reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Lamia - gratuluje! ja sterydu nie bralam wiec nie pomoge. Tylko wziewne na astme ale to raczej bez znaczenia. Za to bralam acard do ok 30 tyg ciazy.
A Ty bierzesz acard i clexane? Ptogesteton tez bierzesz prawda? A on zageszcza. Jesli bierzesz progesteron to bym brala i acard i clexane jesli nie masz plamien ani krwawien

reklama
Słoneczka , aniołeczki moje
JEST moje 4 mm szczęścia !!!!! słyszałam i widziałam serduszko!!!
Wszystko jest wzorowo na tą chwilę!!!!
Tylko zmartwił mnie ,bo kazał odrzucić steryd i acard!!!!
co robić????!!!!!
Gabiś ,Asia teraz czekam na wasze szczęście i mocno trzymam kciuki
Lamia gratuluje[emoji4]
Niech kruszynka rosnie zdrowo[emoji4]
Ja bym sie bala odstawic acard i encorton. No ale to Twoja decyzja.

Ovli ale sie ciesze[emoji4]
Zaciskam kciuki zeby teraz ciaza byla udana i donoszona, a dzieciatko zdrowe[emoji4]

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

co robić????!!!!!
Nie odstawiłabym na Twoim miejscu. Ginekolodzy nie bardzo wierzą w immunologię. A jednak nie potrafią wytłumaczyć co w naszych organizmach się dzieje, że dochodzi do wielokrotnych niepowodzeń. Z tego co pamiętam, to jakieś dziewczynki z tego forum utajniały informację o sterydzie przed miejscowym ginem, by nie marudził. Także...też nie zaryzykowałabym odstawienia.
I gratulacje:D Niech tam zdrowo się rozwija:D:)

co robić????!!!!!

A gdzie drugi dzidziol? :-) :) Bo ja przy Twojej becie to bliźniaki ( żeby tylko) obstawiałam. Gratuluje bardzo!!!
Dziś jak zawsze czytałam sobie bardzo wczesne wpisy z naszego wątku (to skarbnica wiedzy) i tam się spotkałam, że chyba Malinowski (jeśli się mylę to przepraszam) kazał po uwidocznieniu w USG serduszka odstawić steryd.
Byłaś u swojego Piotra B.?

co robić????!!!!!

Lumia bardzo sie cieszę !!!![emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Rybeczki moje jak zwykle nieocenione!!!!
Potwierdziłyście moje myśli -na to liczyłam NIC NIE ODSTAWIAM!!!
Ale mam nadzieję ,że podpowiecie mi póżniej jak i kiedy odstawiać;)
Gabiś słoneczko ,ja też po cichu tak liczyłam,tym bardziej że 2 razy (poronione) bliźniaki były !!
Byłam u gina nr 2 z matopatu (jest od poronień) wyżebrałam 1 wizytę i teraz (2x) byłam u niego do niego będę chodziła. Na Piotra B. się obraziłam (1 wizyta) za ten stres!!!
Ale jeszcze za tydzień we wtorek ide do gina nr 3 ,tak dla spokojności;)
I 11 10 do gina ,przy którym zostaje. To tyle....
Gabiś czekam teraz na ciebie o_O

co robić????!!!!!

Super Lamia!!! Jak dziewczyny radzą tak wcześnie lepiej nie odstawiać sterydu jeśli już bierzesz i masz ku temu wskazania.
Ja nie biorę Encortonu, bo nie miałam wskazań. Biorę natomiast metformine i mimo, że miejscowa ginka kazała odstawić to tego nie zrobiłam, trzymam się zaleceń prof Jerzak. Poza tym Acard + Clexane i metyle.
Teraz czekamy na informacje z wizyty od Gabiś.

reklama
Rybeczki moje jak zwykle nieocenione!!!!
Potwierdziłyście moje myśli -na to liczyłam NIC NIE ODSTAWIAM!!!
Ale mam nadzieję ,że podpowiecie mi póżniej jak i kiedy odstawiać;)
Gabiś słoneczko ,ja też po cichu tak liczyłam,tym bardziej że 2 razy (poronione) bliźniaki były !!
Byłam u gina nr 2 z matopatu (jest od poronień) wyżebrałam 1 wizytę i teraz (2x) byłam u niego do niego będę chodziła. Na Piotra B. się obraziłam (1 wizyta) za ten stres!!!
Ale jeszcze za tydzień we wtorek ide do gina nr 3 ,tak dla spokojności;)
I 11 10 do gina ,przy którym zostaje. To tyle....
Gabiś czekam teraz na ciebie o_O

Ja się z kolei obraziłam na gina z Matopatu :mad: ale endo od nich cud miód i orzeszki :-) :) napisz mi na priv do kogo tam chodzisz - Stankiewicz, Wojtynek? Znajoma którą prowadziła Jerzak chodziła na kontrole bo bliżej do Stankiewicza, ale czy on specjalista od poronień - nie wydaje mi się....
Leków nie odstawiaj.
Mnie już brzuch boli przed wieczorną wizytą...Ja chromolę...:szok::o

Do góry