reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Nafoczka, dzielny Karolek, da radę i usg.

A u mnie środa będzie jutro! M wraca z ponad tygodniowej delegacji! :-)

Destino każda z nas przechodziła przez smutek patrząc na ciężarne. Wczoraj właśnie po wizycie u profesor wyszłam i jak kobiety z kolejki na mnie patrzyły, bo brzuszek już widoczny to przypomniałam sobie jak byłam na ich miejscu a teraz nie muszę już patrzeć z zazdrością. Teraz to patrzę tak na mamy dziewczynek, ale cóż, wszystkiego mieć nie można.
Do tego ta pogoda jeszcze przygnębia.

Napisane na HUAWEI TIT-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
kas90 - ja sterydy biorę w trakcie posiłku. Śniadanie jem ok 7.30-7.40

Destino - nieustająco trzymam kciuki za starania i oczywiście za Huberta :)

Edition:
kas - acard biorę po porannym śniadaniu, a clexanne o 21.00

Ostatnia edycja:
Witajcie :)
Ja po wizycie tak: dostałam już receptę na clexane 0,4 na ryczałt :D Mam brać od pozytywnego testu. Reszta leków bez zmian. Leki mam rozpisane tak:
8.00 encorton, acard
10.00 dupek
22.00 dupek

I teraz moje pytanie. O której dajecie sobie clexane? Czy jecie coś przed encortonem (ile przed?)

Lekarka mówiła mi wczoraj, że w listopadzie miał wejść nowy suplement (o ile dobrze zrozumiałam) z metylowanymi witaminami B , metafoliną, jodem i metylowaną D3.

Nowe dziewczyny- witajcie i rozgośćcie się :)
Kas ja steryd biorę około 7ej, najpierw coś zjem i lykam. Potem o 9ej Acard a po 12 godzinach Clexane. Nie musisz brać o 9 i 21ej ale ważne aby było między jednym a drugim 12 godzin.
Ciekawe jak nazywa się ten suplement.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Ach dziewczyny co za wieści.

Gabiś super, że tym razem lepsze wieści.
Liluli, każda ciąża nowa to przyjemność.

Witam nowe koleżanki.
Malutkaa na tym drugim wątku są dane typu badania, lekarze, która co brała w jakich dawkach. Poczytaj drugi wątek, a ten potem kontynuuj, by nie tracić czasu.

Mam chandrę. Dziś w pracy kobiety w ciąży mierzły but na wysokich obcasach i tak mi się przykro zrobiło, bo czy nam się uda? Może w przyszłym cyklu spróbujemy. I smutno i radośnie z nowym dzidziusiem. Psychika ludzka jest dziwna. Nigdy nie wiadomo co przyniesie. Jak ciężko by nie było trzeba się cieszyć :)

Rozumiem Cię doskonale... Moja przyjaciółka jest w ciąży... Naprawdę cieszę się i jej kibicuje ale jak pomyślę sobie ze mój Aniołek mógłby mieć teraz 5miesięcy..... A jutro mija rok od momentu jak go straciliśmy... Nie zostaje nam nic innego jak starć się wierzyć że będzie dobrze.... Musi być ....

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny gabis bedzie dobrze trzymam kciuki!
Powiem wam moj sposób by nie myśleć o dziecku to znajduje sobie zajęcie co myślicie o tym czy to dobre rozwiązanie ?
Fakt pracuje w markecie i widzę rozne dzieci ale skupiam sie na pracy..
Mam teraz taką motywacje isc na prawko ale niektórzy twierdzą ze sie nie nadaje bo jestem za nerwowa :(
Kibicuje wam wszystkim!

Witajcie [emoji6]
Ja dzis powtorzylam nk, jutro powinien byc wynik.
Wizyta u immunolozki zaplanowana dopiero na 28.11, wiec mysle, zadzwonie do invicty a noz jest szybszy termin. No i pani mi zaproponowala najblizszy poniedzialek godz. 17 bo sie miejsce zwolnilo. Bardzo sie ciesze bo moze w koncu cos zaleci.

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Gabiś, mówiła mi, że z firmy pregna/prenatalcośtam lub coś podobnego. Szukałam wczoraj na necie, ale nic takiego nie znalazłam.
Czyli:
8.00 encorton i acard
10.00 dupek
20.00 clexane
22.00 dupek
Pomiędzy witaminy. Byłoby ok?
Ja z reguły wstaję o 8, więc pasowałoby mi od 8.00 zacząć. I mówiła mi, że dupek z encortonem się nie lubią i żeby je rozdzielić, ale o ten clexane nie dopytałam.
Dzięki :)

kas90 - w klinice mi mówiono, że encorton najlepiej brac między 6 a 8.00. Czym wcześniej weźmiesz to lepiej się wchłonie. Ja staram się nie czekać do samej 8.00. Tez swego czasu wstawalam później, ale przez sterydy i śniadanie wstaje wcześniej. Ja wogole to jestem jakiś ewenement, bo czasem np o 6.30 już prasuje ;) Staram się jeść śniadanie najpóźniej 7.30-7.40, bo jem 5 posiłków dziennie co 3 h i tak mi najlepiej pasuje. Reasumując, jak masz brac ten encorton to lepiej wcześniej, żeby się lepiej wchłanial. Po co brać coś później jak się mniej wchłania, trzeba się poświęcić, kwestia przyzwyczajenia ;)

reklama
Bertha, rozprawa była wczoraj. Nie zaproszono nas na nią. Właśnie piszemy do opiekunki, bo chcielibyśmy pojechać do Huberta na jego urodziny jeśli to jeszcze możliwe. Z każdym dniem dzieciak staje się coraz bardziej abstrakcyjny. Ważne by znalazł dobrą rodzinę.

Do góry