reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Mam jeszcze takie głupie pytanie. Odkąd łykam encorton moja kupa jest jakby słabo strawiona, ma wiele resztek jedzenia. Też tak macie/miałyście? Zawsze miałam szybką przemianę materii, ale teraz to szok;p
Kasiu u mnie nie było problemów :)
Liluli super :)
Bylam dzis u lekarza rodzinnego po skierowania do chirurga naczyniowego, hematologa i do genetyka zeby zrobic kariotyp. Opowiedzialam mu o tych badaniach dalam wynik a in na to patrzy i jak malowane ciele "nie mam o tym pojecia, dlaczego to mialo by sie przyczynic do poronien? Itd" ostatecznie wypisal mi skierowania do chirurga i hematologa, do poradni genetycznej moge zapomnic - bo uwaza ze pojedynczo powinnam badania robic. To bym moze do 40 skonczyla.
Czy to prawda ze zespol antyfospolipidowy to to sano co kardiolipidowy?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Hajmal ja swojej rodzinnej dałam do karty wszystkie moje karty ze szpitala i zaświadczenie od gina żeby miała podkładkę.

reklama
Liluli super :)
Bylam dzis u lekarza rodzinnego po skierowania do chirurga naczyniowego, hematologa i do genetyka zeby zrobic kariotyp. Opowiedzialam mu o tych badaniach dalam wynik a in na to patrzy i jak malowane ciele "nie mam o tym pojecia, dlaczego to mialo by sie przyczynic do poronien? Itd" ostatecznie wypisal mi skierowania do chirurga i hematologa, do poradni genetycznej moge zapomnic - bo uwaza ze pojedynczo powinnam badania robic. To bym moze do 40 skonczyla.
Czy to prawda ze zespol antyfospolipidowy to to sano co kardiolipidowy?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Hajmal mnie tez nie chcieli dac to pani z poradni genetycznej powiedziala zeby pani rodzinna sama zbadala kariotypy i poznala przyczyne poronien jesli nie potrafi niech da skierowanie do poradni genetycznej tak samo jak daje do dermatologicznej czy laryngologicznej.

Witajcie
Dawno mnie nie było u Was ale wszystko na bieżąco staram się czytać
Mam ptanie do Was na cito .
Która z Was będzie na szczepieniu u Maliny w najbliższym czasie ?????
Możecie napisać do mnie na priwa???

U mnie wszystko sie popierniczyło .
Miałam dwie bochemicze .
Teraz jestem w trakcie trzeciej bioch.
Z testem bledziochem
Myślałam o zaszczepieniu sie ale nie chce jeżdzić do Maliny .
Chciałabym u siebie .
Dlatego potrzebuję informacji co podają kobitki jak chodzicie na szczepienia ..??
Czy same limfocyty czy razem z osoczem ????
I jaką dawkę ???
To znaczy ile ml??
Jakby któraś z was podpytała z " niby ciekawości" te pielęgniarki. jak będzie na szczepieniu to bym była wdzięczna
Dalej ten temat pociągnie już moja ginka na miejscu

Do aps zadzwon sobie tam robia szczepionki od maliny. Pani w rejestracji u maliny nic nie powiedza. Albo malina albo te w aps tam sprobuj zadzwonic.
A bylas na jakich lekach ? Mialas intralipid? W jakim czasie mialas te biochemiczne ?
Ja juz nie jezdze do maliny ostania mialam 2 tygidnie temu wiem tylko tyle, ze byly one wywirowane z osocza takie biale. Mezowi pobierali 100ml ponoc

Witajcie
Susana, przeczytałam. Wiem co czujesz, ja miałam tak samo. Nie wiem czym to było spowodowane. W każdym razie w końcu się udało a nie miałam szczepionek.
Nafoczka, ale rosną te nasze chłopaki! Oliś jutro kończy pół roku.
IMG-20161224-WA0009.jpg
A gdzie Reszta naszych brzuchatek i starczek? Czy ktoś jeszcze testuje w tym roku? Bea? Bertha? Kas90?
Nieustannie trzymam za Was kciuki!!!

Załączniki

• IMG-20161224-WA0009.jpg
    IMG-20161224-WA0009.jpg
    331,4 KB · Wyświetleń: 102
Fondie
Ale te pielęgniarki co wstezykują mogą powiedzieć ile podają .
Zresztą to widać w strzykawce .
Można sie zapytać przy szczepieniu .
- Ile mi pani tego podaje ????
To chyba kobita odpowie na pytanie .

Jeśli chodziFondie o twoje pytanie to
To miałam dwie bioch co miesiąc .
Potem miesiąc przerwy i teraz znowu
Leki biore te co zwykle .

Doris
Ale zajebiaszczy przystojniak !!!!!!!!!!!!!!!!!

Sus przykro mi wczoraj byłam na szczepieniu i tak mężowi pobierają 100 ml krwi i wiruja limfocyty jest tego 10 ml w strzykawce i wkuwają się podskornie i nad skórką 4 razy na każdej ręce mnie to juz po 8 razach boli ale po 1 serii prawie nie czułam tych wkłuć mam nadzieję ze coś pomogłam

reklama
Sus przykro mi wczoraj byłam na szczepieniu i tak mężowi pobierają 100 ml krwi i wiruja limfocyty jest tego 10 ml w strzykawce i wkuwają się podskornie i nad skórką 4 razy na każdej ręce mnie to juz po 8 razach boli ale po 1 serii prawie nie czułam tych wkłuć mam nadzieję ze coś pomogłam
Porzeczka
To za każdym razem jeżdzisz z m i pobierają mu te 100 i podają 10 czystych limfocytów??
10 ml to strasznie dużo
Bycza strzykawa do podania
Ja jak podaje osocze w pracy to mam 8,5 ml i starcza to na twarz i szyje

Ostatnia edycja:
Do góry