reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Hej ho :)

Witam się w dniu wolnym, pospałam do 10 i czuję się jak odrodzony Feniks z popiołu :D

To i ja ponawiam pytanie:
Po jakim czasie od zakończenia brania Encortonu można zrobić badanie ANA, żeby wynik nie wyszedl sfałszowany?

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka

Kitki serdecznie dziękuje

Gabiś super wieści :)

Lili, Sus, Bea, Nafoczka, Gabiś, bardzo, bardzo Wam dziękuję :)

Lilia, a jak ty się czujesz?

Nafoczka, pokaż Wikusia,

Doris, pochwal się Olisiem,

Mamy, dziś rewia dzieci, przyłączycie się ?

Tak wygląda Hubert. Jest cudowny. Chciałabym być jego mamą
Zobacz media 718048
GALLERY]

GALLERY]

Ostatnia edycja:
Przeczytałam cały wątek. Jesteście skarbnicą wiedzy. Nie miałam robionego nic z immunologii.... Z drugiej strony była ta wysoka homocysteina..... jeśli miałabym coś robić dalej pewnie poszłabym w stronę tych badań immunologicznych... jednak moja lekarka twierdzi, że skoro nic nie wyszło w dotychczasowych badaniach, a homocysteina spadła, powinniśmy próbować.... I próbujemy tylko narazie średnio z tymi próbami, są bezowocne... :/ myślę, że to kwestia psychiki, bo ani za pierwszym, ani za drugim razem problemu z zajściem nie miałam.... Wiem, że powinnam sie cieszyć, że dotychczasowe badania nic złego nie wykazały, ale z drugiej strony dalej nie wiem co takiego sprawiło, że nasze Aniołki odeszły... może rzeczywiście to kwestia tylko tej homocysteiny i ogromnego pecha??... Dzięki Wam czuję, że jestem gotowa na kolejną próbę (mam nadzieję, że udaną).... ale jeśliby nie daj Boże poszło znowu coś nie tak..... wiem jakie dalej kroki mam podjąć.... czego brakuje w diagnostyce, do którego lekarza się udać..... Chyba nie ryzykuję za bardzo co?? :( Cieszę się brzuszkami Dziewczyn, które mają za sobą długą drogę i Maluchami, które są juz na świecie.... ale pragnienie posiadania własnego jest nie do zagłuszenia - zresztą na pewno doskonale wszystkie o tym wiecie....
Agatush ile ty masz strat? Ja wierzyłam swojej lekarce ze powinno być dobrze i dopiero jak trafiłam tutaj to zrozumiałam swój błąd! Zmieniłam lekarza, zrobiłam badania i czary mary mamy Wikusia :)

Ponawiam pytanie do ciężarówek, jakie miałyście dawki sterydów, jak zmniejszalyscie i na jakim etapie całkowicie odstawilyscie?
JA zeszłam do 12 tc z 8mg matypredu

i ja ponawiam pytanie:
Po jakim czasie od zakończenia brania Encortonu można zrobić badanie ANA, żeby wynik nie wyszedl sfałszowany?

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
Czarna niestety nie pomogę :*

Wyniki pappy bardzo dobre, nie ma wskazań do amniopunjcji.
Hip hip?

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Gabis wspaniałe wieści! Wiem co oznacza ten stres do końca ciąży :(

Nafoczka, pokaż Wikusia,

Doris, pochwal się Olisiem,

Mamy, dziś rewia dzieci, przyłączycie się ?

Tak wygląda Hubert. Jest cudowny. Chciałabym być jego mamą
Zobacz media 718048
Jestem za :D

Mam 2 straty ... Po nich zmieniłam lekarza i dopiero nowy lekarz wysłał mnie na wszystkie te badania które zrobiłam do tej pory

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja też mam dwie straty.
Mój gin ten już właściwy też nie wysyłał mnie na badania gdyż stwierdził że i tak będę na heparynie i sterydzie więc po co wydawać kasę. I tak jest. Mam steryd, mam heparyne i inne leki ale ile się dało zrobiłam badania na.nfz resztę prywatnie, co miesiąc coś innego na.tyle ile było mnie stać, z pomocą dziewczyn tutaj wiem że nic sobie nie zarzuce, że czegoś nie.wiem że nie zrobiłam wszystkiego. Kolejnej straty bym nie przeżyła.
Walcz, badaj się, przynajmniej zrób te najważniejsze badania.

Ja też mam dwie straty.
Mój gin ten już właściwy też nie wysyłał mnie na badania gdyż stwierdził że i tak będę na heparynie i sterydzie więc po co wydawać kasę. I tak jest. Mam steryd, mam heparyne i inne leki ale ile się dało zrobiłam badania na.nfz resztę prywatnie, co miesiąc coś innego na.tyle ile było mnie stać, z pomocą dziewczyn tutaj wiem że nic sobie nie zarzuce, że czegoś nie.wiem że nie zrobiłam wszystkiego. Kolejnej straty bym nie przeżyła.
Walcz, badaj się, przynajmniej zrób te najważniejsze badania.

Gabis ja część badań mam zrobionych... Mam zrobione kariotypy, wykluczony MTHFR, wykluczona mutacje Laiden, wykluczony zespół antyfosfolipidowy, sprawdzone hormony - wszystko w normie, tarczyca ok.... Została immunologia... Też tyle ile mogłam zrobiłam na (NFZ) a zdecydowaną większość prywatnie.... Walczę... Badam się na tyle na ile nas stać [emoji8] Też nie chciałabym nigdy zarzucić sobie ze mogłam jeszcze coś zrobić a nie zrobiłam....

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Agatush, to grzechem byłoby nue zrobienie immunologii, jak już tyle za Tobą.
A powiedz mi ten zespół Ci wykluczyli na podstawie jakich badań?
Robiłaś antykoagulant toczniowy, ANA?

Do góry