reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Co tak późno Sus?? Co ja myślę że trzeba dziś działać i na lody pójść. Czarna milczy to pewnie z koksem jedzie ;-)

A co myślę o czym o trojkaciku Ja Ty i Bertha?? Myślę że na Mikołaja będę wiedziała co w prezencie mężowi :-). Będzie albo test z 2 krechami albo uwalona żona z karteczka robta że mną dziś co chceta Ho!Ho!Ho!

reklama
Witam wszystkie dziewczyny.

Jestem nowa na forum, ale jak większość trafiłam na ten wątek nieprzypadkowo. Niedawno straciłam swoją drugą ciążę. Pierwszą (poronienie zatrzymane) w listopadzie 2013 roku w 8 tygodniu. Drugą w październiku 2016 w 11 tygodniu - ciąża obumarła; serduszko przestało bić. Przeglądam wasz wątek szukając cennych dla mnie w tym momencie informacji. Na początek zrobiłam badania na zespół antyfosfolipidy, tj antykoagulant tocznia, p/c kardiolipidowe, p/c przeciw beta2-glikoproteinie oraz ANA1 - czekam na wyniki. Umówiłam się do poradni genetycznej na badanie kariotypów. Po drugim poronieniu zrobiłam badanie kosmówki (metodą mikromacierzy) wyszło, że spodziewaliśmy się zdrowej dziewczynki. Proszę was o radę co dalej. Jakie badania warto zrobić w dalszej kolejności.Do swojego ginekologa wybieram się dopiero po pierwszym okresie, na który w dalszym ciągu czekam. Czy dr. Przybycień z Krakowa to dobry wybór jeżeli chodzi o dalszą diagnostykę? Wolałabym do niego pojechać już z jakimiś badaniami.

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam wszystkie dziewczyny.

Jestem nowa na forum, ale jak większość trafiłam na ten wątek nieprzypadkowo. Niedawno straciłam swoją drugą ciążę. Pierwszą (poronienie zatrzymane) w listopadzie 2013 roku w 8 tygodniu. Drugą w październiku 2016 w 11 tygodniu - ciąża obumarła; serduszko przestało bić. Przeglądam wasz wątek szukając cennych dla mnie w tym momencie informacji. Na początek zrobiłam badania na zespół antyfosfolipidy, tj antykoagulant tocznia, p/c kardiolipidowe, p/c przeciw beta2-glikoproteinie oraz ANA1 - czekam na wyniki. Umówiłam się do poradni genetycznej na badanie kariotypów. Po drugim poronieniu zrobiłam badanie kosmówki (metodą mikromacierzy) wyszło, że spodziewaliśmy się zdrowej dziewczynki. Proszę was o radę co dalej. Jakie badania warto zrobić w dalszej kolejności.Do swojego ginekologa wybieram się dopiero po pierwszym okresie, na który w dalszym ciągu czekam. Czy dr. Przybycień z Krakowa to dobry wybór jeżeli chodzi o dalszą diagnostykę? Wolałabym do niego pojechać już z jakimiś badaniami.

Witamy i zapraszamy.
Jak zawsze przykro nam ze w takich okolicznościach ale u nas czasem też jest wesoło :D
Zachęcam przeczytać nasz pokrewny wątek. Co kto i dlaczego, a do dok Przybycienia kilka z nas chodzilo :)
https://www.babyboom.pl/forum/temat/poronienia-nawykowe-przebieg-ciazy.80388/

Witamy i zapraszamy.
Jak zawsze przykro nam ze w takich okolicznościach ale u nas czasem też jest wesoło :D
Zachęcam przeczytać nasz pokrewny wątek. Co kto i dlaczego, a do dok Przybycienia kilka z nas chodzilo :)
Dziękuję,
na razie próbuje "przebrnąć" przez ten - jestem na str. 450 ;-) Jesteście dla mnie kopalnią wiedzy, bo ja na razie czuję się jak dziecko we mgle. Za pierwszym razem usłyszałam, że się tak po prostu zdarza i wszyscy odradzali mi jakiekolwiek badania, tym razem nie chcę tak tego zostawić. Zdaję sobie sprawę, że mogę niczego nie znaleźć, ale nie chcę żałować, że znowu nic nie zrobiłam. Pozwólcie, że będę śledzić wątek szukając kierunku działania.

