reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

a czy trombofilie musze badac jesli mam zrobione badania na zespol antyfospolipidowy i mam zakrzepice?
ja niestety wizyty u genetyka nie mam, licze na gina albo rodzinna. i jestem "tylko" po dwoch poronieniach wiec pewnie mi nic nie przysluguje.

Ja też jestem po dwóch poronieniach i jak pisałam wcześniej kariotypy i trombofilię zrobili mi na NFZ bo przysługuje. Walcz Dżoł, jak nie ta rodzinna to inna wypisze skierowanie, musi. Masz takie prawo.

Edit: Dżoł - na jakiej podstawie wiesz, że masz zakrzepicę?

Ostatnia edycja:
reklama
Fondie, będzie dobrze. Zaraz rozpoczniesz 2 trymestr, więc te mdłości mają prawo być mniejsze bądź zniknąć i wcale nie oznacza to nic złego.

Gabiś od rana o tobie myślę . O której mas wizytę??
Doris nie robiłam już bety ,bo bym oszalała chyba.
Dziś o 13 ide na ścięcie głowy!!! Jestem obsrana ze strachu!!!
Do tego wczoraj mdłości a dziś już cisza i tempka dziś spadła o 2 stopnie (NAFOCZKA wypowiesz się?)
Boże ,zemdleje przed wizytą chyba
Proszę o modlitwę i kciuki
Pewnie ze się wypowiem. Nie mam pojęcia :) ale tempka to tempka ona ma wahania nawet po nieprzespanej nocy :) ale dzieki tobie wpadł mi do głowy pewien pomysł. Otóż wkleję na zaprzyjaźnionym wątku mój ciążowy wykres dla tych co się w to bawią. Co wy na to?
Może wrócę do wykresów ale póki co @ nie było.

Gabis, Lamia, Asia i kto tam wizytuje zaciskam kciuki &&& sle fluid ☆☆☆ I obiecuje modlitwę ♡♡♡

PS my też już po porannej wizycie u lekarza

Nafoczka i co powiedział lekarz?
Dżoł, z tego co pamiętam wyniki na zespół antyfosfolipidowy miałaś ujemne. Tylko antykoagulant w gornej granicy.

Hej dziewczyn ;) mam nadzieję że mnie jeszcze pamiętacie ? .
Nie odzywałam się ponieważ potrzebowałam dystansu do tego wszystkiego , bardzo się stresowałam że już tyle miesięcy mija a mi nadal nie wychodzi a przeciez miało być już łatwiej ;( . Wchodziłam czasami i was podglądałam ;) .

Fondi serdeczne gratulacje kochana ;) bardzo się cieszę że ci się udało ;) .

Agnieszka gratulacje już jesteś na mecie , koniec ze strachem i obawami .

Mickey serdecznie gratuluje !!!! Co za historia !! Jednak cuda się zdążają ;) .

Doris , nafoczka pewnie nie możecie się na cieszyć waszymi bąbelkami ;) .

Pozdrawiam was wszystkie ;)

Chciałam się z wami podzielić niespodzianka z wczoraj !!!!

Otóż kupiłam wczoraj testy ciążowe tak tylko do sprawdzenia , ponieważ nawet bym się nigdy nie spodziewała że bedzie pozytywny .
I gdy zrobiłam go to oczy z orbit mi wystrzeliły " dwie grube krechy " byłam i jestem w szoku " . Zrobiłam test bo piersi bolą mnie już dłuższy czas i pobolewa brzuch jak na okres .

Odpuściłam sobie starania i wszystko co łączyło się z ciążą , wrociłam do pracy I jakoś się ogarnełam a tu wczoraj taka niespodzianka ;) .
1474361392-rtrwhh.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Nie odzywałam się ponieważ potrzebowałam dystansu do tego wszystkiego , bardzo się stresowałam że już tyle miesięcy mija a mi nadal nie wychodzi a przeciez miało być już łatwiej ;( . Wchodziłam czasami i was podglądałam ;) .

Otóż kupiłam wczoraj testy ciążowe tak tylko do sprawdzenia , ponieważ nawet bym się nigdy nie spodziewała że bedzie pozytywny .
I gdy zrobiłam go to oczy z orbit mi wystrzeliły " dwie grube krechy " byłam i jestem w szoku " . Zrobiłam test bo piersi bolą mnie już dłuższy czas i pobolewa brzuch jak na okres .

Odpuściłam sobie starania i wszystko co łączyło się z ciążą , wrociłam do pracy I jakoś się ogarnełam a tu wczoraj taka niespodzianka ;) .
1474361392-rtrwhh.jpeg

Ieonka pewnie że Cie pamiętamy. A co to znaczy pregnant bo te dwie kreski to wiem heh (żarcik) .No nie możliwe i w koncu i Ty sie doczekalas.Najwyzsza pora ;-) Gratuluje i trzymam kciuki za dalsze powodzenie.

Bentula,beri ,dzol,magda dajcie sobie jakies Avatary bo nie moge zapamietac co ktora pisze a wzrokowcem jestem pliss.

Dzol.Zapamietalam ze napisalas ze zadna nie odpisala Ci co do metylowych czy je brac czy nie...Nie ladnie ! ;-) Strawbelka Ci odpisala zeby brac metylowr i wczesniej pisaly linki wiec wystarcxy ciut checi i tyle samo pracy a nie na gotowe.

Pozdrawiam a ja czekam na meila od doktorka.

Asia669 kciuki sa. Fondie i Micky tez.Gabis iTobie rowniez.

Ze mnie wiara odplynela ale nie boj sir Nafocxka ja sie udtaeic potrafie iza mnie teściową odmawia

1474361392-rtrwhh.jpeg

Ovli...ja Cię pamiętam:) Ale tylko z loginu;) zbyt dużo tu historii się tu przewija by spamiętać:) Nie mniej cieszę się z widoku pięknych grubych kresek:) Kiedy wizyta u gina? beta?
Trzymam kciuki za pozytywny rozwój :)

reklama
Nie wiem kiedy wizyta , własnie mailuje z babka z recepcji ! Ona chce mnie umówić na 5 pazdziernika ale to dla mnie za późno !!! Ja tracę ciàzę we wcześniejszych tygodniach i muszę się widzieć z lekarzem jak najszybciej i mnie to w ogóle nie obchodzi że jest kolejka .
Jestem spokojna ale pełna obaw !!
Bo jest problem bo nie mogą ustalić ile tygodni jestem w ciąży bo mam nieregularny okres i ostatni miałam 13 lipca i teraz maja wielki znak zapytania jak mnie zakwalifikować ha ha .

A ja im mowię że wydaje mi się ze to 4-5 tydzień a ona żę chyba 10 !! To je jej piszę że nie możliwe że 10 nie ma takiej opcji itd . Ja swoje ona swoje .
I napisałam jej że nie ma możliwości zebym dopiero 5 pazdziernika szła na wizytę .

Do góry