reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Enya czyli fraxiparyna to nie zamiennik acardu? Mi nikt nigdy tego nie zlecił i dlatego tak dopytuję, czyli clexane, acard i fraxi bierzesz? troche duzo tego

Hej Dziewczyny
Właśnie wróciłam z wizyty ciut spokojniejsza i na pewno bardziej oświecona!!!
W Katowicach wprowadził mnie lekarz w błąd!!!
9mm to nie wielkość zarodka tylko samego pęcherzyka -zarodka wogóle jeszcze nie widać- z nimi to jest koszmar-dopiero Pani Dr powiedziała mi o tym. Dziś pęcherzyk ma 16mm i jest tam jakaś kropeczka ale nawet nie była wstanie stwierdzić czy to zarodek-ponoć zaczyna być widoczny od 20mm.
W piątek wchodzę w 6 tydz. i mam nadzieję że już coś będzie widać :-(

Alokin no teraz to wiadomo ;-)wiec ta kropeczka zaniedługo zacznie pikać napewno
Agnieszka wikszość z nas jak nie wszystkie maja zestaw na rozrzedzanie krwi Acard tabletki clexane, fraxiparyna, to zastrzyki które pdoajemy sobie codziennie w trakcie ciązy albo już w trakcie starań. Ja mam zespól antyfosfolipidowy który powododował zakrzepy w łozysku i w przepływach i smierc maluszka.Widzę twojej stopce że masz tez rozpisany clexane i acard to brałąś czy nie?

Dzwiewczyny odebralam wyniki pappa chcyba nie sa takue złe : ryzyko trisomi 21: 1:946, trisomi 18 : 1:3089,triomi 13 : 1:17920. Nawet nie wiecie jak strasznie sie balam i nadal sie boje. Dziekuje kochane za wasze modlitwy. Sciskam was, kazda z osobna. Enya musi byc dobrze!

Alokin ja tak myślałam bo wydawał mi się cosik za duży ten zarodek jak na ten tydzień hehe (tak jak pisałam u mnie był taki 6t5d) no ale nie chciałam nic pisać bo wiesz....czasami się coś palnie. No to teraz z tej kropeczki będzie piękny zarodeczek tylko musisz poczekać:-)

AgnieszkaP tak jak piszą dziewczyny ja biorę Fraxi a inni Clexane (inni producenci). A generalnie to jest to samo.

Lora
bardzo bardzo się cieszę z Twoich wyników bo są piękne, ryzyka bardzo małe:-). Więc chyba nie proponują Ci amnio?? Ja na moje sobie trochę poczekam, dziewczyna powiedziała że do 2 tygodni ale ja myślę że będą wcześniej -mam scan dostać na maila.

Mój mąż ma dzisiaj urodziny, żremy sie od rana bo na nic nie ma czasu (przywiózł 2 samochody do remontu i ma je zawieźć z powrotem więc lata po mechanikach i blacharzach). Wieczorem umówił się ze swoim szwagrem u niego w domu na piwko(!!). Nie wiem co mam o tym myśleć. Poszłabym też żeby Go pilnować ale z jednej strony jestem chora (rano czułam się przefatalnie dopiero po apapie i syropku mi przeszło) a z drugiej Oni mają małe dziecko też chore. Siostra męża wie o jego problemie więc zdziwiona nie byłaby. W ogóle mojego męża wkurza teraz wszystko - to że jestem na zwolnieniu, to że jestem chora i nie mam siły sprzątać, to że do niego dzwonię. Masakra. Jak to dalej będzie....

reklama
Aga fraxi jest tańsza ale to samo inna nazwa jak dziewczyny piszą
Lori to na amimo masz zbyt dobre wyniki kochana.Głłowa do góry a ten 2 test robiłaś czy olałąś
Enya ty to masz przeboje
Misiejku Zula co tam ciężaróki
Balbinko kochana skrobnij kilka słów
Alokin moja kropka miałą 0,16mm w 6 tyg pecherzyka nikt mi nie mierzył nigdy

Do góry