Dziękuję,
na razie próbuje "przebrnąć" przez ten - jestem na str. 450 ;-) Jesteście dla mnie kopalnią wiedzy, bo ja na razie czuję się jak dziecko we mgle. Za pierwszym razem usłyszałam, że się tak po prostu zdarza i wszyscy odradzali mi jakiekolwiek badania, tym razem nie chcę tak tego zostawić. Zdaję sobie sprawę, że mogę niczego nie znaleźć, ale nie chcę żałować, że znowu nic nie zrobiłam. Pozwólcie, że będę śledzić wątek szukając kierunku działania.

Oczywiscie zapraszamy. Na tym drugim wątku masz same fakty i wnioski bez ploteczek to ci szybciej pójdzie :)

Liluli no no no_Opowiedz coś jeszcze .Kurde Bertha widzisz to?? Trza ruszyć dupsko i skutecznie zachodzisz.odejmujesz wyzwanie??

U mnie dziś mega zaskoczenie @ przyszła 2 dni przed czasem .W 31dc zazwyczaj miałam w 33 pewnie przez acard albo jakieś przekwitanie hihihi.

Jaki dziś dzień?? Dziewczynki pewnie zajęte ;-).
No widze widze!! Jak nic jesteśmy teraz następne w kolejce!! Wyzwanie podjęte!
O nie, znów środa! :p ciekawe czy moj bedzie pamiętał :D

Co tak późno Sus?? Co ja myślę że trzeba dziś działać i na lody pójść. Czarna milczy to pewnie z koksem jedzie ;-)

A co myślę o czym o trojkaciku Ja Ty i Bertha?? Myślę że na Mikołaja będę wiedziała co w prezencie mężowi :-). Będzie albo test z 2 krechami albo uwalona żona z karteczka robta że mną dziś co chceta Ho!Ho!Ho!

Trójkącik umówiony!! :D

Dziewczyny, przyszły wyniki histopatologiczne. Pisze jedynie Cystes folliculares. Czyli ze co, ze to nie endometrioza tylko torbiel po pęcherzyku i mam sie cieszyć?

Ach dziewczyny co za wieści.

Gabiś super, że tym razem lepsze wieści.
Liluli, każda ciąża nowa to przyjemność.

Witam nowe koleżanki.
Malutkaa na tym drugim wątku są dane typu badania, lekarze, która co brała w jakich dawkach. Poczytaj drugi wątek, a ten potem kontynuuj, by nie tracić czasu.

Mam chandrę. Dziś w pracy kobiety w ciąży mierzły but na wysokich obcasach i tak mi się przykro zrobiło, bo czy nam się uda? Może w przyszłym cyklu spróbujemy. I smutno i radośnie z nowym dzidziusiem. Psychika ludzka jest dziwna. Nigdy nie wiadomo co przyniesie. Jak ciężko by nie było trzeba się cieszyć :)

Witajcie :)
Ja po wizycie tak: dostałam już receptę na clexane 0,4 na ryczałt :D Mam brać od pozytywnego testu. Reszta leków bez zmian. Leki mam rozpisane tak:
8.00 encorton, acard
10.00 dupek
22.00 dupek

I teraz moje pytanie. O której dajecie sobie clexane? Czy jecie coś przed encortonem (ile przed?)

Lekarka mówiła mi wczoraj, że w listopadzie miał wejść nowy suplement (o ile dobrze zrozumiałam) z metylowanymi witaminami B , metafoliną, jodem i metylowaną D3.

Nowe dziewczyny- witajcie i rozgośćcie się :)

reklama
Ach dziewczyny co za wieści.

Gabiś super, że tym razem lepsze wieści.
Liluli, każda ciąża nowa to przyjemność.

Witam nowe koleżanki.
Malutkaa na tym drugim wątku są dane typu badania, lekarze, która co brała w jakich dawkach. Poczytaj drugi wątek, a ten potem kontynuuj, by nie tracić czasu.

Mam chandrę. Dziś w pracy kobiety w ciąży mierzły but na wysokich obcasach i tak mi się przykro zrobiło, bo czy nam się uda? Może w przyszłym cyklu spróbujemy. I smutno i radośnie z nowym dzidziusiem. Psychika ludzka jest dziwna. Nigdy nie wiadomo co przyniesie. Jak ciężko by nie było trzeba się cieszyć :)

Destino, czy to nie dzisiaj miała byc rozprawa w sprawie Huberta?

Do góry