reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Gabiś od rana o tobie myślę . O której mas wizytę??
Doris nie robiłam już bety ,bo bym oszalała chyba.
Dziś o 13 ide na ścięcie głowy!!! Jestem obsrana ze strachu!!!
Do tego wczoraj mdłości a dziś już cisza i tempka dziś spadła o 2 stopnie (NAFOCZKA wypowiesz się?)
Boże ,zemdleje przed wizytą chyba
Proszę o modlitwę i kciuki

Dzień dobry,

Dorisku - tak mam nadczynność, tyle że ja byłam przekonana, że mam Gravesa Basedowa ale jak mnie położyli w szpitalu w celu zbadania zespołu to znaleźli że mam Hashi i Gravesa jednocześnie i to by się zgadzało, bo moje objawy nie są jednoznaczne dla nadczynności. Jak mam silną nadczynność to chudnę, ale jak tylko włączam leki od razu puchnę...
Ja dziś z rana zaliczyłam konkretne mdłości, aż mi się słabo zrobiło....i trzyma mnie cały czas. Siedzę w pracy i się zastanawiam czy zdążę do łazienki czy nie:sad:
Faktycznie, dzisiaj dzień wizyt...się skumulowało...
Asiu669 - będzie dobrze. Modlimy się za Ciebie, Twoje maleństwo i sami też prosimy o modlitwy.
Lamia, Mickey -a Wy jak?
Julia - gratuluję synusia.
Riri, Fondie - a Wy jak się czujecie?
Burczusiu - jakie plany na najbliższy czas? Kibicuję Ci bardzo.
Bertha - Ty wiesz :-*
Susana, Marzycielka, Tęczowa, Bea25ta, Nafoczka, Agnieszka P, Susana, Dżoł, Arluśka, Porzeczka, Destino, Magda82, Beri, Avita, Czarna Mała, Lilia, i WSZYSTKIE których nie wymieniłam a są tu serdecznie pozdrawiam! :biggrin2:
Gabiś bardzo Ci dziękuję za pamięć;*
Ja na 30.09. mam wizytę u doc.Paśnika. Zobaczymy co zleci, co powie na wyniki badań co już mam. Także...mały kroczek do przodu.
Faaajnie,że masz mdłości:)

Lamia78 pisze:
Gabiś od rana o tobie myślę . O której mas wizytę??
Doris nie robiłam już bety ,bo bym oszalała chyba.
Dziś o 13 ide na ścięcie głowy!!! Jestem obsrana ze strachu!!!
Do tego wczoraj mdłości a dziś już cisza i tempka dziś spadła o 2 stopnie (NAFOCZKA wypowiesz się?)
Boże ,zemdleje przed wizytą chyba
Proszę o modlitwę i kciuki
----------------------------------------------------------------
Lamia..Kciuki i modlitwa zapewnione. Daj znać zaraz po.

Ostatnia edycja:
dzień dobry :)
"przymierzam" sie do zrobienia badan: mutacja mthfr, trombofilia, homocysteina,leyden, poziom b12,allo mlr.

powiedzcie mi czy ktorekolwiekz tych badan jest refundowane zebym mogla prosic gina o skierowanie na nie?
dziekuje
miłego dnia

dzień dobry :)
"przymierzam" sie do zrobienia badan: mutacja mthfr, trombofilia, homocysteina,leyden, poziom b12,allo mlr.

powiedzcie mi czy ktorekolwiekz tych badan jest refundowane zebym mogla prosic gina o skierowanie na nie?
dziekuje
miłego dnia
Ja miałam to robione wszystko w poradni genetycznej po 3 poronieniu. Na NFZ.
i właśnie tak sobie myślę,dlaczego takie kobiety jak my, po poronieniach wielokrotnych, nie jesteśmy objęte jakimś programem powiedzmy rządowym,że trzeba nas pobadać wszerz i wzdłuż. Nie rozumiem tego.

Dziewczyny proszę o pomoc w zamówieniu witamin B6, B12, B9 w formie metylowej, jakoś nie mogę dać sobie rady .
W Polsce nie ma możliwości zamówienia tych witamin.?

Ja mogłabym się podpiąć, może któraś "bardziej obeznana" będzie zamawiać dla siebie to i nam zamówi.
Ale ktoś chyba kiedyś wklejał link do polskiej internetowej apteki...musze odszukać.

Lamia, ja jadę po pracy na wizytę, więc pewnie jakoś koło 18tej. Ty za to od razu daj znać co i jak.
Asiu - Ty też pisz jak coś się uda ustalić.
Burczusiu - dobrze, że działasz, nie poddawaj się.
Dżoł, ja po 2 poronieniach tez miałam skierowanie od rodzinnej na badania genetyczne w kierunku trombofilii na NFZ, aktualnie czekam na wyniki, minęło już 6 tygodni.

EDIT:
Link do: B-Complex w Metafolin and Intrinsic Fact

Ostatnia edycja:
Czekam na wieści z waszych wizyt dziewczyny :)
Dżoł, mnie niestety żadnego z tych badań genetyk z nfz nie zlecił, ale to pewnie zależy od lekarza już.

a czy trombofilie musze badac jesli mam zrobione badania na zespol antyfospolipidowy i mam zakrzepice?
ja niestety wizyty u genetyka nie mam, licze na gina albo rodzinna. i jestem "tylko" po dwoch poronieniach wiec pewnie mi nic nie przysluguje.

reklama
Do góry