reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Lamia super! Byle tak dalej dziewczyny!

Kilka dziewczyn (4) ze starszej ekipy przesłalo juz mi dane wiec będę wam wrzucać co mam.
Niestety mnie ciągle coś meczy. Teraz mam chyba zapalenie dziąseł albo mnie zawialo albo po dentyście. Boli mnie doslownie wszystko i zeby i ucho i gardlo i nawet oko i nos :( generalnie uczę się chodzić po ścianach :D
Nafoczka
To co masz to zapalenie nerwu trójdzielnego lub inaczej twarzowego .
Ja tak mam za każdym razem po stimatologu .
Dostaje się tego po przerwaniu ciągłości błony śluzowej w jamie ustnej lub np po zastrzyku stomatologicznym .
Boli pół twarzy, oko gardło ucho nawet nos i włosy na głowie .
Nawet mruganie powiekami boli .
Trwa to około trzech dni .
Taka neuralgia lubi się powtarzać nawet po zawianiu lub klimie .
Trzeba uważać .
Ja wiem że jak ide do stomatologa to jestem na to potem chora
Kupe lat to mam .
Zrobiłam wszystkie rezonanse .
Ostatnio nawet oczodołu bo tak mnie bolało .
Niestey muszę z tym żyć .
Musisz zaobserwować czy ci się powieka domyka bo wtedy to grożne jeżeli nie domyka się oko.

Dziewczyny
Dzieki za odpowiedż .
Żeby zbadać tą uresplazmę to się wymaz z zzyjki robi ??
Tak

Sus wielkie dzięki. Tak obstawialam ze to po dentyście ale żeby bolą mnie jeden robiony ząb to bym rozumiała a tu bolą całe dziąsła i nos tez. Oko mam z jednej strony mniejsze ale domyka sie nawet jak karmie :D To się jakoś leczy?trochę przechodzi jak rozgrzeje przez natarcie amolem lub inhalacje

Dziewczyny
Dzieki za odpowiedż .
Żeby zbadać tą uresplazmę to się wymaz z zzyjki robi ??
Mi dr P. też nakazał zrobić wymaz z szyjki w kierunku zwierzątek m.in ureaplasma, ale z tego co mi mówił,
to miałam to sprawdzić bo przy tych przypadłościach ciąża nigdy się nie utrzyma... także Sus nie wiem czy to dobry trop, ale wiadomo sprawdzić lepiej
Nafoczka wracaj do zdrowia szybko
Agnieszka kciuki za szybkie i radosne rozwiązanie

Tak

Sus wielkie dzięki. Tak obstawialam ze to po dentyście ale żeby bolą mnie jeden robiony ząb to bym rozumiała a tu bolą całe dziąsła i nos tez. Oko mam z jednej strony mniejsze ale domyka sie nawet jak karmie :D To się jakoś leczy?trochę przechodzi jak rozgrzeje przez natarcie amolem lub inhalacje
Generalnie bardzo wskazany jest masaż tearzy .
Poboli cię ze 4 dni i powinno przestać .
Czasami po tych objawach jeszcze potrafi się powiększyć węzeł chlonny .
Mogą być zawroty głowy i wyciek z oka lub nosa .( jedna dziurka)
Żadnych leków teraz nie weżmierz niestety .Przejdzie samo .

Generalnie bardzo wskazany jest masaż tearzy .
Poboli cię ze 4 dni i powinno przestać .
Czasami po tych objawach jeszcze potrafi się powiększyć węzeł chlonny .
Mogą być zawroty głowy i wyciek z oka lub nosa .( jedna dziurka)
Żadnych leków teraz nie weżmierz niestety .Przejdzie samo .
Generalnie jak powiem mojemu M. ze potrzebny mi "masaż twarzy" to on bardzo chetnie mi go zrobi, wewnętrznie :D

Nafoczka o ile dobrze pamiętam chyba robiłaś takie badanie komórek nk, jeśli tak możesz mi napisać jak się dokładnie ono nazywa i gdzie można zrobić, jesli któraś z Was robiła to badanie np. w Prokocimiu proszę o info bo nie jestem pewna jak się dokładnie ono nazywa widziałam kilka takich badań w Prokocimiu, chodzi mi o określenie liczby komórek nk

Nafoczka o ile dobrze pamiętam chyba robiłaś takie badanie komórek nk, jeśli tak możesz mi napisać jak się dokładnie ono nazywa i gdzie można zrobić, jesli któraś z Was robiła to badanie np. w Prokocimiu proszę o info bo nie jestem pewna jak się dokładnie ono nazywa widziałam kilka takich badań w Prokocimiu, chodzi mi o określenie liczby komórek nk

badanie sie nazywa Komórki NK

reklama
Do góry