reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

alokin widzę w twojej stopce, że też masz komórki nk może spróbuj wlewu z intralipidu
bierzesz coś na obniżenie nk? moża warto pójść w tą stronę

reklama
gogac85 biorę encorton i przed tym podejściem miałam viagrę która też obniża NK.
Ja mam dobrą rezerwę 1,7 ale AMH raczej nie wpływa na jakość komórek a potem zarodków.
Mam doła- muszę ochłonąć:wściekła/y:

Alokin - a skąd Ty to wiesz, że już po wszystkim?
Misiejku - ja po prostu nie wiem kiedy iść. Klinika mówi że po 14 dniach od transferu (to by był 1.04). To za długo....:) myślałam w piątek ale to będzie dopiero 10dpt 2 dniowego zarodka i wiem jak będzie kurka... Bo pewnie mimo wszystkich modłów i tak będzie negatyw i wtedy będę się wkurzała, że na darmo łykam wszystkie leki jeszcze do wtorku. A znowu w poniedziałek jak zobaczę negatywa to przez cały tydzień w tej pierniczonej pracy to chyba nerwowo nie wytrzymam... Choć na razie mam niespotykaną dla mnie zlewkę i spokój ducha i jakiegoś pozytywnego powera:)
I z tego powera mimo, że nie znam jeszcze wyników bety i mam jeszcze 5 zarodków na zimowisku to zadzwoniłam do innej kliniki i zapisałam się na rozmowę prekwalifikacyjną do in vitro rządowego:-D

Alokin a czemu straciłaś nadzieję?

Zula a ja coś czuję że będzie dobrze u Ciebie :) Myślę źe mogłabyś testować już ok. 12 dnia po transferze. Może tak być? Wtedy będzie tak pośrodku; )

Gogac ja też mam przeczucie że to chłopak; ) Chociaz z córka intuicja mnie zawiodła.

Balbina cholerka.... Ale nie wiem czy kojarzysz że ja przed tą ciążą miałam 2 razy cienie na teście a potem już nie. Jak dla mnie to były biochemiczne. I głównie też dlatego zdecydowałam się na IUI:)

zula jeśli chodzi o te insuline to mi powiedziała, że graniczna:/ 3 lata temu miałam podobnie i wystarczyło ze brałam metforminę przed ciążą wiec ciężko to zrozumieć-powiedziała mi, że byłam młodsza...

Zula po tylu próbach i znajomości organizmu nie ma mowy aby coś przeoczyć.
Implantacja 3 dniowego zarodka jest na 4 dzień po transferze -u Ciebie na 5-ty a testować możesz już na 9 dzień.
Nic nie czuje -jak zawsze a to już 4 podejście więc nie ma innej opcji.
Dobrze robisz że już się kwalifikujesz -super że przed Tobą jeszcze tyle szans na szczęście.
Jak cóż -dokończę ostatnią i przystępuję jak już pisałam do adopcji zarodka.

Enya po długich przemyśleniach na IUI się nie zdecyduję, bo wydawanie kolejnego 1000zł uważam za bezsensowne, a NFZ nigdzie się nie załapię.
Alokin mam nadzieję, że mylisz się co, do swojego przeczucia.

Joanna idę jutro zrobić mutację i to na NFZ. Wcześniej płaciliśmy za badanie dziecka, potem nasze kariotypy też odpłatne. Teraz podpowiedzieli mi w tej przychodni, żebym wzięła skierowanie od rodzinnego i napisała podanie o skrócenie czasu oczekiwania na badanie, dziś zadzwonili że mogę jutro przyjść. Inna sprawa, że podanie rozpatrywała lekarka, u której na samym początku badań genetycznych byłam na prywatnej wizycie i pamiętała, że ja to ja… Dobrze, że chociaż to jedno się uda zrobić „za darmo”.
Balbina tak mi szkoda, ale nie łam się. Ja pomiędzy tymi dłuższymi ciążami też zaliczyłam biochemiczną i myślę że powód tego poronienia był inny niż pozostałych.
Enya ja też stawiam na chłopaka, a Tobie Zula życzę bliźniaków i to mega łobuzów hehee. Nie dziwię się, że obstawiasz tyły na wszelki wypadek, pewnie zrobiłabym to samo, ale wierzę że już nie będziesz musiała z tego awaryjnego wyjścia korzystać. Teraz to praca jest chyba u Ciebie najmniejszym problemem, co nie?
Misiejku tylko spokojnie, ja wierzę że będzie dobrze, jesteś idealnie przygotowana, też chciałabym pójść Twoją drogą leczenia, wierzę w te wszystkie femibiony itp., mam przeczucie że przyniesie spodziewany efekt.
Magda a jak tam rozmowa poszła?
Alokin obyś się myliła.
Gogać, w Ciebie jakaś mega energia chyba wstąpiła
Dziewczyny mi zostało sporo clexanne 0,4, mogę oddać.

Gosia a czemu chcesz się pozbyć Clexane?

Siedzę tu w tej poczekalni u Maliny i chcę znieść jajko. Bardzo długo dzisiaj przyjmuje, ok. 20 minut jedną osobę. Zastanawiam się czemu nie założył mi jeszcze karty ciąży bo widzę ze tu dziewczyny mają i mierzą im ciśnienie a mnie nie. Dziwne to wszystko. ... Może dzisiaj mi założy.

reklama
Balbina Malina - trzymaj się mocno. Nawet nie wiem co napisać.CB ma wiele kobiet i maja to szczęście, że nawet o tym nie wiedzą. Nie trać nadziei i staraj sie dalej.
GosiaS - ale dobrze, że tak wyszło z badaniami. Może to znak że już teraz będzie łatwiej i wszystko dobrze się ułoży.
Rozmowa dopiero w piątek, a ja już świruję :no: do tego jelitówka nie odpuszcza więc i samopoczucie fatalne.

Alokin - byłam 3 razy w ciąży, nigdy nie czułam że jestem. W pierwszej ciaży nawet zdążyłam piwa się napić bo nie wiedziałam. Kochana a może zarodki zrobią ci psikusa.

Zula - dobry pomysł na refundację, popieram. Chociaż mam przeczucie, że na zapisaniu się skończy.
A masz możliwość zrobić betkę w sobotę, żeby w miarę wiarygodna była?

Dobra ja ide dalej uspokajać swoje jelita. Najgorsze, że mogę być w ciąży (do testu 10 dni) a boję się brać leki. Boję się że glukop. i cała reszta wywoła taką sensację ...

Do góry