reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Hejo,

piszę ostatni raz, tzn. ostatni raz zrobiłam betę, bo gaciory pełne ze strachu przed wynikami!!! :szok:

Beta z soboty: 8846,20
progesteron do ciula 14,59 skurkowany...
TSH poleciało jak myślałam 0,019 więc Thyrosan znów łykam...:-( :(

Beata - mi zastrzyki robi mąż i to mi na ten widok jajka się kurczą :-) :);) gdziekolwiek je mam :-D
Gabiś częściej sobie badaj tsh, może zapytaj gina o jakąś inną formę progesteronu
beta ładna który to dzień cyklu? dpo?

reklama
Dzień dobry :)
Nafoczka dasz radę :) chłopcy niedługo się wykuruję i będzie lepiej.
Bea chyba się pozamieniałyśmy na libido :D. Nie będę wnikać w szczegóły, ale dziś jestem obolała :D
Beri kiedyś miałam tak jak Ty i u mnie akurat była to implantacja
MIckey jak sie czujesz?
Aga czekamy na Ciebie i Urszulkę
Asia, Mała Czarna, co u Was?
Strawbelka gdzie się podziałas? jak się czujesz?
Riri?
Avita kochana, jesteś silna babka widzę. Czas ucieka, ale wierzę, że się uda
Bertha , mam nadzieję, że się nie załamujesz?
Doris jak u Was?
Sus fajnie, że jesteś częściej. Od razu lepiej :). Dla Ciebie :* :*
Kwiatuszek napisz co u Ciebie? jak się macie?

U mnie 13 dc, więc pewnie 2 dni do owu :). Działamy i liczymy na efekty.
Tęczowa, dziękuję, że pytasz. U mnie różnie. Wczoraj i dziś w nocy miałam gorszy czas, nakreciłam się, że coś jest nie tak, mimo, że czuje, że jest ok. Tak bardzo chciałbym mieć już pierwszy trymestr za sobą. Dziś jest już lepiej. Za tydzień 9 tydzień, kiedy to straciłam swoją najstarszą straconą ciążę, po tym okresie jak wszystko będzie dobrze może troszkę się uspokoje. U mnie w żadnej ciąży nie było mega mdłości i w tych szczęśliwych też nie. Dlatego to dla mnie żaden wyznacznik. Jedynie piersi, które bolą raz bardziej, raz mniej.
Na usg idę dopiero w październiku, obiecałam sobie, że wcześniej nie pójdę i tak nicby to nie zmieniło.

A Ty dziewczyno działaj, działaj, trzymam mocno kciuki!!!

Bertha na śluz tak jak Beatka pisała jedz wiesiołka!! A tego wodniaka to nie da się inaczej pozbyć muszą Ci od razu wyciąć cały jajowód!!!?!?
Normalnie stosuje wiesiołka, tylko w tym cyklu olałam sprawę - bo niby IUI mialo byc..
Z wodniakiem, to czytałam, że jest tak, że moga niby przetkać i odsysnąć ten płyn, ale generalnie wodniak wraca. A poza tym funkcja przesuwania jajeczka jajowodem juz jest walnięta, bo te rzęski ktore je przesuwają już są zniszczone po tym jak zrobił się wodniak. Więc dodatkowo jest niebezpieczeństwo ciąży pozamacicznej - stąd się raczej wycina.
Oczywiscie jeszcze sie skonsultuje gdzie indziej..

Tydzień nie plamienoa zgodnie z zaleceniem.maliny dziś wlaczam acard i dziś pierwsza dłuższą "wycieczka" po mała.do przedszkola ale czeka wyjdcie mnie na 4piętro po.schodach. Trzymajcie.kciuki
Nafoczka ty plamilas 2tyg? Od 8do 10tyg? Wiadomo było czemu?
Ktoś ma jakieś wizyty dziś ?
Ja dzis podglądam pęcherzyki, czy cos peklo, jak sytuacja. Ale to mało ciekawa wizyta, pewnie pytalas o fasolkowe wizyty :)

Dziewczyny mam zapytanie odnośnie leków nie wiem czy mam oprócz kwasu foliowego zażywać coś jeszcze na tym etapie .Czy leki w postaci metylowanej dostanę bez recepty.?Dziękuje
Leki w postaci metylowanej są bez recepty.
Bierz metylowane B6, B9 (kw.foliowy) i B12. Ja mam mutacje MTHFR C i A hetero. Ty masz chyba tylko C hetero.
To nic strasznego, trzeba tylko sie suplementować i już.
Dziewczyny zamawiają te 3 witaminy osobno kazda. Ja kupuje w zestawie te: Link do: Thorne Research, Methyl-Guard Plus, 90 Veggie Caps

Dzień dobry :)
Nafoczka dasz radę :) chłopcy niedługo się wykuruję i będzie lepiej.
Bea chyba się pozamieniałyśmy na libido :D. Nie będę wnikać w szczegóły, ale dziś jestem obolała :D
Beri kiedyś miałam tak jak Ty i u mnie akurat była to implantacja
MIckey jak sie czujesz?
Aga czekamy na Ciebie i Urszulkę
Asia, Mała Czarna, co u Was?
Strawbelka gdzie się podziałas? jak się czujesz?
Riri?
Avita kochana, jesteś silna babka widzę. Czas ucieka, ale wierzę, że się uda
Bertha , mam nadzieję, że się nie załamujesz?
Doris jak u Was?
Sus fajnie, że jesteś częściej. Od razu lepiej :). Dla Ciebie :* :*
Kwiatuszek napisz co u Ciebie? jak się macie?

