reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Alusia daj koniecznie znac po genetyku, musi byc dobrze !!!
:-D
Barbinko dostałam w końcu te wyniki z łodzi, co prawda nie mogę odczytac bo wszystko po łacinie, ale generalnie jakieś rozpoznanie jest, wiec u Ciebie coś skubańce musieli źle pobrać:no:

Ostatnia edycja:
reklama
No to ładnie :wściekła/y: zawsze mam pod górkę :-( spróbuję zapytać tych pielęgniarek albo poproszę żeby zapytały Malinę. A jak nie to olewam to. Na pewno specjalnie nie będę się kładła znów do CZMP na powtórną histero. O nie!

Misiejku a co tam jest napisane??? U mnie też było po łacinie ale wklepałam w dr google i sobie przetłumaczyłam:-)

Ja dziewczynki już po szczepieniu i o dziwo -czuję się wyśmienicie!! Najlepiej do tej pory po szczepieniach;-)I powiem Wam że ta pielęgniarka z którą rozmawiałam jakoś tak napomknęła mi że dziewczyny zachodzą w ciążę jeszcze przed wynikiem testu albo czekając na szczepienia (zapytałam ją czy z doświadczenia wie że szczepienia działają) i wtedy od razu Malina je szczepi. Mam wrażenie że tak jakby mi zasugerowała że nie ma co czekać....Kurcze zaczęłam się wahać i intensywnie myśleć czy nie zacząć działać wcześniej. Tzn na cykl lipcowy i tak nie ma szans bo mąż przyjedzie już po owu (przesunęłam test MLR na 10.07) ale w sierpniu- w sumie czemu nie???:-) Jesli zaszłabym w ciążę dostałabym od razu szczepienie od dawcy i powinno być git - jak myślicie???
Alusiu kciuki za cierpliwość!!!! Powtarzaj - już niedługo, już niedługo:)

Ostatnia edycja:
Enya widzisz! Ja ci mówiłam o tej mojej znajomej. Ona też zaszła w ciążę po 4 szczepieniu (miała od dawcy jak ty, tyle że dwa). I jak dzwoniła spytać o wynik tego ponownego testu MLR po IV szczepieniu (a wyszedł niski bo tylko 21%),to już w ciąży była. I donosiła ;-) Więc możesz rozważyć taką opcję :-)
Masz test 10 lipca jak ja :-D też przyjeżdżam do Łodzi na MLR oraz powtórkę testu IMK oraz CBA.

no widzisz Enya, chyba tylko szczepionki od Twojego M, dały Ci tak popalić :-D. jakiś dawca-anioł musiał byc :-D
Ja nie wiem czy bym sie odważyła próbować bez testu, ale cos musi byc na rzeczy , jeśli ta pielegniarka o tym wspomniała :tak:

Kurka, nie wziełam wyników ze sobą, tak to może byście mi pomogły rozszyfrowac. Jutro spróbuje nie zapomnieć, rano odbieram tez wynik kariotypu , mam nadzieje ze tu wyjdzie dobrze :zawstydzona/y:
Ha, widze ze 10 lipca oblegany , jesli u mnie na wizycie 1 lipca okaże sie, że jest zgoda na szczepionki , to wstepnie jestem właśnie na 10 lipca zapisana :-)

Enya nie wiem co napisać ... ale mi jakoś niekiedy też podobne myśli zaprzątają głowę ... no bo w końcu będąc w rękach specjalisty musi on odpowiednio zareagować na niby "nieplanową" ciążę ... przecież świat nie jest aż poukładany ... nie wszystko da się tak całkiem zaplanować :zawstydzona/y:
misiejek koniecznie daj znać po odbiorze wyniku ;-) ale pewna jestem że wszystko będzie oki :tak:
no z tym 10 lipca to widzę że na prawdę szalejecie :tak::cool2: hehe

Dziewczynki dziękuję za rady- właśnie tak sobie wykalkulowałam że teraz mój mąż przyjedzie już po owulacji wiec w tym cyklu i tak odpada (więc w sumie dobrze bo nie będzie mnie korciło:biggrin2:) ale w nowym niezależnie od procentowego wyniku i kolejnych zaleceń będę działać jak nic:) Wizytę zaplanowaną mam na 31.07 i nie przekładam bo i tak muszę ją mieć zgodnie z zaleceniami no i mam nadzieję że wynik już będę miała. A 3-4.08 powinnam mieć owulację więc już po wyniku i po wizycie. Żeby tylko mężuś mógł przyjechać to będę szczęśliwa ;-) Kurcze aż ręce zacieram:)
Misiejku mnie też się wydaje że będzie dobrze - tak jak pisałam kiedyś podobno kariotyp bardzo rzadko wychodzi źle, a co do wyniku z histero - wklejaj to zawsze jakoś przetłumaczymy :)
No to dziewczynki - umawiamy sie że ten 10.07 to będzie nasz szczęśliwy dzień:-)

No dzisiaj ranek zaczał sie bardzo dobrze , wyniki odebrane , kariotypy mamy prawidłowe :-). Kolejna "przyczna" obok budowy, wirusologii, hormonów.. wyeliminowana, wszystko wskazuje na to że cos w tej immunologii bedzie sie kryć :baffled:
Kurcze gamoń jestem, jakos nie moge rozszyfrować tego wyniku po łacinie, tłumacz google połowy słówek nie zna :wściekła/y:
wrzuce , może Wy dziewczynki pomożecie :-)
Endometrium phasis proliferationis subphasis tarda.
Fragmentum parvum endocervicis normalis.
wyłapałam tylko to normalis , wiec mam nadzieje że bedzie dobrze:-D
Enya brawo, plan jest !, teraz czekaja Cie same przyjemności ;-)
a ja dzisiaj ide pić, mam tylko nadzieje że jutro nie bede chorowac :tak:
wypije Wasze zdrówko Dziewczynki!!

Ostatnia edycja:
Moje wyniki kariotypów tez już są ale czekam jeszce do przyszłego tygodnia na wyniki MTHFR. Ciekawe tylko ile czeka się na wizytę w porani genetycznej zeby spojrzeli na wyniki...

reklama
Misiejku ja byłam pewna, że kariotypy będą u was ok. Teraz trzeba poczekać na immunologię. Co do twojego wypisu, to:
Endometrium phasis proliferationis subphasis tarda.
Endometrium we wczesnej fazie powolnego rozprzestrzeniania się.

Fragmentum parvum endocervicis normalis.
Mały fragment śluzówki kanału szyjki macicy normalny.

​Czyli wszystko masz ok. Nic tu złego nie widzę. Nie masz się czym martwić.

Do góry