to ja trzymam kciuki za zielone światełko po łódzkiej wizycie obyś miała taką minę :-) :)i ślę pozdrawienia właśnie z Łodzi ;)
Maciejko i mi gin zlecila te badania. Ważne ze wiesz i możesz mieć na to wpływ :) powodzenia

Burczus tobie jutro rowniez :*

Portusia, podglądaczu ty jeden :*

Destino... ♡

Środa środa środa. . to pochowaly się wszystkie i udają ze śpią :D

Do góry