U mnie 13 dc, więc pewnie 2 dni do owu :). Działamy i liczymy na efekty.

Teczowa, zazdroszcze napalenia!! :D
Mialam kilka dni załamki, ale już doszłam do siebie. Teraz do przodu. Troche dolujaca jest swiadomosc ze 50% szans z tego co mialam do tej pory odchodzi (niesprawny lewy jajowód), tym bardziej że wyjściowo ze skutecznością zachodzenia słabo, a 50% ze "słabo", to naprawdę niewiele. ;)

Normalnie stosuje wiesiołka, tylko w tym cyklu olałam sprawę - bo niby IUI mialo byc..
Z wodniakiem, to czytałam, że jest tak, że moga niby przetkać i odsysnąć ten płyn, ale generalnie wodniak wraca. A poza tym funkcja przesuwania jajeczka jajowodem juz jest walnięta, bo te rzęski ktore je przesuwają już są zniszczone po tym jak zrobił się wodniak. Więc dodatkowo jest niebezpieczeństwo ciąży pozamacicznej - stąd się raczej wycina.
Oczywiscie jeszcze sie skonsultuje gdzie indziej..

Ja dzis podglądam pęcherzyki, czy cos peklo, jak sytuacja. Ale to mało ciekawa wizyta, pewnie pytalas o fasolkowe wizyty :)

Leki w postaci metylowanej są bez recepty.
Bierz metylowane B6, B9 (kw.foliowy) i B12. Ja mam mutacje MTHFR C i A hetero. Ty masz chyba tylko C hetero.
To nic strasznego, trzeba tylko sie suplementować i już.
Dziewczyny zamawiają te 3 witaminy osobno kazda. Ja kupuje w zestawie te: Link do: Thorne Research, Methyl-Guard Plus, 90 Veggie Caps

Teczowa, zazdroszcze napalenia!! :D
Mialam kilka dni załamki, ale już doszłam do siebie. Teraz do przodu. Troche dolujaca jest swiadomosc ze 50% szans z tego co mialam do tej pory odchodzi (niesprawny lewy jajowód), tym bardziej że wyjściowo ze skutecznością zachodzenia słabo, a 50% ze "słabo", to naprawdę niewiele. ;)
Bertha walczyć trzeba, moja kuzynka z 1 jajnikiem w póżnym wieku zaszła w ciąże i ma ślicze dziecko także też nie miała 100% szans

Teczowa trzymam kciuki a ty nogi do gory :)

Bea odłozmy jaja na bok (jak to mówią urolodzy) :D lekarz ma szczęście ze jest daleko bo wierzę że byś go "naklonila"

Mikey, tak Sus jest specjalistka, wrecz pani piguła :) mi też się raz tak zdążyło ale myślę że to wina igły. Mi się tez zdążaly igły z takim maleńkim zadziorem jak się palcem przejechało i to one tak piekly

Gabis nie przejmuj się progesteronem, pokaz wyniki dok i go słuchaj

Bertha dziewczyny dobrze piszą. Nasza nadzieja to wszystko co mamy.

Jak znajdę chwile to na dodanym wątku dodam kontakt do lekarzy ale póki co to u mnie masakra z chlopakami. Jeden kaszle jak maly fiat a drugi zipie jak kon pod gorke. Doktorek miał racje- strasznie delikatna płeć :)

reklama
Ja jestem juz po podglądaniu pęcherzyków. Tak jak myślałam - duży urósł do rozm. 30mm, mniejszy - 19-20mm. Trzeciego najmniejszego nie widać.
Jutro rano pregnyl. Endo urosło i jest juz ładne! 1,08cm.
Ten cykl zostawiamy jako naturalny, w następnym IUI.

Wodniak - dopytalam jeszcze dlaczego trzeba usuwać - on jest juz bezuzyteczny, a dodatkowo moze powodować wsteczne cisnienie do macicy i płyn z niego moze zakazać macice, zmieniać pH, jajeczko i plemniki mogą nie przeżyć. Stad tez sie zaleca usunięcie. Ale jesli lewy jajnik po usunięciu torbieli zostawia mi, to prawy jajowod ponoc moze tez wyłapywać jajca z lewego..

Do góry