reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

gosia chętnie odkupię clexane bo mam zamiar starać się w następnym cyklu a nie mam zapasu w domu a od pozytywnego testu do wizyty moze mi zejśc parę dni a tak przynajmniej zaczne się kłuć a tobie nie potrzebne?

gosia tak nowa energia we mnie wstąpiła i duża nadzieja, że z encortonem się uda ale jak będzie to zobaczymy.....

magdach dużo zdrowia:-)

alokin mam nadzieję że jednak będzie dobrze:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
GosiaS35 dzwonilam do Diagnostyki i rzeczywiście robią tą mutację ,a cena 180 zł za całość.Bardzo się cieszę bo to połowa tego co chcą w innym laboratorium. Ty na NFZ będziedz robiła mutację )MTHFR? W lublinie są zapisy na październik :-(.Do tego czasu będę w ciąży :-)
Balbinko trzymaj się.Wszystkie tutaj wiemy co czujesz .

Gosia - no właśnie po co pozbywasz się clexane? Data się kończy czy co? Przecież Ty będziesz niedługo w ciąży i będzie Ci potrzebna:)
Enya - 12dc wypada w niedzielę. W sobotę też bez sensu bo wyniki będą dopiero w poniedziałek a do szpitala nie pójdę bo to ten szpital w którym chcieli mnie wykończyć więc już sobie obiecałam, że oja noga tam nie przekroczy progu:) może jakoś w weekend zrobię sikacza choć nie wierzę im. Zresztą jakoś nie mogę natrafić na takiego z czułością 0. wszędzie tylko 25 i 25...
MagdaCH - wpółczuję jelitówki - glucophage może ją nasilić. Ja mam zawsze taki problem po transferze przy sterydach. Przez biegunki wogóle nie docieram do bety w 12-14 dpt bo zawsze wcześniej dostaję okres. Trzymam bardzo mocno za Ciebie.
Alokin - ja też wiem, że ciąże robią psikusy ale też wiem, ze moje przeczucia też są nietety sprawdzające się więc... Obyś się myliła.

Zulus...piszę z telefonu... Są w niemieckim rossmanie testy CLEAR BLUE DIGITAL... One wykrywaja wczesną ciążę...tylko cholernie drogie...bo chyba jakieś 9 euro... Pamiętam,że takie sure check są fajne... Ja trzymam kciuki... Misiejku... Główka do góry... Musi byc dobrze..

Dziewczyny miło że tak piszecie, ale ja bardzo powoli wracam do siebie, nie wiem czy ten heviran mi w ogóle pomaga, bo ostatnio gorączka nawet jeszcze w górę poszła, wątpię żebym mogła w najbliższym czasie starać się o dziecko. Poza tym ja chciałabym spróbować na większej dawce clexane tzn 0,6 a mam kilku lekarzy którzy mi chyba taką przepiszą. W związku z powyższym Gogać spoko wyślę. Fajnie, że postanowiłaś startować ze staraniami, mi też wydaje się że encotron u Ciebie zadziała, aż nie wierzę że do tej pory nikt Ci go nie dał...
Magda może odstaw na dzień co możesz, mi czekolada pomaga, zero owoców itp.

Dziewczynki jutro wgryzę się w ostatnie wątki - z góry przepraszam że tak o sobie teraz ale właśnie znowu się wybuczałam i po prostu nie mam już siły do losu jakie mi rzuca kłody pod nogi. Wczoraj radość a dzisiaj znowu łyżka dziegdziu. Malina po badaniu ginekologicznym stwierdził że moja szyjka jest cała we krwi (bordowej) a poza tym jest bardzo nieszczególna i krótka. Że krótka to ja wiedziałam bo juz paru ginów mi to mówiło ale nie przyszłoby mi do głowy że to już teraz bedzie miało znaczenie!! Na początku 3 trymestru to może ale teraz?? No i jak przyjadę na genetyczne (17.04 w końcu bo przełożyłam) to po wizycie On mnie znowu kładzie do szpitala na założenie szwu. Zapytałam czy po tym szwie można normalnie funkcjonować i chodzić do pracy to zaczął się śmiać że owszem można ale ja to chyba do pracy nie wrócę. Jeszcze mało tego - nie wiem czy wyjdę na święta!!:no: Przyjeżdża mój mąż, mój tata a tu nie wiadomo....Jestem wściekła, rozżalona, jutro muszę zadzwonić do szefowej i uprzedzić ją że nie wiadomo jak będzie...A jeszcze do tego zabił mnie kosztami - kazał zmniejszyć dawkę Fraxi na 0,3 więc muszę kupić nowe a stare na razie trzymać na później ( zostanie mi 9 sztuk), zrobić HIV, HBs, HCV bo tego nie robiłam i przygotować się u niego na test PAPPA - 380 zł. + wiadomo USG -180 zł (ale z tym się liczyłam)

Enya zrobil ci badnie usg szyjki?bo czesto wgesto cos innego wychodzi niz lekarse wymacaja.ja mam na kazdej wizycie oprucz smolotu i usg przez brzuch.
Zalatw sobie skierowanie na prenatalke w pakiecie sa 2 usg plus pappa za frre poco płacić. To samo z badaniami pogadaj z gin o skierowaniu

Fraxi mozesz brac do konca po 2 nie wiem jak na faxi ale na clexane sa podzialki wiec odpusc powietrze i podaj wg miarki na op nie trzeba wrzucać i sie da zuzyc do konca znow oszczędności.

Do szwu musisz miec czyste wymazy z szyjki macicy i lezy sie ok tygodnia 10 dni jak wszystko sprawie sie potoczy.
Dziewczyny pozniej maja spokojniejszy tryb życia ale bez przesady.i zajladanie szwa kolo 14 tyg jest naturalne zeby nie poronic poznej ciąży.

A ja tam Was wszystkie wieżę ze sie uda.wiara czyni cuda
Moja dzis po usg wazy 960 gram wiec rosbie drobina jeszcze troche musimy wytrzymac

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
No, właśnie Enya a nie może Ci zrobić tych wszystkich badań, kiedy położy Cię do szpitala? Masakra jakaś...

Do góry