reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Lamia - gratuluje! ja sterydu nie bralam wiec nie pomoge. Tylko wziewne na astme ale to raczej bez znaczenia. Za to bralam acard do ok 30 tyg ciazy.
A Ty bierzesz acard i clexane? Ptogesteton tez bierzesz prawda? A on zageszcza. Jesli bierzesz progesteron to bym brala i acard i clexane jesli nie masz plamien ani krwawien

reklama
Słoneczka , aniołeczki moje
JEST moje 4 mm szczęścia !!!!! słyszałam i widziałam serduszko!!!
Wszystko jest wzorowo na tą chwilę!!!!
Tylko zmartwił mnie ,bo kazał odrzucić steryd i acard!!!!
co robić????!!!!!
Gabiś ,Asia teraz czekam na wasze szczęście i mocno trzymam kciuki
Lamia gratuluje[emoji4]
Niech kruszynka rosnie zdrowo[emoji4]
Ja bym sie bala odstawic acard i encorton. No ale to Twoja decyzja.

Ovli ale sie ciesze[emoji4]
Zaciskam kciuki zeby teraz ciaza byla udana i donoszona, a dzieciatko zdrowe[emoji4]

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

co robić????!!!!!
Nie odstawiłabym na Twoim miejscu. Ginekolodzy nie bardzo wierzą w immunologię. A jednak nie potrafią wytłumaczyć co w naszych organizmach się dzieje, że dochodzi do wielokrotnych niepowodzeń. Z tego co pamiętam, to jakieś dziewczynki z tego forum utajniały informację o sterydzie przed miejscowym ginem, by nie marudził. Także...też nie zaryzykowałabym odstawienia.
I gratulacje:D Niech tam zdrowo się rozwija:D:)

co robić????!!!!!

A gdzie drugi dzidziol? :-) :) Bo ja przy Twojej becie to bliźniaki ( żeby tylko) obstawiałam. Gratuluje bardzo!!!
Dziś jak zawsze czytałam sobie bardzo wczesne wpisy z naszego wątku (to skarbnica wiedzy) i tam się spotkałam, że chyba Malinowski (jeśli się mylę to przepraszam) kazał po uwidocznieniu w USG serduszka odstawić steryd.
Byłaś u swojego Piotra B.?

co robić????!!!!!

Lumia bardzo sie cieszę !!!![emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Rybeczki moje jak zwykle nieocenione!!!!
Potwierdziłyście moje myśli -na to liczyłam NIC NIE ODSTAWIAM!!!
Ale mam nadzieję ,że podpowiecie mi póżniej jak i kiedy odstawiać;)
Gabiś słoneczko ,ja też po cichu tak liczyłam,tym bardziej że 2 razy (poronione) bliźniaki były !!
Byłam u gina nr 2 z matopatu (jest od poronień) wyżebrałam 1 wizytę i teraz (2x) byłam u niego do niego będę chodziła. Na Piotra B. się obraziłam (1 wizyta) za ten stres!!!
Ale jeszcze za tydzień we wtorek ide do gina nr 3 ,tak dla spokojności;)
I 11 10 do gina ,przy którym zostaje. To tyle....
Gabiś czekam teraz na ciebie o_O

co robić????!!!!!

Super Lamia!!! Jak dziewczyny radzą tak wcześnie lepiej nie odstawiać sterydu jeśli już bierzesz i masz ku temu wskazania.
Ja nie biorę Encortonu, bo nie miałam wskazań. Biorę natomiast metformine i mimo, że miejscowa ginka kazała odstawić to tego nie zrobiłam, trzymam się zaleceń prof Jerzak. Poza tym Acard + Clexane i metyle.
Teraz czekamy na informacje z wizyty od Gabiś.

reklama
Rybeczki moje jak zwykle nieocenione!!!!
Potwierdziłyście moje myśli -na to liczyłam NIC NIE ODSTAWIAM!!!
Ale mam nadzieję ,że podpowiecie mi póżniej jak i kiedy odstawiać;)
Gabiś słoneczko ,ja też po cichu tak liczyłam,tym bardziej że 2 razy (poronione) bliźniaki były !!
Byłam u gina nr 2 z matopatu (jest od poronień) wyżebrałam 1 wizytę i teraz (2x) byłam u niego do niego będę chodziła. Na Piotra B. się obraziłam (1 wizyta) za ten stres!!!
Ale jeszcze za tydzień we wtorek ide do gina nr 3 ,tak dla spokojności;)
I 11 10 do gina ,przy którym zostaje. To tyle....
Gabiś czekam teraz na ciebie o_O

Ja się z kolei obraziłam na gina z Matopatu :mad: ale endo od nich cud miód i orzeszki :-) :) napisz mi na priv do kogo tam chodzisz - Stankiewicz, Wojtynek? Znajoma którą prowadziła Jerzak chodziła na kontrole bo bliżej do Stankiewicza, ale czy on specjalista od poronień - nie wydaje mi się....
Leków nie odstawiaj.
Mnie już brzuch boli przed wieczorną wizytą...Ja chromolę...:szok::o

Do góry