reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Beri, ja miałam żywo czerwoną krew podczas plamienia implantacyjnego przy ciązy biochemicznej. Wiem to na pewno, bo było to dpo więc bardzo późno, test wyszedł mi tez bardzo późno i beta też późno i była mała.....a potem spadła....
Sus, Kochana ja tak mocno Ci kibicuję!!! Ty wiesz o tym!
Jak ja sobie pomyślę o mojej walce, o tym wiecznym testowaniu, bieganiu na betę przed pracą, liczeniu dni, wiecznym czekaniu, wielkiej radości i ogromnym lęku na widok dwóch kresek, a potem załamaniu przy spadku bet.....to mi się słabo robi! Od marca 2014 do września 2015 byłam 4 razy w ciąży zakończonej niepowodzeniem :-(. Dopiero w październiku się udało! I nagroda za tą walkę największa na świecie!!!! Także trzeba walczyć, nie poddawać się, po upadku wstawać i nie rezygnować!!!
Jestem jeszcze nad jeziorem, jakoś nie mogę się zebrać żeby wyjechać ale niebawem wracam. Zimniej się zrobiło, ale grzejemy sobie w nocy a w dzień nie jest źle.
Mickey, z czasem opanujesz robienie zastrzyków. Ja nawet w szpitalu robiłam sama jak leżałam kilka razy, bo jak raz zrobiła mi położna to miałam siniak na pół brzucha
Bea25ta, no kto jak kto ale Ty się nigdy nie poddajesz!
Gabiś, beta piękna! a co do wyników TSH - Ty masz nadczynność??? Podobno się chudnie przy nadczynności. Ja miałam tsh na początku ciąży ok 4 więc za dużo jak na ciążę a teraz po ciązy 2,05 więc podobno tez za dużo bo powinno być w granicach 1. Biore euthyrox 50 choć przyznam się, że ostatnio stale o nim zapominam (gdzieś ok miesiąca)
Asia669, nie wiem czy się uspokoisz po tym 9 tc, ja też tak myślałam że jak minie czas moich strat to będzie lepiej. Nie było! Ale Tobie życzę zero stresu do końca ciąży. A że nie robisz usg do października to wielki SZACUN! ja latałam na usg co chwilę, inaczej bym zeszła na zawał!
Nafoczka, dużo zdrówka dla chłopaków! I dziękuje za wskazówki! I jeszcze pytanie intymne - bierzesz jakieś tabsy anty albo coś??? :-) A może dostałaś już pierwszą @ po ciąży? Ja NIE
Tęczowa, przyjemnych działań życzę!!!! :-)
Bertha, ja całe życie mocno odczuwałam owulację z prawego jajnika - zawsze mnie bolał mocno, natomiast lewy w zasadzie prawie wcale albo bardzo mało. Owu miałam zawsze raz z prawego raz z lewego i z racji tego, że tego lewego nie czułam to myślałam, że on nie bardzo działa. Kiedyś przeanalizowałam swoje zapiski na temat ciąż i wyszło na to, że zawsze ciąża z tego lewego....hmmm. dziwne o. Ja bym nie usuwała na Twoim miejscu, zawsze masz na to czas. Niech lepiej zostanie z Tobą póki się nic nie dzieje.
AgnieszkaP się odzywała??? Jak poród, ktoś coś wie?
Lamia78, gdzie zniknęłaś? Robiłas betę? O której wizyta?
Porzeczka, Arlusia, Lilia, Liluli, Avita, Arda, Strawbelka, Julia, Fondie, Magda1208, Alusia, Kaira, Enya, Czajak, Dżoł, MałaCzarna, Bentula i cała RESZTA nie wymienionych Dziewcząt! Pozdrawiam Was również!!!

Dziewczyny czy możecie mi podpowiedzieć czy przy dodatnich Ana i trombifili szczepienia są wskazane i dają szansę.
Magda nie pomogę bo nie wiem co z tymi ana z tego co tu dziewczyny pisały bardzo dawno na początku forum to Malina szczepi ale chyba Sacha z Krakowa nie bardzo
Dziewczyny homocysteina 5,8 wynik dziś wieczorem miałam na mailu jestem zadowolona chociaż jedno także warto brać
Fondi czy Malina ci daje eutyrox tzn receptę bo muszę zbic te tsh leki mam ale nie wiem czy na własną rękę brac zawsze je brałam ale lekarka powiedziała zeby na razie nie brać i masz a moja gin do endokrynologa mnie wyśle a ja mam juz dość lekarzy

