agatush
Moderatorka
Destino - ja mialam guza przysadki. i ogolnie z prolaktyna bujam sie od 2013t. i powiem i tak ze przy takiej niskiej prl nie wyjdzie raczej nic na rezonansie. Guza pokaze tylko rezpnans z kontrastem z ta najmocniejsza dawka. Mialam robiony kilka razy i guza okazywal tylko jak mialam prl w okolicy 100. Ja np mam wysoka prl zerowa. po tabletce przyrasta malo bo ok 3-4 razy i taki maly przyrost ponoc dla lekarzy to sygnal o guzie. Jesli po tabl prl szybuje w kosmos i przyrasta b duzo to niby jest ta prl czynnosciowa czy jakos tak sie ja nazywa i ona raczej nie powoduje guza i latwo ja zbic tabsami. Ja przerabialam rozne tabletki bo bralam i bromergon i norprolac i dostinex a i tak prl raczej nie udaje mi sie zbic ponizej 50.
Ale na pocieszenie Ci powiem ze i przy wysokiej prl mozna zajsc w ciaze bo sama jestem tego przykladem. w lipcu 2015 prl mialam w okolicach 80 a w sierpniu @ juz nie dostalam i mam teraz o takiego pudziankaZobacz załącznik 782727
takze glowa do gory. ureguluj tsh to i troche prl powinna spasc przy tym. A jak zajdziesz to duze dawki progesteronu dopoki lozysko nie przejmie funkcji i powinno byc ok. Poza tym prl rosnie tez przez stres a Ty ostatnio mialas go w nadmiarze. Moze to przez to.
i trzymam kciuki za spotkanie z Hubertem[emoji2]
Jaki Słodziak