reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Beatka, rozumiem twój strach, jestem z tobą, Razem walczymy o dzidzię i z endometriozą. Jak lekarz powie ci, że nie widzi szans, to zmień lekarza. Dopiero jak ostatni gin na świecie ci to powie, to będziesz się martwić. Nie daj się, walcz nawet z medycyną, jak ty się nie poddasz, to los się w końcu do ciebie uśmiechnie. Czasem trzeba się nastawić na długie leczenie, jak moje. Diagnoza luty 2012, wstrzymany okres do lipca 2014, potem lekka antykoncepcja 3 mce, potem stwierdziłam, że odstawiam leki, lekarz się zgodził. W styczniu 2015 dwie kreski. Ty też masz jeszcze szansę, choć na razie nie ma przepływu. Może po leczeniu uda się przepchać jajowody. Od poczęcia o coś walczę. Walkę mam chyba we krwi i wiem jedno, szansa jest tak długo, jak długo się nie poddamy :) Uciekam spać

Destino, kurcze ja na miejscu Beatki bym sie zalamala po Twoich postach. Tak to piszesz jakby kazda endometrioza byla taka straszna. Sa rozne jej stadia. Moze Beatka ma poczatki, a Ty jej juz piszesz o latach walki.
Czasem wystarcza tabletki, laparo i ciaza jest szybko. Znam takie przypadki. Oczywiscie sa tez gorsze stadia endometriozy.
Niech Beatka najpierw zaczeka na diagnoze lekarzy, zeby jej powiedzieli w jakim stadium ja ma.

Destino nie obraz sie i nie odbierz tego posta zle, nie chodzi mi o to zeby Cie urazic, tylko nie pisz takich postow jakbys chciala jeszcze Beatke wystraszyc bardziej.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzięki Destino. :-*

Strawbelka to co pisze Destino to tak jest.Wystarczy ,że ona wie jakiego mam rywala do pokonania. Diagnozę już mam może umknela Ci ? Mam zapchane jajowody endometrioza. Jedyny sposób leczenia to najprawdopodobniej wprowadzenie organizmu w menopauze. Nie będę mieć owulacji ,miesiączki to może endopinda (jak ja nazywają dziewczyny z endometrioza) cofnie się z jajowodów i po kolejnej laparoskopia przetkaja się jajowody i cudem uda mi się zajść. Tylko co z tego jak ja mam teraz 2 przeciwników :-( Endometrioze i poronienia!! Kurrr czy moje życie kiedyś będzie nudne i proste?? Teraz szukam możliwości refundacji leku on kosztuje 850zl podobno zamiennik 550 zawsze 300w kieszeni a na refundacje Zoladex jest po 270 a zamiennik po 10zl. Wyobrazcie sobie jakie pieniądze wydają ludzie chorzy na raka prostaty :-(.

Dziewczyny otrzepuje się. Wczoraj uciekłam jak ja to zwykle robię kiedy muszę wyjść o zająć myśli. Ucieklam na sklepy.Robie tak bo w domu ryczalabym i popadała w co raz to większy dół. Poszlam między ludzi, oczyściłam rozum.Zadzwoniłam do doktora, który robił mi zabieg.On już kontaktował się z dr.Przybycieniem. Wyprosilam u tego drugiego wizytę na środę rano .Po 10min. odzdzwonili z rejestracji że poniedziałek na 8.30 się zwolnił więc jadę.
Kochane jeśli możecie pomodlić się za cud w mojej intencji ,żeby mi się życie po układało i miała dziecko to będę szczęśliwa.

Dziękuje

Strawbuś, w momencie, kiedy masz zapchane jajowody to już jest conajmniej II stopień. Endometrioza jest straszną chorobą, pisałam o leczeniu nie po to, by ją straszyć, ale po to by wiedziała, że pomimo tego, że leczenie czasem długo trwa, to można dziadostwo przechytrzyć, wyciszyć i wcale nie trzeba używać najdroższych leków. Sama wiesz, że nie łatwo usłyszeć, że się dzieci mieć nie będzie, jak się bardzo tego pragnie. Nie każdego też stać na in vitro. Mnie na przykład nie stać pomijając względy wiary i inne.

Bae, wiem, że refundację można wyprosić w NFZ. Idziesz do nich z dokumentacją, mówisz jak stoi sprawa, jak bardzo potrzebujesz tego leku, (bez względu, czy chcesz dzieci czy nie - potrzebujesz, by ci cholera dalej nie polazła) i często udaje się uzyskać refundację. Mam znajoma z HPV i ona tak bardzo drogie zabiegi załatwiła, których lekarz nie chciał dać. Spróbuj.

Beatka, wiem jaka masz diagnoze, czytalam dokladnie.
Mam kolezanke ktora tez to ma. Miala zrosty w macicy, jajnik przyrosniety i zatkane jajowody.
Udalo sie leczenie. Po roku jest w ciazy.
Wiem co to jest endometrioza, bo tez mam jej poczatki i kiedys bardzo duzo o tym czytalam.
Beatka, nie kazdy przypadek jest beznadziejny i tego Ci zycze, zeby u Ciebie nie bylo jeszcze tak zle[emoji6]

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Kiedys w o kolejce u gina z krakowa wszystkim znanego gina. Jedna babka wlasnie plakala ze nie moze miec dzieci i lekarz ja wprowadzil ten stan menopauzy i juz wyprowadzil a ona dalej nie ma okresu i zastnawialam sie po cholere ten lekarz to robil a teraz juz wiem dzieki wam. Jednak lekarze maja swoje sposoby na wszystko. Bea dasz rade :)

Fondie - ja odstawilam bronergon jak tylko dowiedzialam sie o ciazy i potwierdzilam betami bo tak mi kazano. Byl to 5 tydz.
A Ty bierzesz progesteron???

tak dwa razy dupka i 2 razy lutke . Czytalam, że bromek reguluje progesteron wlasnie a ja plamilam an poczatku po lutce minelo wiec sie teraz boje ja mialam odstawic wedlug pana z lodzi od razu a pana z krakowa z dnia na dzien dzis wiec ja sobie wzielam wczoraj cwiartke (mialam polowke) i ze trzy dni pobiore jeszcze cwiartke i odstawie, Mysle,że to dobre rozwiaznie bo na wlasna reke brac nie bede tak jak ze sioforem tez sobie sama zmiejszalam az odstawilam a wedlug obydwu panow odrazu powinnam z dnia na dzien

reklama
tak dwa razy dupka i 2 razy lutke . Czytalam, że bromek reguluje progesteron wlasnie a ja plamilam an poczatku po lutce minelo wiec sie teraz boje ja mialam odstawic wedlug pana z lodzi od razu a pana z krakowa z dnia na dzien dzis wiec ja sobie wzielam wczoraj cwiartke (mialam polowke) i ze trzy dni pobiore jeszcze cwiartke i odstawie, Mysle,że to dobre rozwiaznie bo na wlasna reke brac nie bede tak jak ze sioforem tez sobie sama zmiejszalam az odstawilam a wedlug obydwu panow odrazu powinnam z dnia na dzien
Fondi moim zdaniem powinnaś odstawić jak najszybciej moja koleżanka ma gruczolaka przysadki mózgowej hiperprolaktemia i brała bromka długo zaszła w ciążę i od razu odstawiła tak kazal lekarz i zliczyałabym koleżanki ktore tez brały i odrazu odstswiały wszystkie urodziły zdrowe bobasy. Czasem warto posłuchać lekarzy masz 2 opinie

Do góry