Cholera Doris wybacz jesli coś źle teraz zrobilam
Dzol dziewczyny pisały ze fembion to za mało większość bierze i fembion i kwas b6,b12 w formie metylowanej.
Warto zbadac panel trombofili i ja bym to na pewno na twoim miejscu zrobiła sama zrobiłam prywatnie mimo ze homocysteine mialam 6,2 a jednak mutacja mi wyszła w mutacji właśnie chodzi o wchłanianie kwasu foliowego co może skutkować chorym dzidziusiem i w ciąży zatorach robią sie mikro zakrzepy i moze to powodować niedotlenienie dzidziusia złe przeplywy itd to wszystko moze doprowadzić do obumarcia
Opinie genetykow i gonekologów sa różne u mnie 2 powiedziało że to przyczyna 2 ze nie

Wyslalam meza do apteki to mowil ze farmaceutka patrzyla na niego jak na kosmite i mowila ze nie ma czegos takiego jak k.f,b6,b12 w firmie metylowanej i dala mu tylko femibion.

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Wyslalam meza do apteki to mowil ze farmaceutka patrzyla na niego jak na kosmite i mowila ze nie ma czegos takiego jak k.f,b6,b12 w firmie metylowanej i dala mu tylko femibion.

Bo w aptece nie kupisz dziewczyny wysylaly ci link z metyli kilka stron wcześniej ja zamawiam ze strony iherb to sa witaminy ze Stanów sa jeszcze z Solgar taka firma i Swanson

Ja ososbiscie nie chce robić pappy ale jelsi paranetry wyjdą źle to zrobię alebo jeśli mimo dobrego usg zleci malina (bo poerwotnie zlecił jak moalam u niego robić prenatalne) ale robię na miejscu i z wynikami do niego 28. A prenatalne mam 26. Wlansie widizlam czerowna plamke przy podcieraniu ale nie wiem czy to nie było wczensiej na papierze bo było obok miwjsca wktoeym się podcieralam poza tym było milimetrowe i nie mam pewnosci że to wogóle było ode.mnie i nie chce już panikowac bo osiwieje jak się nie powtórzy to noego robię robię nic. Już się najezdzilam na usg jak plamilam.

Magda, Czajak, Bentula PROSZĘ O NIE PISANIE POSTA POD POSTEM!!!!! WYSTARCZY EDYTOWAĆ POPRZEDNI ABY PRZEKAZAĆ KOLEJNĄ MYŚL!!! W razie wątpliwości proszę o przeczytanie regulaminu forum, bo ja nie mam siły już tego powtarzać!!!
cdn. za chwilę

Doris, to naprawdę taki problem ze ktoś napisze post pod postem? Szczerze pytam. Pomijając fakt ze po prostu tak jest napisane w regulaminie (którego pewnie nie czyta 99% osób, łącznie ze mną).
Ja pisząc z urządzeń Apple mam problem w pisaniu długiego posta, bo w appce w którymś momencie nie da sie niżej przesunąć okienka gdzie sie pisze i nie widze co pisze i dooopa (blad appki, tak jak i blad przy dodawaniu zdjeć). Poza tym edytować moze i łatwo, ale zeby dodać kolejny cytat do edytowalnej wiadomosci to gra nie warta świeczki. Ale nawet pomijając dywagacje czy to łatwe czy nie - to czy nie mamy ważniejszych kwestii tutaj niz to czy post jest zgodny z regulaminem czy nie?.. Wiem ze jesteś moderatorem i po prostu pilnujesz porządku, super, ale czy nie możemy troszkę sobie oszczędzić niektórych sztywnych zasad? Taka moja propozycja. nie wiem czy ktokolwiek sie z tym zgadza, takze przepraszam jesli sie wyłamuje.

Bo w aptece nie kupisz dziewczyny wysylaly ci link z metyli kilka stron wcześniej ja zamawiam ze strony iherb to sa witaminy ze Stanów sa jeszcze z Solgar taka firma i Swanson

Wiem, widzialam linka ale myslicie ze kazda, ktora ma z tym problem zamawia ze stanow? Ginekolodzy polecaja to kupic w necie? Pewnie czesc z nich jest tak zacofana ze nawet nie wie ze takie cos istnieje.

Doris, to naprawdę taki problem ze ktoś napisze post pod postem? (....)
Wiem ze jesteś moderatorem i po prostu pilnujesz porządku, super, ale czy nie możemy troszkę sobie oszczędzić niektórych sztywnych zasad? Taka moja propozycja. nie wiem czy ktokolwiek sie z tym zgadza, także przepraszam jesli sie wyłamuje.

No niestety, skoro jestem moderatorem to muszę i mam na to zwracać uwagę! A edytowanie posta naprawdę jest banalnie proste, czy pisząc przez apkę czy na komputerze. Nie można robić bałaganu na forum, na jednej stronie jest 5 postów jednej osoby, jeden pod drugim. Ktoś ustalił jakieś zasady i trzeba ich przestrzegać. Poza tym post pod postem piszą uparcie te same osoby!

reklama
Do góry