reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Strawbelka modulator nie ma kwasu metylowqne go nie widzę. .. no patrze i najprościej modulator kupić i pregne tak jak bierzesz ale ja byłam przekonana ze modulator nie ma metylowana h form a ma i b6 i b12 i metafoline ? Strawbelka czekam tylko aż skończy się femibion hhaaaha
Fondie czytalas to z linka, co Ci wrzucilam? To przeczytaj. Tam masz wszystko pieknie napisane co to jest ten modulator i jak dziala. Ja Ci tego tak nie wytlumacze dobrze. Nie chce Ci sie nawet tego przeczytac???
Szukam info zeby Wam rozjasnic co to ten modulator, a Wy nawet tam nie zajrzycie. A tam jest napisane o tej betainie, o suplementacji, o homocysteinie, jak to wszystko dziala.

Modulator ma betaine ktora jest dawca 3 form metylowych i jak lykasz tabletke to i z b6 i z b12 i z kwasu robi sie forma metylowa[emoji31]

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Strawbelka kurde no wkurza mnie troszke:) czytałam trza i kiedyś i mało to rozumiem kiedyś zrozumiałam ze nie ma formy metylowqne h i dalej tak rozumuje nawyrazniej nie rozumiem co czytam bo nie widzę tam info takiego dlatego pytam bo najlepsze rozwiązanie modulator plus pregna .
Wkurza nie to ze tak 16tc aja tak
6-letrox
6:30- luteina podjezykowa
7:30-jeszcze ćwiartki encortonu
9:00acard
11-b6 metylowana +magnez
12:30- duphaston
13-b12 metylowana
14:30 luteina doustna
18:00- femibion +metylowana forma kwasu foliowego
22-Fraxiparyne
22:30 lutka doustna
00:30 duphaston
I kurde niedługo połowa ciazy a ja ciagle coś zre cały dzień co chwile i chciała ym zamienić te witaminy chociaż
Czyli jak walne pregne i modulator razem o 18 to wystarczy i zlikwiduje femibion, b6, b12, kwas metylowana? To wystarczy ? Nie widzę info ze dla tych co mają mthfr

Strawbelka kurde no wkurza mnie troszke:) czytałam trza i kiedyś i mało to rozumiem kiedyś zrozumiałam ze nie ma formy metylowqne h i dalej tak rozumuje nawyrazniej nie rozumiem co czytam bo nie widzę tam info takiego dlatego pytam bo najlepsze rozwiązanie modulator plus pregna .
Wkurza nie to ze tak 16tc aja tak
6-letrox
6:30- luteina podjezykowa
7:30-jeszcze ćwiartki encortonu
9:00acard
11-b6 metylowana +magnez
12:30- duphaston
13-b12 metylowana
14:30 luteina doustna
18:00- femibion +metylowana forma kwasu foliowego
22-Fraxiparyne
22:30 lutka doustna
00:30 duphaston
I kurde niedługo połowa ciazy a ja ciagle coś zre cały dzień co chwile i chciała ym zamienić te witaminy chociaż
Czyli jak walne pregne i modulator razem o 18 to wystarczy i zlikwiduje femibion, b6, b12, kwas metylowana? To wystarczy ? Nie widzę info ze dla tych co mają mthfr
Fondie, ja juz nie mam sily tego tlumaczyc, jak nie zrozumialas to juz nie zrozumiesz. Zostan moze przy tym swansonie i nie kombinuj.

Edit. Wszystko jest tam wytlumaczone, jak krowie na granicy[emoji31]

Nastepny cytat...Najsilniejszym i
najszybszym sposobem przywrócenia prawidłowego poziomu homocysteiny we krwi jest suplementacja diety odpowiednimi składnikami, tzw. modulatorami homocysteiny. Należą do nich kwas foliowy, witamina B6, witamina B12 i TMG (trimetyloglicyna) zwana betainą – stosunkowo niedawno wyizolowaną substancją z buraka. W badaniu okazało się, że ma również szybki efekt na obniżanie poziomu homocysteiny, a w połączeniu z w/w składnikami nawet około 20% więcej w stosunku do samych witamin. Od tego czasu jest nieodłącznym członkiem najskuteczniejszej grupy modulatorów homocysteiny. Stosowanie modulatorów homocysteiny pozwala na obniżenie poziomu homocysteiny do wartości normalny w przeciągu kilku tygodni (tempo to jest zależne od jej poziomu wyjściowego).

