reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Kaira przy in vitro sprawdzają to dość wcześnie, jak zachodzisz w ciąże naturalne to wiesz o tym ciut później zapewne. Takie mają procedury, koleżanka podchodziła tydzień po mnie a już na 1 wizycie miala zarodek 3,4mm i serduszko, u mnie tylko pęcherzyk więc nic innego do mierzenia nie mieli :-(
W piątek zaczynam 6 tydz ale nie sądze aby w ciągu trzech dni wiele się zmieniło.
To czekanie jest okropne!!!

Co do heparyny to jest jeszcze FRAGMIN- ja go właśnie mam w opcji 5000 ale też muszę zapytać o zmianę bo ten kosztuje 110zł a FRAXI 60zł więc mega różnica.

Ostatnia edycja:
reklama
Alokin za fraxi 0,4 płacę 78,43 a za 0,3 - 59,61. No i kurcze znowu muszę kupować tą droższą. Oczywiście wszyscy dookoła załatwiali mi refundowaną ale jak zwykle nic z tego nie wyszło:baffled:

Misiejku martwię się!!!

Barbinko z tego wszystkiego nie odpisałam nic na Twojego posta. Bardzo mnie cieszy Twoja radość z wykonywanego zajęcia, bardzo bardzo. Jesteś tak jak piszesz jeszcze młodziutka, masz czas na ciążę ;-)A jak będziesz ogólnie szczęśliwa to w końcu sie uda:-) No i pisz bo wcale nie musimy pisać tylko o ciążach i staraniach...

Truskaweczko Twój mężuś niedługo wraca.....U mnie tak jak pisze Alokin mój mąż najlepiej jest jak wyjeżdża i potem przyjeżdża stęskniony bo wtedy się ogarnia hehehe. Aż Ci zazdroszczę tego szału ciał!!
Kaira w sumie Ty już niedługo rodzisz;-) Minie to tak szybko że hej!! Chociaż ja muszę przyznać że ta moja ciąża leci mi koszmarnie wolno, może dlatego że jestem na zwolnieniu i każdy dzień jest podobny do drugiego....

Ostatnia edycja:
A ja za clexane płace 14 zł za 40, a za 60 chyba 4 zł ale na R mam.
Enya ja mam wiecznie życie z adrenaliną dzieki mojej pracy, a w tej ciązy jet mi idealnie cisza spokój, jak nigdy.A ze od kilku miesiecy jestem uwalona w domu powiem szczerzxe ze mi sie wogole nie nudzi, jakos mam takie nastawienie

Mi też strasznie wlecze się ten czas ciąży, już bym chciała być w połowie chociaż, bo wtedy już z górki będzie. Nie mogę się doczekać pierwszych ruchów, jak to jest dziewczyny? jakie to uczucie, da się łatwo poczuć że to właśnie to? Mi do 20 tyg zostały jeszcze 4 ale już się wsłu****ę:)

NA poczatku bedziesz miaął wrazenie ze ci sie coś tam przelewa, potem jakbyś w brzuchu miała motylki, na takie solidne kopniaki to trzreba poczekać do 25tyg srednio, sa wtedy juz regularne i czeste, a potem znów dziecko zaczyna odpoczywac i sie przeciagać wypinać, czasem jak przykopie to łzyw w oczach niektóre mają. Mnie boli jej wypinanie z córką tak nie miałam
Jutro mam wizytke i jakoś sie boję niewiem dlaczego jak wszytsko ok, moze przze to ze brzuch sie zaczyna coraz częsciej napinać

Kaira, wszystko bedzie dobrze ! Jamam wizyte w czw i w sumie tez troche sie stresuje ta moja szyjka mimo pessara... Ciekawe jak krwiak, 3 tyg temu mial 7*2cm moze troszke sie zmniejszy...

Co do ruchow to moj mlodzieniec ma dzis dzien dyskoteki, moj brzuch tanczy z prawej na lewa a jak nige wypchnie to taka gule na brzuchu mam :-)

Fraxi tez mam niereefundowana ale coz, wiem ze mi pomaga tylko juz nie mam miejsc do klucia bo znow siniaki mi sie robia.. rece posiniaczone ze szok!;)

Enya, Lori wiedziałam że będzie dobrze :-):-), nie pisałam, ale wątek śledziłam dzielnie i trzymałam kciuki się za Wasze dzieciątka;-)
a Enya to podeśle Ci opakowanie fraxi, zawsze się przyda, a kwasik masz jeszcze, bo 5mg mogę dorzucić :)

a i mam do oddania 2 opakowania 500 glucophage jak ktoś jest chętny , ja ma zmienione na 850, wiec i tak mi się nie przyda.

Alokin ciesze się że się wyjaśniło z zarodkiem :), rzeczywsice straszny olbrzym jak na 5 tydz;-)
widze,że jedziemy na jednym wózku.. ja tez cały tydzień przechlipałam..
i tez się okazało że babka na usg się wcześniej pomyliła !!!!
wczoraj byłam i nagle się okazało że ciaża ma już 6 tydzi i jeden dzień !!:-) czyli dokładnie tak jak wynika z OM,
i jest zarodek i echo zarodka ;-);-), Boże Dziewczyny, nie chce się cieszyc na razie..
wczoraj już byłam w takim amoku, bo byłam na 99% pewna, że się nic nie rozwija ...

No i stety choć dla mnie niestety trafiła się ciaża bezobjawowa... nic , zero mdłości, jedynie piersi jak dotknę trochę bolą..

Alokin zobaczysz lada dzień zobaczysz serduszko..:-)

Kaira &&&&&& za dzisiejszą wizytę !!

Ja tak marnie piszę, bo w domu znowu ekipa remontowa i mi wiercą od rana nad glowa..
ale codziennie jeżdżę sobie do schroniska oswajać przyszłego psiaka- Włochatka:)))
piesek po przejściach, już 10 letni i bardzo nieśmiały..:)
na razie wozimy mu smakołyki, chodzimy na spacery, mam nadzieje że nas pokocha i zabierzemy go do domu niedługo.:tak:

Buziaki do Wszystkich

Kurcze niektorych lekarzy nie powinno sie do usg dopuszczac... Znam troche to na wlasnym doswiadczeniu tyle ze u mnie krwiaka zle w szpitalu mierzyli ...

Bardzo sie ciesze misiejku ze wszystko dobrze :-D alokin u Ciebie tez bedzie bo jak mowilam to nasz foremkowo ciazowy rok!;)

reklama
Misiejku i Ty nic wczoraj z radości nie pisałaś? He he he No widzisz? Wszystko dobrze:) A objawy? Zawsze się mogą jeszcze pojawić:) Kwasiku mam dosłownie parę tabletek ale w sumie to już 13 tydzień więc myślę że powoli mogę zacząć brać normalny. No ale jeśli masz zapas to chętnie bo ten T wój kwasik przyniósł mi szczęście; )

Kaira nie denerwuj się; )

A ja "wyprowadziłam" się wczoraj w nocy z córką z domu po tym jak mój mąż wrócił wczoraj napruty. Poszarpalismy się bo córka krzyczała żeby do niej nie podchodził i zaczęłam Go odpychać. No to On mnie uderzył w twarz. Pierwszy raz podniósł na mnie rękę i to w takich okolicznościach. W sumie to chyba sama Go sprowokowałam żeby już się otrzasnąć z tego amoku i przestać wybaczać.Nie wiem co dalej.

Ostatnia edycja:
Do góry