reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Kochana a ile tych jablek na tortownice? Bo ja zazwyczaj tre jabłka na grubych oczkach i odsaczam. Nigdy nie to robilam w kawałkach :) i boje się ze spod będzie mokrych od soku .
Jablek daje tyle zeby po brzegi wypelnily tortownice.
Jak kupije jablka, to zawsze ze 2 kg.
Troche mi zostaje do zjedzenia.

Nigdy mi jeszcze nie podeszla woda.
Mama piecze z tego przepisu, bo to jej przepis i tez nigdy nie podeszla woda.

Nie wiem, moze to zalezy od odmiany jablek...

Edit. Jablka scinam tak jak scinaja mieso kebaba z tego rozna. Takie scinki na grubosc 1-1,5 cm. Poprostu obiore jablko i scinam je tak dookola jak popadnie.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej,
ale smak narobiłyście tą szarlotką dziewczyny...nie dobre :D i jak tu lecieć z wagi jak wokoło same pokusy :) . Ja dopiero ciastową bombę kaloryczną zrobię na urodziny Męża, a że to już za 2 tygodnie to już szukam przepisów :D
Avita, Bertha ja też testuję pod koniec miesiąca.

Fajna ta szarlotka ja robilam tez z kawalek jakblek ale ja robilam z ciasta kruchego:) ale ten mampyszna tzn prawie juz nie mam
Fondie, jak sie da dobre jablka to kazda jest pyszna. Ty zapewne masz tez dobre jablka w sadzie. U mnie tesciowa ma antonowke. W zimie kupuje renete.

U nas tez nie ma. Ja zjadlam 2 kawalki bo jakos slodkie w ciazy mi nie podchodzi. Maz zjadl reszte.
Dzis znow pieke, bo wczoraj przywiozl torbe jablek.
Wysportowany jest, chodzi na silke, wiec moze jesc. W boki mu nie idzie[emoji6]

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

No Strawbelka smaka mnie tez zrobilas ;)
Chyba odwiedza swoj ogrodek i jablka nazrwam i biore sie do dziela. :)

Wczoraj mialam wizyte z "szybka stowka" ;)
Bylam u innego gina. Bo moja wizyta przypadala na czas jak bylismy nad morzem.
Zbadal mnie i ledwo do ujscia doszedl. Wiec prawie wszystkis swietych zobaczylam. ;) Szyjka dluga bo 5cm i zamknieta. I to najwazniejsze. Potem blyskawiczne usg bo pokazal mi akcje serca i juz. Pyta o waga dzieci jaka byla. To jakby ta z przed mca miala byc aktualna.... Z wrazenia zapomnialam. Kazal odstawic Acard a Encorton utrzymac do nastepnej wizyty z Dokorka. Encorton biore od nd po 2,5mg. Umawialam sie z dr ze jak bedzie ok to wizyta za 3tyg a jak nie to za tydz. A on mi mowi ze sie boi bo ciaza po ivf, poronieniach, intralipidzie i encortonie itp i mam isc za tydz. Moze i dobrze bo czegos sensownego sie dowiem.

Zmienie trochę smaki :D bo ja wczoraj robiłam pizze! Super łatwy i szybki przepis! Jak nie mam czasu to robie pizze! A wczoraj nie miałam bo mojego dzidziola zaczął boleć ząb! Mleczne zęby a trzecie leczenie kanałowe już miał! A do tego nasza dentystka na urlopie i latanie było za innym lekarzem. Ale udało się!

Arluśka przed szczepieniami czynnik martwicy nowotworu miałam 3958 a po 880 (norma do 1380) więc super spadło!
Miałam wysoki wskaźnik TNF/IL-4 188,5 a mam 40 (norma do 31,2) jeszcze za duży ale też spadł. I podobnie wskaźnikTNF/IL-10 miałam 18,4 a jest 3,2 (norma do 0,5)
Limfocyty CD56 nie drgnęły było 18 i jest 18 (norma do 12)

Zmienie trochę smaki :D bo ja wczoraj robiłam pizze! Super łatwy i szybki przepis! Jak nie mam czasu to robie pizze! A wczoraj nie miałam bo mojego dzidziola zaczął boleć ząb! Mleczne zęby a trzecie leczenie kanałowe już miał! A do tego nasza dentystka na urlopie i latanie było za innym lekarzem. Ale udało się!

Arluśka przed szczepieniami czynnik martwicy nowotworu miałam 3958 a po 880 (norma do 1380) więc super spadło!
Miałam wysoki wskaźnik TNF/IL-4 188,5 a mam 40 (norma do 31,2) jeszcze za duży ale też spadł. I podobnie wskaźnikTNF/IL-10 miałam 18,4 a jest 3,2 (norma do 0,5)
Limfocyty CD56 nie drgnęły było 18 i jest 18 (norma do 12)

Avita, te TNF to z którego badania wychodzą?

Marta 1208 do badania wystarczy kosmówka, na tej podstawie określili płeć u mojego dziecka i wykluczyli wszystkie choroby z 1 pakietu bo ja pierwszy pakiet wykupiłam.

reklama
Do góry