reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Alusia daj koniecznie znac po genetyku, musi byc dobrze !!!
:-D
Barbinko dostałam w końcu te wyniki z łodzi, co prawda nie mogę odczytac bo wszystko po łacinie, ale generalnie jakieś rozpoznanie jest, wiec u Ciebie coś skubańce musieli źle pobrać:no:

Ostatnia edycja:
reklama
No to ładnie :wściekła/y: zawsze mam pod górkę :-( spróbuję zapytać tych pielęgniarek albo poproszę żeby zapytały Malinę. A jak nie to olewam to. Na pewno specjalnie nie będę się kładła znów do CZMP na powtórną histero. O nie!

Misiejku a co tam jest napisane??? U mnie też było po łacinie ale wklepałam w dr google i sobie przetłumaczyłam:-)

Ja dziewczynki już po szczepieniu i o dziwo -czuję się wyśmienicie!! Najlepiej do tej pory po szczepieniach;-)I powiem Wam że ta pielęgniarka z którą rozmawiałam jakoś tak napomknęła mi że dziewczyny zachodzą w ciążę jeszcze przed wynikiem testu albo czekając na szczepienia (zapytałam ją czy z doświadczenia wie że szczepienia działają) i wtedy od razu Malina je szczepi. Mam wrażenie że tak jakby mi zasugerowała że nie ma co czekać....Kurcze zaczęłam się wahać i intensywnie myśleć czy nie zacząć działać wcześniej. Tzn na cykl lipcowy i tak nie ma szans bo mąż przyjedzie już po owu (przesunęłam test MLR na 10.07) ale w sierpniu- w sumie czemu nie???:-) Jesli zaszłabym w ciążę dostałabym od razu szczepienie od dawcy i powinno być git - jak myślicie???
Alusiu kciuki za cierpliwość!!!! Powtarzaj - już niedługo, już niedługo:)

Ostatnia edycja:
Enya widzisz! Ja ci mówiłam o tej mojej znajomej. Ona też zaszła w ciążę po 4 szczepieniu (miała od dawcy jak ty, tyle że dwa). I jak dzwoniła spytać o wynik tego ponownego testu MLR po IV szczepieniu (a wyszedł niski bo tylko 21%),to już w ciąży była. I donosiła ;-) Więc możesz rozważyć taką opcję :-)
Masz test 10 lipca jak ja :-D też przyjeżdżam do Łodzi na MLR oraz powtórkę testu IMK oraz CBA.

no widzisz Enya, chyba tylko szczepionki od Twojego M, dały Ci tak popalić :-D. jakiś dawca-anioł musiał byc :-D
Ja nie wiem czy bym sie odważyła próbować bez testu, ale cos musi byc na rzeczy , jeśli ta pielegniarka o tym wspomniała :tak:

Kurka, nie wziełam wyników ze sobą, tak to może byście mi pomogły rozszyfrowac. Jutro spróbuje nie zapomnieć, rano odbieram tez wynik kariotypu , mam nadzieje ze tu wyjdzie dobrze :zawstydzona/y:
Ha, widze ze 10 lipca oblegany , jesli u mnie na wizycie 1 lipca okaże sie, że jest zgoda na szczepionki , to wstepnie jestem właśnie na 10 lipca zapisana :-)

Enya nie wiem co napisać ... ale mi jakoś niekiedy też podobne myśli zaprzątają głowę ... no bo w końcu będąc w rękach specjalisty musi on odpowiednio zareagować na niby "nieplanową" ciążę ... przecież świat nie jest aż poukładany ... nie wszystko da się tak całkiem zaplanować :zawstydzona/y:
misiejek koniecznie daj znać po odbiorze wyniku ;-) ale pewna jestem że wszystko będzie oki :tak:
no z tym 10 lipca to widzę że na prawdę szalejecie :tak::cool2: hehe

Dziewczynki dziękuję za rady- właśnie tak sobie wykalkulowałam że teraz mój mąż przyjedzie już po owulacji wiec w tym cyklu i tak odpada (więc w sumie dobrze bo nie będzie mnie korciło:biggrin2:) ale w nowym niezależnie od procentowego wyniku i kolejnych zaleceń będę działać jak nic:) Wizytę zaplanowaną mam na 31.07 i nie przekładam bo i tak muszę ją mieć zgodnie z zaleceniami no i mam nadzieję że wynik już będę miała. A 3-4.08 powinnam mieć owulację więc już po wyniku i po wizycie. Żeby tylko mężuś mógł przyjechać to będę szczęśliwa ;-) Kurcze aż ręce zacieram:)
Misiejku mnie też się wydaje że będzie dobrze - tak jak pisałam kiedyś podobno kariotyp bardzo rzadko wychodzi źle, a co do wyniku z histero - wklejaj to zawsze jakoś przetłumaczymy :)
No to dziewczynki - umawiamy sie że ten 10.07 to będzie nasz szczęśliwy dzień:-)

No dzisiaj ranek zaczał sie bardzo dobrze , wyniki odebrane , kariotypy mamy prawidłowe :-). Kolejna "przyczna" obok budowy, wirusologii, hormonów.. wyeliminowana, wszystko wskazuje na to że cos w tej immunologii bedzie sie kryć :baffled:
Kurcze gamoń jestem, jakos nie moge rozszyfrować tego wyniku po łacinie, tłumacz google połowy słówek nie zna :wściekła/y:
wrzuce , może Wy dziewczynki pomożecie :-)
Endometrium phasis proliferationis subphasis tarda.
Fragmentum parvum endocervicis normalis.
wyłapałam tylko to normalis , wiec mam nadzieje że bedzie dobrze:-D
Enya brawo, plan jest !, teraz czekaja Cie same przyjemności ;-)
a ja dzisiaj ide pić, mam tylko nadzieje że jutro nie bede chorowac :tak:
wypije Wasze zdrówko Dziewczynki!!

Ostatnia edycja:
Moje wyniki kariotypów tez już są ale czekam jeszce do przyszłego tygodnia na wyniki MTHFR. Ciekawe tylko ile czeka się na wizytę w porani genetycznej zeby spojrzeli na wyniki...

reklama
Misiejku ja byłam pewna, że kariotypy będą u was ok. Teraz trzeba poczekać na immunologię. Co do twojego wypisu, to:
Endometrium phasis proliferationis subphasis tarda.
Endometrium we wczesnej fazie powolnego rozprzestrzeniania się.

Fragmentum parvum endocervicis normalis.
Mały fragment śluzówki kanału szyjki macicy normalny.

​Czyli wszystko masz ok. Nic tu złego nie widzę. Nie masz się czym martwić.

Do góry