reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Paula super ze pojechałas. Tak dok daje metypred. Ewie Sz. z forum która mi go poleciła tez dał. Ja na początku brałam encorton 10 bo miałam w domu a potem metypred 8, to to samo. No i badania standardowe magnez potas ddimery itp :) cycory tez bolały później wiec wierz ze będzie dobrze ;)

Asia, niestety podzielam frustrację Doris. Tez mam + 10 z tym ze ja przed ciaza 8 schudlam :) Trudno z tym szczupłej osobie i w sumie nawet bym o tym nie myślała gdyby "zyczliwi" ludzie (z tesciowa wielokrotnie) mi o boczkach nie przypominali, to nie jest mile ale cóż "ma się pszczoly, ma się miód, ma się dzieci, ma się s.. sadelko" :D

Bea pobiegaj za mnie też :D
Nafoczka, nie wiem jak mozna Ci wytykac boczki, przeciez niedawno urodzilas i to normalne, ze masz troche tu i tam[emoji6]
Nie rozumiem takich ludzi[emoji20]
Powinni Ci cukrowac, ze udalo Ci sie urodzic slicznego synka, bo pewnie wiedza ile przeszlas zeby go miec.
Ach...szkoda mi Cie Nafoczko, ze musisz ich sluchac[emoji20]

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Uff Paula super. To teraz &&za mega przyrost. I właśnie z powodu encortonu chciałas odfrunac?? ;-p

Asia uważaj z lodami żebyś zapalenia o kostnego nie dostała po lodach. Chyba że to są ciepłe :-D.
Tak Bea byłam w szoku że zmienił zdanie co do sterydu bo stanowczo był na nie jak się diagnozowałam i dlatego się ciesze:p zobaczymy jutro jaka beta, narazie brzuch mnie przestał pobolewać może organizm podładowałam trochę tym progesteronem
Doris i Nafoczka co do kilogramów nadprogramowych powiem tak narazie czas na to abyście małych odchowały przy karmieniu a póżniej możecie się katować nawet dietą kwaśniewskiego ;)

Hej
Ja.dalej się wczasuje, strasznie gorąco jest od kilku dni. Dziś dwa razy kąpałam się w jeziorze. Wczoraj też byliśmy się kąpać, przyszedł mój tata żeby zrobić fotki i jak ją siebie zobaczyłam ma tych fotkach wieczorem to.wpadlam w straszny dół. Wyglądam okropnie i strasznie się z tym czuję. Do wagi sprzed ciąży 4 - 5 kg w zależności kiedy się zważę. Ale muszę zrzucić 10 bo przytyłam przed zajściem. Małego karmię piersią ale wcale od tego nie chudnę. Ważę 72 kg, wyglądam po prostu źle i nie chodzi tu o brzuszek tylko ten cały tłuszcz na rękach, biodrach, nawet plecach. Najgorsze jest to że nie mogę przejść na dietę bo stracę pokarm.
Teraz to ja pomarudzilam ale musiałam się wyglądać.

Fondie, jak plamisz to do lekarza. Ja nie rozumiem tego, że się martwisz, Szukasz objawów a jak coś się dzieje co nie powinno siedzisz bezczynnie w domu.
Avita, jaka stara??? Ja dałam radę Ty też dasz i się Tobie uda.

Cdn. MAŁY mnie woła na cycolenie :-D

Wysłane z mojego D5103 przy użyciu Tapatalka
Przecirz plamilam w piatek byłam na ip potem spokój i dziś znów jutro jestem umowiona do tego lekarza prywatnie z ip po co dziś mam latać nausg zrby jutro znów iść ? W piątek powiedział leżeć i odpoxzywac a wpół iedzialek zobaczymy czemu plamoe dokładniej dziś ip nic mi nie da

Przecirz plamilam w piatek byłam na ip potem spokój i dziś znów jutro jestem umowiona do tego lekarza prywatnie z ip po co dziś mam latać nausg zrby jutro znów iść ? W piątek powiedział leżeć i odpoxzywac a wpół iedzialek zobaczymy czemu plamoe dokładniej dziś ip nic mi nie da
Fondie odpoczywaj jutro się wyjasni i będziesz spokojniejsza

Fondi mieszkasz w pięknych stronach. Ale ludzi to ogrom. Wszędzie są. Na szlaku do groty Łokietka to jak na pielgrzymce;)
W ogóle cała Jura jest super więc Czarna Mała polecam i Ojców i Ogrodzieniec i inne miejsca;)

Dorisku kochana mnie nogi nie puchną i nic innego niestety też póki co nie:( pytałam Agnieszke bo ostatnio pisała że ma taki problem i byłam ciekawa jak
się czuje!

Beatka pisałam o bluzce w brązowe kwiatki a nie brązowej - już byś mnie nie znalazła nawet gdybym była tam gdzie Ty:p:D:p

A może któraś jedzie 5.10 do maliny!?! Jakby co to czekam na propozycje znaków
rozpoznawczych!!!
:D:p:D:p

Doris, Nafoczka nie nakręcajcie sië na te kg. Macie zdrowe dzieci, trzeba je wykarmić a kg z czasem same spadną!!!:yes::tak:

Fondie &&&&&&&& za jutrzejsze badania!!!

Ostatnia edycja:
Avita ja się nie nakrecam ale też mamuczucia i nie jest mi miło jak się nmnie palcem wytyka, łącznie z szczypaniem w boczki.

