reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Avita dzięki że o mnie pytasz. Dasz przepisami na pizzę na priv to Ci napisze co u mnie heh.

Płacze po wyjściu ze szpitala. Chcialam przedmuchac jajowody żeby plemniki miały łatwy dostęp a tu klapa na całej linii. Endometrioza pochłonęła mnie całą :'-( .Nie wiem jak pacany mnie badają ehh. Mam ją na jajniku ,macicy i jajowodach.Tych ostatnich to się przepchać nie dało. Jestem załamana. Moje marzenia toną.Mam dwie możliwości. Wziąć zastrzyk koszt 850zl i po 3 mies kolejny na uśpienie moich narządów. Jaśniej pisząc wprowadzić mnie w stan menopauzy. Może się uda .Jeśli nie pozostaje in vitro czyli dupa bo nie podejde .

Destino masz priv.

Ostatnia edycja:
reklama
Avita dzięki że o mnie pytasz. Dasz przepisami na pizzę na priv to Ci napisze co u mnie heh.

Płacze po wyjściu ze szpitala. Chcialam przedmuchac jajowody żeby plemniki miały łatwy dostęp a tu klapa na całej linii. Endometrioza pochłonęła mnie całą :'-( .Nie wiem jak pacany mnie badają ehh. Mam ją na jajniku ,macicy i jajowodach.Tych ostatnich to się przepchać nie dało. Jestem załamana. Moje marzenia toną.Mam dwie możliwości. Wziąć zastrzyk koszt 850zl i po 3 mies kolejny na uśpienie moich narządów. Jaśniej pisząc wprowadzić mnie w stan menopauzy. Może się uda .Jeśli nie pozostaje in vitro czyli dupa bo nie podejde .

Destino masz priv.
Beatka, bierze sie tabletki przez 3 miesiace, niekoniecznie zastrzyk.
Tez je mialam brac, ale zdecydowalismy sie na in vitro.
Po tych tabletkach czesto endometrioza sie cofa i udaje sie przepchac rureczki.
Kolezance tak przepchali.

Kurcze, strasznie mi przykro, wiem co to znaczy uslyszec ze rurki zapchane. Ja ryczalam kilka dni.
Ech[emoji15]

A na in vitro nie uzbieracie? Leki ponoc jeszcze refundowane sa.
Ech...nie wiem co powiedziec[emoji15]

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam się w piątunioooo :D

Bea trzymam kciuki za Ciebie i też słyszałam o Visanne, a moja znajoma ma po nim jedno dziecko z ivf, a potem dwa nieudane crio i teraz wpadka naturals :)
Ja sobie tak myślę, że obecny rząd zamknął drogę na macierzyństwo rodzinom, które pragną dzieci a niestety nie stać ich na podejście. Zganiają ivf na etykę religijną, a co ma powiedzieć osoba niewierząca skoro ją też pozbawiono refundowanego podejścia do ivf? Trochę to nie sprawiedliwe, ale mam nadzieję że naród przejrzy na oczy przy kolejnych wyborach ;) to moje luźne przemyślenia i nie musicie się z nimi zgadzać :)

Matki, żony i kochanki - buziaki dla Was [emoji8]

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka

Dziewczyny, wiem, że chcecie dobrze, ale nie na każdego działa vissanne. Na mnie nie działało. Plus tych tabletek taki, że refundowane i kosztują po refundacji nie więcej niż 6 zł. Beatka wpierw potrzebuje dobrego lekarza i porządnej diagnozy, bo trzeba wiedzieć jaki rodzaj endometriozy i który stopień choroby a do tego trzeba wycinek, który mogli pobrać przy laparo. Poza tym są inne leki ze średniej półki cenowej np. depoprowera, która kosztuje ok 50 pln za jeden zastrzyk, który działa 3 mce. Menopauza, a w zasadzi ciąża farmakologiczna, bo w taki stan powinna zostać wprowadzona to ostateczność i rzeczywiście drogie leczenie, takie było przede mną, ale mi lekarz mówił o 500 pln za jeden zastrzyk, który trzeba brać przynajmniej przez 3 mce. Tu trzeba doktorka. Kiedyś na forum padło nazwisko Wójtowicza z Warszawy i ktoś jeszcze dawał mi nr. Poszperam i napiszę do Beatki. Niestety wiem z autopsji, że niewielu ginów wie, co robić z ludźmi chorującymi na endometriozę. Ale są i to najważniejsze.

Zmienie trochę smaki :D bo ja wczoraj robiłam pizze! Super łatwy i szybki przepis! Jak nie mam czasu to robie pizze! A wczoraj nie miałam bo mojego dzidziola zaczął boleć ząb! Mleczne zęby a trzecie leczenie kanałowe już miał! A do tego nasza dentystka na urlopie i latanie było za innym lekarzem. Ale udało się!

Arluśka przed szczepieniami czynnik martwicy nowotworu miałam 3958 a po 880 (norma do 1380) więc super spadło!
Miałam wysoki wskaźnik TNF/IL-4 188,5 a mam 40 (norma do 31,2) jeszcze za duży ale też spadł. I podobnie wskaźnikTNF/IL-10 miałam 18,4 a jest 3,2 (norma do 0,5)
Limfocyty CD56 nie drgnęły było 18 i jest 18 (norma do 12)

Avitko a widzisz,tylko u mnie dużo tych wskazników się pogorszyło po jednej serii szczepień,choć Prof mówił że mogą być takie wyrzuty..ja mam wszystko na odwrót niż u Ciebie.czynnik matrwicy miałam w normie a teraz wzrósł na 1552, IFN-4 -10,9 TFN-4 -73,9 (było 53,6) TFN-10 -1,3

reklama
Do góry