reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Gabiś strach będzie towarzyszył Ci cały czas .Taka już nasza dola. Jak zaczniesz czuć ruchy to troszkę się uspokoisz .Mnie spokój dawał też detektor (to za nim zaczęłam czuć ruchy ).

reklama
Jednak rozm przez telefon bardzo sympatyczna i pomocna stąd dziś już mam skierowanie na kariotypy od rodzinnego
foczka ale na czczo robiłam glukoze i insuline i była ok ale po obciążeniu może być różnie tak?
na czczo:insulina: 5,0uIU/ml, glukoza 4,94 mmol/l
To zrób krzywa bo może jest tak jak Madzia pisze :)
Ovli :(

Ovli przykro mi teraz czego Ci życzę to siły i nie poddawaj się choć wiem że jest ciężko
Ja się zastanawiam nad wizytą u doc Paśnika boje się że dr P. może sobie ze mną nie dać rady
dziś kolejna osoba mi podpowiedziała żebym uderzyła właśnie do kogoś z otoczenia SP prof Tchórzewskiego, tylko do Łodzi jest szmat drogi... Burczuś jak będziesz po wizycie to napisz co i jak dokładnie, bardzo proszę
mi już brakuje siły boli brzuch tak dosyć nie wiem czy brać jakieś tabl czy lepiej nie jak się oczyszcza macica

Dostałam dzisiaj skierowanie na hsg i badanie nasienia mojego M bo jeszcze nigdy nie robiliśmy (w szpitalu się dopiero obudzili i dali skierowanie ) nie wiem jak on to przeżyje to badanie , on jest taki wstydliwy ;( no ale cóż ja ciagle dupskiem świece wiec i on może też !! .

Dziekuje dziewczyny za wsparcie jesteście kochane ;)[emoji173]️
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

OVLI bardzo mi przykro....Ja dziś poroniłam, wczoraj beta spadła do 1.....Ale ja sie nie poddaję więc i Ty nie możesz-żadna z Nas ;-) Jesteśmy wojowniczki i damy radę :)

Hej Dziewczyny mam na imię Sylwia i jestem mamą trzy i pól rocznej Oliwii od półtora roku staramy się z mężem o drugiego maluszka i nic z tego niestety :crazy: jestem po 4 poronieniach wszystkie we wczesnym etapie ostatnie trzy dni temu (5 tydzień) Jutro mam wizytę u innego gina bo mój stwierdził żebyśmy próbowali i że tym razem się uda a tu wielkie g.... więcej nie będę próbowała dopóki nie zrobię wszystkich badań nie chce już przez to przechodzić .

Skąd jesteś mniej więcej? Musisz znaleźć dobrego specjalistę przede wszystkim. Tutaj nasza Nafoczka stworzyła posty, które na pewno wiele Ci ułatwią, jeśli chodzi o wybór lekarza: https://www.babyboom.pl/forum/temat/poronienia-nawykowe-przebieg-ciazy.80388/.

Ovli, tak mi przykro :( Wydaje mi się, że potrzebujesz leków, nie tylko progesteronu. Jeśli jesteś na siłach, to napisz proszę jakie badania na immunologię robiłaś.

Gabiś, moja lekarka mówi trochę tak jak ty, żelazny zestaw musi być, nawet jak w badaniach wychodzi, że niby krzepliwość ok, bo w ciąży organizm też inaczej reaguje. I właśnie zwiększa dawki jeśli się nie udaje. Ale zobaczymy jak to ze mną będzie. Wierzę, że się uda<3

OVLI bardzo mi przykro....Ja dziś poroniłam, wczoraj beta spadła do 1.....Ale ja sie nie poddaję więc i Ty nie możesz-żadna z Nas ;-) Jesteśmy wojowniczki i damy radę :)

No ja też się nie poddaje ale czasami mnie szlak trafia , jak widzę co się dzieje , jak nie mogę doprowadzić ciąży do końca . To co innym przychodzi z taką łatwością mi sprawia to dużo trudności .

Jestem tutaj czytam i widzę ile osób się stara i ilu się już udało , oni dodają sił i nadzieji .;)

Badania robiłam ; fosfolidowe , kardiolipowe , te wszystkie przeciwciała i histeroskopie . Nie miałam robionych Nk ,allo , mlr.

Nikusia ty też straciłaś ciąże ? Co za przykry tydzień dla nas .;(
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Olvi22 - Nk i allo-mlr to właśnie są badania na immunologię. Radziłabym ci iść w tym kierunku z badaniami (moje poronienia mają podobny przebieg). Przeciwciała kardiolipinowe i fosfolipidowe dotyczą krzepliwości (ja też je mam ok).

Do góry