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Fondi jak masz zryć dla dobra dziecka to żryj !!! Lepiej wiecej niż mniej ! Jesteś teraz pod kontrolą lekarza i wie co ma robić a jak masz jakies wątpliwości to zapytaj go .

Ciąża rozwija ci się prawidłowo a ty ciagle czegoś szukasz ! Rozumie twój strach ale nie daj się zwariować .

Pamietam kiedyś pytałaś o te witaminy ile brać itd . I znów pytasz . Dziewczyny to mają cierpliwość do ciebie kochana ;) i chwała im za to [emoji173]️

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Fondie, nastepny cytat... Nareszcie dobre wiadomości. Po pierwsze nie ma żadnego drogiego, specjalistycznego leku, który mógłby leczyć czy obniżać poziom homocysteiny.

Bardzo skuteczna kuracja jest prosta i tania. Poziom homocysteiny może być obniżany skutecznie poprzez zapewnienie organizmowi paru prostych składników:kwasu foliowego, witaminy B6, witaminy B12, choliny, trimetyloglicyny. Rola tych składników jest taka, że są one niezbędne do przekształcenia homocysteiny w inne bezpieczne i nieszkodliwe składniki.

Ciekawe jest to, że zależność poziomu hommocysteiny od obecności kwasu foliowego, witaminy B6, witaminy B12 jest tak silna, iż można używać poziomu homocysteiny jako markera niedoboru witamin z grupy B.

W przemianie homocysteiny rola witaminy B6 jest kluczowa i znana. Niedobory w spożyciu sumują się z typowymi problemami zmniejszającymi jej absorbcję i wykorzystanie w organizmie (palenie tytoniu, choroby nerek, cukrzyca czy choroby serca). Dochodzą do tego duże straty związane z przygotowaniem żywności (25% mężczyzn w średnim wieku ma niedobory witaminy B6). Badania przeprowadzone w Holandii potwierdzają, że podawanie witaminy B6 może zredukować poziom homocysteiny nawet o 56%.

TMG (TRIMETYLOGLICYNA - BETAINA)

TMG wykryto po raz pierwszy w burakach (beta vulgaris), stąd nieco powszechniejsza nazwa betaina.

Betaina jest jeszcze jedną pożyteczną i korzystną substancją, która występuje w żywności. Jest ona dawcą trzech grup metylowych. Z tego względu jest bardzo skuteczna w remetylacji homocysteiny do nieszkodliwej metioniny. Kilka badań wykazało, że podawanie betainy skutecznie obniżało poziom homocysteiny, w przypadkach gdzie witamina B6 i kwas foliowy okazywały się nieskuteczne.

Czytałam wczoraj Angielskie forum ( podobne do naszego o poronieniach ) wiecie że tam dziewczyny pisały że poraniały 18-20 razy i nikt im nie był w stanie pomoc . Masakra .
Leczyły się w tej samej klinice co ja teraz !!! Po latach leczenia zaczęły szukać innego lekarza i znaleźli ginekologa - immunologa i dopiero on im pomóg i w wieku 38-42 lat urodziły pierwsze dziecko .

Lekarz podobno bardzo dobry , ma świetne opinie i wlasnie ja chciałabym się do niego dostać .
On ma swoj prywatny gabinet i za całość badan bierze 1500£ (. 7,5 tys ) plus każda wizyta 150-200 £ .
Ale przyjmuje też na NHS ( nfz) w piątki i myśle że pójdę do rodzinnego po skierowanie do niego , może się uda !! Podobno czeka sie na wizyte 2 miesiące to i tak malutki w porównaniu do tej kliniki w ktorej teraz jestem ( 6 miejscy czekałam ) także jest jakaś szansa !!!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Starebelka ją rozumiemconjest napisane ale nie rozumiem innej zależności takiej że ci z mutacja mthfr zwyklrj formy nie moha brać bo nic nie daje i nie widzę napisu że to metlowana a rozumiem że dzięki betainie od razu przekształca

reklama
Starebelka ją rozumiemconjest napisane ale nie rozumiem innej zależności takiej że ci z mutacja mthfr zwyklrj formy nie moha brać bo nic nie daje i nie widzę napisu że to metlowana a rozumiem że dzięki betainie od razu przekształca
Fondie, bo trzeba troche myslec zeby zrozumiec[emoji6]
Jak nie jestes pewna modulatora to zostan przy swansonie.

Do góry