reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Avita dzięki że o mnie pytasz. Dasz przepisami na pizzę na priv to Ci napisze co u mnie heh.

Płacze po wyjściu ze szpitala. Chcialam przedmuchac jajowody żeby plemniki miały łatwy dostęp a tu klapa na całej linii. Endometrioza pochłonęła mnie całą :'-( .Nie wiem jak pacany mnie badają ehh. Mam ją na jajniku ,macicy i jajowodach.Tych ostatnich to się przepchać nie dało. Jestem załamana. Moje marzenia toną.Mam dwie możliwości. Wziąć zastrzyk koszt 850zl i po 3 mies kolejny na uśpienie moich narządów. Jaśniej pisząc wprowadzić mnie w stan menopauzy. Może się uda .Jeśli nie pozostaje in vitro czyli dupa bo nie podejde .

Destino masz priv.

Ostatnia edycja:
reklama
Avita dzięki że o mnie pytasz. Dasz przepisami na pizzę na priv to Ci napisze co u mnie heh.

Płacze po wyjściu ze szpitala. Chcialam przedmuchac jajowody żeby plemniki miały łatwy dostęp a tu klapa na całej linii. Endometrioza pochłonęła mnie całą :'-( .Nie wiem jak pacany mnie badają ehh. Mam ją na jajniku ,macicy i jajowodach.Tych ostatnich to się przepchać nie dało. Jestem załamana. Moje marzenia toną.Mam dwie możliwości. Wziąć zastrzyk koszt 850zl i po 3 mies kolejny na uśpienie moich narządów. Jaśniej pisząc wprowadzić mnie w stan menopauzy. Może się uda .Jeśli nie pozostaje in vitro czyli dupa bo nie podejde .

Destino masz priv.
Beatka, bierze sie tabletki przez 3 miesiace, niekoniecznie zastrzyk.
Tez je mialam brac, ale zdecydowalismy sie na in vitro.
Po tych tabletkach czesto endometrioza sie cofa i udaje sie przepchac rureczki.
Kolezance tak przepchali.

Kurcze, strasznie mi przykro, wiem co to znaczy uslyszec ze rurki zapchane. Ja ryczalam kilka dni.
Ech[emoji15]

A na in vitro nie uzbieracie? Leki ponoc jeszcze refundowane sa.
Ech...nie wiem co powiedziec[emoji15]

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam się w piątunioooo :D

Bea trzymam kciuki za Ciebie i też słyszałam o Visanne, a moja znajoma ma po nim jedno dziecko z ivf, a potem dwa nieudane crio i teraz wpadka naturals :)
Ja sobie tak myślę, że obecny rząd zamknął drogę na macierzyństwo rodzinom, które pragną dzieci a niestety nie stać ich na podejście. Zganiają ivf na etykę religijną, a co ma powiedzieć osoba niewierząca skoro ją też pozbawiono refundowanego podejścia do ivf? Trochę to nie sprawiedliwe, ale mam nadzieję że naród przejrzy na oczy przy kolejnych wyborach ;) to moje luźne przemyślenia i nie musicie się z nimi zgadzać :)

Matki, żony i kochanki - buziaki dla Was [emoji8]

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka

Dziewczyny, wiem, że chcecie dobrze, ale nie na każdego działa vissanne. Na mnie nie działało. Plus tych tabletek taki, że refundowane i kosztują po refundacji nie więcej niż 6 zł. Beatka wpierw potrzebuje dobrego lekarza i porządnej diagnozy, bo trzeba wiedzieć jaki rodzaj endometriozy i który stopień choroby a do tego trzeba wycinek, który mogli pobrać przy laparo. Poza tym są inne leki ze średniej półki cenowej np. depoprowera, która kosztuje ok 50 pln za jeden zastrzyk, który działa 3 mce. Menopauza, a w zasadzi ciąża farmakologiczna, bo w taki stan powinna zostać wprowadzona to ostateczność i rzeczywiście drogie leczenie, takie było przede mną, ale mi lekarz mówił o 500 pln za jeden zastrzyk, który trzeba brać przynajmniej przez 3 mce. Tu trzeba doktorka. Kiedyś na forum padło nazwisko Wójtowicza z Warszawy i ktoś jeszcze dawał mi nr. Poszperam i napiszę do Beatki. Niestety wiem z autopsji, że niewielu ginów wie, co robić z ludźmi chorującymi na endometriozę. Ale są i to najważniejsze.

Zmienie trochę smaki :D bo ja wczoraj robiłam pizze! Super łatwy i szybki przepis! Jak nie mam czasu to robie pizze! A wczoraj nie miałam bo mojego dzidziola zaczął boleć ząb! Mleczne zęby a trzecie leczenie kanałowe już miał! A do tego nasza dentystka na urlopie i latanie było za innym lekarzem. Ale udało się!

Arluśka przed szczepieniami czynnik martwicy nowotworu miałam 3958 a po 880 (norma do 1380) więc super spadło!
Miałam wysoki wskaźnik TNF/IL-4 188,5 a mam 40 (norma do 31,2) jeszcze za duży ale też spadł. I podobnie wskaźnikTNF/IL-10 miałam 18,4 a jest 3,2 (norma do 0,5)
Limfocyty CD56 nie drgnęły było 18 i jest 18 (norma do 12)

Avitko a widzisz,tylko u mnie dużo tych wskazników się pogorszyło po jednej serii szczepień,choć Prof mówił że mogą być takie wyrzuty..ja mam wszystko na odwrót niż u Ciebie.czynnik matrwicy miałam w normie a teraz wzrósł na 1552, IFN-4 -10,9 TFN-4 -73,9 (było 53,6) TFN-10 -1,3

reklama
Do góry