reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Destino - ja mialam guza przysadki. i ogolnie z prolaktyna bujam sie od 2013t. i powiem i tak ze przy takiej niskiej prl nie wyjdzie raczej nic na rezonansie. Guza pokaze tylko rezpnans z kontrastem z ta najmocniejsza dawka. Mialam robiony kilka razy i guza okazywal tylko jak mialam prl w okolicy 100. Ja np mam wysoka prl zerowa. po tabletce przyrasta malo bo ok 3-4 razy i taki maly przyrost ponoc dla lekarzy to sygnal o guzie. Jesli po tabl prl szybuje w kosmos i przyrasta b duzo to niby jest ta prl czynnosciowa czy jakos tak sie ja nazywa i ona raczej nie powoduje guza i latwo ja zbic tabsami. Ja przerabialam rozne tabletki bo bralam i bromergon i norprolac i dostinex a i tak prl raczej nie udaje mi sie zbic ponizej 50.
Ale na pocieszenie Ci powiem ze i przy wysokiej prl mozna zajsc w ciaze bo sama jestem tego przykladem. w lipcu 2015 prl mialam w okolicach 80 a w sierpniu @ juz nie dostalam i mam teraz o takiego pudziankaZobacz załącznik 782727
takze glowa do gory. ureguluj tsh to i troche prl powinna spasc przy tym. A jak zajdziesz to duze dawki progesteronu dopoki lozysko nie przejmie funkcji i powinno byc ok. Poza tym prl rosnie tez przez stres a Ty ostatnio mialas go w nadmiarze. Moze to przez to.

i trzymam kciuki za spotkanie z Hubertem[emoji2]

Jaki Słodziak :)

reklama
Destino właśnie miałam Ci napisać że może stres a Ty z całą pewnością masz go ostatnio za dziesięciu. Kiedy masz imprezę urodzinowa u Hubercika??

Kitki co za pluszowy miś :-)

Sus nie pójdę na pidbulla bo nie oglądałam wcześniej więc... ale za to mam zamiar na wojenny iść już w środę.

Mam takie pytanie do was dziewczyny która ma numer w Orange??

Druga rzecz może zrobilibyśmy zrzutke na prezent dla Hubercika a Destino idąc na imprezę mu ją da?? Początkowo myślałam o prezencie dla Destino ale ona wie co dziecku trzeba więc po prostu to kupi.

Destino właśnie miałam Ci napisać że może stres a Ty z całą pewnością masz go ostatnio za dziesięciu. Kiedy masz imprezę urodzinowa u Hubercika??

Sus nie pójdę na pidbulla bo nie oglądałam wcześniej więc... ale za to mam zamiar na wojenny iść już w środę.

Druga rzecz może zrobilibyśmy zrzutke na prezent dla Hubercika a Destino idąc na imprezę mu ją da?? Początkowo myślałam o prezencie dla Destino ale ona wie co dziecku trzeba więc po prostu to kupi.
Ja mam w Orange :-) A cio?

Napisane na HUAWEI TIT-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

A ja dziś byłam z mężusiem w kinie na Pitbulu .niebezpieczne kobiety .
Polecam .
Śmiałam się do rozpuku na ostatniej scenie....haha mąż pyta mnie z czego się śmiałam a ja na to że tam była identyczna sytuacja jak u nas w domu .
A jak zibaczycie film to się przekonacie jaka ...........haha
Osz ty! Tak nas nakrecasz? :D

Jestem za prezentem ale niech Destino się wypowie :)

Agatush i znalazłaś coś ciekawego na tym drugim wątku?

Kitki cudowny Pudzianek ♡

Kochane jestescie.
Kitki dziekuje. Pamietam o tobie i twoich przygodach. Piekny bobas [emoji7]

U mnie tak lekko nie bedzie. Mysle o guzie bo ostatnio duzo boli glowa mam zawroty i takie tam. Prolaktyna podwyzszona od pol roku ale nikt sie za to nie bral. No i to cholerne tsh ktore nie daje sie ustabilizowac. U mnie to bedzie prawdopodobnie przyczyna wysokiej prl. Tylko co jest powodem tak skaczacej tarczycy? Dziadostwo spowodowalo ze zanikaja mi okresy. Tym lekarze tez sie nie przejmuja.