Strawbelko, dziekuje. Tesciowa niestety moich ciąż nie traktuje jak ciąż. Po prostu okres mi się zatrzymał i tego nie rozumiec ze walczyłam. To tak prosta osoba ze jeszcze z trójkę dzieci miac powinnam (jak ona 5) Nieustannie słyszę ze ani ona ani jej dzieci problemów nigdy nie miały i nie mają więc to moja wina, a tak szczerze mówiąc to dla niej związek idealny to jabky jej córki wyszly za mąż za synów. Para ideał! Itd itp :)

Avita ja się nie nakrecam ale też mamuczucia i nie jest mi miło jak się nmnie palcem wytyka, łącznie z szczypaniem w boczki.

Strawbelko, dziekuje. Tesciowa niestety moich ciąż nie traktuje jak ciąż. Po prostu okres mi się zatrzymał i tego nie rozumiec ze walczyłam. To tak prosta osoba ze jeszcze z trójkę dzieci miac powinnam (jak ona 5) Nieustannie słyszę ze ani ona ani jej dzieci problemów nigdy nie miały i nie mają więc to moja wina, a tak szczerze mówiąc to dla niej związek idealny to jabky jej córki wyszly za mąż za synów. Para ideał! Itd itp :)
Nafoczko, to Ci sie trafil egzemplarz tesciowej[emoji15]nie zazdroszcze.

hej Dziewczyny.
Wpadam sporadycznie, bo powrocie wzieliśmy się za"robotę" i czekamy na efekty , zaliczyliśmy parę wycieczek, urodziny męża i tak zleciało :).
Doris, Nafoczka nadbagaż szybko zgubicie tylko przestaniecie karmić.
Nafoczka jak ja uwielbiam takie łapanie za boczki :/, a teściowej to bym po łapskach dała i usteczka zamknęła, jędzy jednej...:/
Paula & za betę i super , że P. przekonał się do sterydu. Tobie to pomoże i da komfort, że masz wszystko co potrzeba
Pozdrowienia dla wszystkich

Nie marudze przyszłam po radę. Ponieważ moje plamienia nie są typowe to takie momenty np jak w piatek kawałek brązu w luteinie wczoraj trochę kawy z mlekiem potem cisza. Występują one rano a wieczorem mam mulenie . Wczoraj nie wymiotowal am ale miałam ostre ciągnięcia nad ubikacja zjadłam gruszki bo miałam ochotę a dziś biegunka jak woda:( wiem nikt nie mówił że będzie łatwo a ja zniose wszystko.
Ale przyszłam po radę moich plamien mam od maliny zapisane ze w razie plamien mam dołączyć dupka i odstawić acard do momentu ustania plamien i znów acard włączyć.
Ponieważ plamien juz nie mam bo to jednorazowe incydenty raz na 24 albo 48h . Pomyslam, że włączę dupka a nie odstawię acard chyba że zacznę gorzej plamic to odstawię. Co sądzicie wiem ze decycja należy do mnie ale ja po acardzie nie mam wysokiego pulsu który mam zawsze ...nie mam kołatanie serca lepiej się po nim czuje. Wizytę mam w środę u maliny i myślę że do środy dodanie dupka nie odkładając acard jest do dobrym rozwiązaniem bo ja mam jakbym clexane 40 to mała dawka a leze wiec ryzyko zakrzepicy sie zwiększa i to bardzo a dupek znów zagesci krew wiec myślę że rozwiązanie takie an trzy dni nic nie zmieni.
A boli nie dziś brzuch nie wiem chyba od biegunki mówił malina ze dupek tez na bóle brzucha jest. Wogole moje przeczucie jest takie, że ja dostaje plamien z rana bo dupka biorę kolo 12nastej. I jak go biorę to już jest cisza do wieczora . Łącznie mam tera 2x1 lutce I 2x1 dupka a po zwiększeniu 3x1 dupka i 2x1 lutce do środy.
Nafoczka pamiętam ze miałam plamienia i odstawia las acard prawda ? Jak duże one były ? Zwiększa las progesteron?
Tego lekarza dziś na wizycie nie mam co pytać on nie ma pojęcia on jest tylko specem od usg i wie czy dobrze ciąża się rozwija. Wejdę do niego pewnie dpiero kolo 22 a dziś będę wiedzieć wszystko jeśli serce bije to czy dobrze i piękne wymiary wszystkie poznam i dowiem się czy prognozuje to dobrze czy nie bo na tym szpitalnym zmierzył co mógł a tam sprzęt tragiczny

Paula Asia jak się czujecie?
Czajka jak na histero ?
Avita ja jestem w środę u maliny mijamy się ciągle hehe
Porzeczka kolposkopia jutro ? Dobrze pamiętam?

Ostatnia edycja:
reklama
Fondie, mi przy plamieniach i krwawieniach lekarz zabronil odstawiac acard i heparyne.
Kazal dalej brac mimo plamien.
Plamilam tez na wszystkie kolory a progesteron mialam dobry. Nawet przy krwiaku podobno lepiej brac acard i heparyne bo wtedy nie zrobi sie skrzep i nie pociagnie zarodka.
Nie wiem czemu Malina kaze Ci odstawiac.
Wedlug mnie lepiej brac, no ale ja nie jestem lekarzem, pisze tylko jak bylo u mnie.

Do góry