reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Hej dziewczyn ;) mam nadzieję że mnie jeszcze pamiętacie ? .

Chciałam się z wami podzielić niespodzianka z wczoraj !!!!

Otóż kupiłam wczoraj testy ciążowe tak tylko do sprawdzenia , ponieważ nawet bym się nigdy nie spodziewała że bedzie pozytywny .
I gdy zrobiłam go to oczy z orbit mi wystrzeliły " dwie grube krechy " byłam i jestem w szoku " . Zrobiłam test bo piersi bolą mnie już dłuższy czas i pobolewa brzuch jak na okres .

Odpuściłam sobie starania i wszystko co łączyło się z ciążą , wrociłam do pracy I jakoś się ogarnełam a tu wczoraj taka niespodzianka ;) .
1474361392-rtrwhh.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

CZEŚĆ Ovli!!! No pewnie że pamiętamy :):):) WOOOOOW ale niespodzianka!!! super wiadomosc :):)
Gratulacje!! :) Zazdroszczę! piękne te krechy! :) Powodzenia!

reklama
Gabiś jezeli mam antykoagulant tocznia mam w gornej granicy normy, biore acard i w ciazy mam brac heparyne, to to nie swiadczy o zakrzepicy ? moze ja myle pojecia ;-( czy w kierunku trombofilii warto tez zrobic "czas trombinowy" ? jakas smiesznie niska cena (7zł) w porownaniu z innymi badaniami.

Gabiś jezeli mam antykoagulant tocznia mam w gornej granicy normy, biore acard i w ciazy mam brac heparyne, to to nie swiadczy o zakrzepicy ? moze ja myle pojecia ;-( czy w kierunku trombofilii warto tez zrobic "czas trombinowy" ? jakas smiesznie niska cena (7zł) w porownaniu z innymi badaniami.

Ja ma dodatni antykoagulant tocznia, dodatnie ANA, jestem otyła, puchną mi nogi i mam 2 poronienia (moja mama jest po zawale bo jej się skrzep urwał, tata ma miażdżycę i tętniaka) więc wg skali Wellsa mam SKŁONNOŚĆ do zakrzepicy ale ŻADEN lekarz nie chce mi zdiagnozować zakrzepicy samej w sobie bo nie jestem w stanie udowodnić epizodu zakrzepowego w rodzinie...To trudne i wkurzające. To że ma się pewne wyniki badań i objawy jak widać nie świadczy o danej chorobie a i o skłonności czasem też nie.
I owszem też biorę Acard i heparynę...
I nie piszę tego w złości, tylko jeśli masz możliwość to drąż temat, a nie jest to łatwe. Gdyby Ci stwierdzili zakrzepicę to miałabyś heparynę na ryczałt, a tego już lekarze się boja jak ognia....

Ze mnie wiara odplynela ale nie boj sir Nafocxka ja sie udtaeic potrafie iza mnie teściową odmawia
Staram się nie pić bo karmie ale na trzeźwo to musialm się nagłówic żeby załapać :D
Nafoczka i co powiedział lekarz?
Dżoł, z tego co pamiętam wyniki na zespół antyfosfolipidowy miałaś ujemne. Tylko antykoagulant w gornej granicy.
Kas moich wymazów po sepsie i cytologii jeszcze nie ma, bo jak pani powiedziala- to dopiero 3 tyg.minęły
A Wikus , biedak okropnie się męczy (a ja z nim). Całe noce nie śpię (przynajmniej mam takie wrazenie) bo boje się ze się udusi. Czasem łapie takie bezdechy bo nie radzi sobie ze splywajacym katarem, furczy, chrapie i się złości. Dziś jak szanowny malz przyszedł mnie zmienic przy czuwaniu (od 5 się naczuwal) to mu kazałam słuchać co się dzieje i podjąć decyzję czy rano jechać znów do lekarza bo ja już sama nie wiem czy nie nawala mi glowka :)

Ovil pamiętamy, kto jak nie my :) super!

Dziewczyny te moje piersi niby bolą a niby nie bolą. Są opuchnięte jak były. W nocy (juz drugą) nie bolały jak wcześniej, ale w dzień znowu zabolą. Jakieś paranoje już mam. Bo najgorsze są te noce i myślę i się martwię i spać nie mogę. Ale czytam, że w 8 tygodniu one często odpuszczają.

Umowiłam się dziś na usg na 21.15 dopiero, bo tak późno może.

Ovli, pewnie, że pamiętam :-) Serdeczne gratulacje!!!

Ja ma dodatni antykoagulant tocznia, dodatnie ANA, jestem otyła, puchną mi nogi i mam 2 poronienia (moja mama jest po zawale bo jej się skrzep urwał, tata ma miażdżycę i tętniaka) więc wg skali Wellsa mam SKŁONNOŚĆ do zakrzepicy ale ŻADEN lekarz nie chce mi zdiagnozować zakrzepicy samej w sobie bo nie jestem w stanie udowodnić epizodu zakrzepowego w rodzinie...To trudne i wkurzające. To że ma się pewne wyniki badań i objawy jak widać nie świadczy o danej chorobie a i o skłonności czasem też nie.
I owszem też biorę Acard i heparynę...
I nie piszę tego w złości, tylko jeśli masz możliwość to drąż temat, a nie jest to łatwe. Gdyby Ci stwierdzili zakrzepicę to miałabyś heparynę na ryczałt, a tego już lekarze się boja jak ognia....

ja ana (jeszcze) nie badalam,tez mam nadwage, tez mam 2 poronienia, nie wiem czy to ma zwiazek ale moj tata ma mega zylaki na nogach. chyba ide na silownie od dzisiaj :-) :)

Staram się nie pić bo karmie ale na trzeźwo to musialm się nagłówic żeby załapać :D

Kas moich wymazów po sepsie i cytologii jeszcze nie ma, bo jak pani powiedziala- to dopiero 3 tyg.minęły
A Wikus , biedak okropnie się męczy (a ja z nim). Całe noce nie śpię (przynajmniej mam takie wrazenie) bo boje się ze się udusi. Czasem łapie takie bezdechy bo nie radzi sobie ze splywajacym katarem, furczy, chrapie i się złości. Dziś jak szanowny malz przyszedł mnie zmienic przy czuwaniu (od 5 się naczuwal) to mu kazałam słuchać co się dzieje i podjąć decyzję czy rano jechać znów do lekarza bo ja już sama nie wiem czy nie nawala mi glowka :)

Ovil pamiętamy, kto jak nie my :) super!

Foczka a próbowałaś maści mariankowej ? Podobno pomaga na katar dla dzieci .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam tak samo jak ty i nikt mi nie mówił, że to zakrzepica (po 1 poronieniu robili mi w szpitalu czas krzepnięcia i był ok). Lekarka mówiła, że podwyższony koagulant może po prostu z innymi czynnikami się źle składać, a acard i heparynę daje się standardowo w zestawie przy poronieniach nawykowych.

reklama
Do góry