Co do Huberta cudny gest kobitki. My jedziemy by maluch mial wreszcie odrobine radosci. Poniewaz bedzie mial dom wstrzymalabym wasza zrzutke. On woli ludzi niz rzeczy i trudno mu teraz cos kupic bo nie jest do konca jasne ktore z jego zachowan sa wycofaniem a ktore niedorozwojem. Moze jak trafi do nas to ciotki klotki zrzuca sie na bilet i przyjada[emoji2]

Mam dzis wizyte u gina nr 172 [emoji12] zobaczymy co powie. Jak bedzie nedznie to wejde na drugi watek i poszukam nowego

Sciskam i caluje [emoji8] [emoji8] [emoji8]

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Kitki gapie sie na ludzika... moze oprawie w ramke i powiesze na scianie. Az mi sie milo zrobilo. Zasze lubilam dzieci i chcialam miec swoje

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Osz ty! Tak nas nakrecasz? :D

Jestem za prezentem ale niech Destino się wypowie :)

Agatush i znalazłaś coś ciekawego na tym drugim wątku?

Kitki cudowny Pudzianek ♡

Przeczytałam cały wątek. Jesteście skarbnicą wiedzy. Nie miałam robionego nic z immunologii.... Z drugiej strony była ta wysoka homocysteina..... jeśli miałabym coś robić dalej pewnie poszłabym w stronę tych badań immunologicznych... jednak moja lekarka twierdzi, że skoro nic nie wyszło w dotychczasowych badaniach, a homocysteina spadła, powinniśmy próbować.... I próbujemy tylko narazie średnio z tymi próbami, są bezowocne... :/ myślę, że to kwestia psychiki, bo ani za pierwszym, ani za drugim razem problemu z zajściem nie miałam.... Wiem, że powinnam sie cieszyć, że dotychczasowe badania nic złego nie wykazały, ale z drugiej strony dalej nie wiem co takiego sprawiło, że nasze Aniołki odeszły... może rzeczywiście to kwestia tylko tej homocysteiny i ogromnego pecha??... Dzięki Wam czuję, że jestem gotowa na kolejną próbę (mam nadzieję, że udaną).... ale jeśliby nie daj Boże poszło znowu coś nie tak..... wiem jakie dalej kroki mam podjąć.... czego brakuje w diagnostyce, do którego lekarza się udać..... Chyba nie ryzykuję za bardzo co?? :( Cieszę się brzuszkami Dziewczyn, które mają za sobą długą drogę i Maluchami, które są juz na świecie.... ale pragnienie posiadania własnego jest nie do zagłuszenia - zresztą na pewno doskonale wszystkie o tym wiecie....

Witajcie dziewczyny

Destino - trzymam kciuki za dzisiejszą wizyte. Koniecznie nam napisz co dr powiedział

Kitki gapie sie na ludzika... moze oprawie w ramke i powiesze na scianie. Az mi sie milo zrobilo. Zasze lubilam dzieci i chcialam miec swoje

Głęboko w to wierzę i trzymam kciuki za to, że zajdziesz w ciążę i urodzisz ślicznego bobasa :)

agatush - powiem tak, że ja na Twoim miejscu bym nie czekała z badaniami. Jesteś mama aniołkow i moim zdaniem kolejne starania o dziecko jest dość ryzykowne. Ja też słuchałam lekarza i nie robilam badań, az do czasu. Ucz się na naszych doświadczeniach. Mnie starania, diagnoza zajęły ponad 7 lat. Nie trać czasu, nie warto. Nagroda jest zacna, tylko trzeba poznać swojego "wroga" i z nim walczyć

Ponawiam pytanie do ciężarówek, jakie miałyście dawki sterydów, jak zmniejszalyscie i na jakim etapie całkowicie odstawilyscie?

reklama
Destino kochana ja wierze z calego serducha ze bedziesz miala swojego szkraba. Trzymam kciuki zeby zamieszkal z Wami Hubert ale czuje ze niezaleznie od Huberta bedziesz kiedys dumnie nosic brzuszek[emoji2]
Co do tarczycy to tak jak piszesz, moja endokrynolog mowila mi ze jak tarczyca wariuje to skutkiem jest tez wzfost prolaktyny. Ale jak masz bole i zawroty glowy to moze jednak zrob rezonans. I jeszcze mozesz zrobic badanie pole widzenia u okulisty. To tez podobno wyxnacxnik. Ja mam mocno zawezone obustronnie choc na codzien tego nie czuje. Wydaje mi sie ze widze normalnie

Do góry