reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Mia myślę, że fizycznie każda z nas po około miesiącu jest w stanie być gotowa do starań ale ważniejsze jest jak się czujemy psychicznie, jeśli psychicznie będziecie gotowi to wtedy będzie na pewno najlepszy czas;) nie ma co na siłe...

reklama
Czyli za rok :D

Motylek słuchaj dziewczyn bo to naprawdę mądre kobiety są. Ja im powierzam swoje starania ,leczenie i przyszłą ciążę.

Mia ja na wizycie u doktora od razu poinformowałam go ,że spróbuję ciąży bez badania allo bo i tak na szczepionki nie pójdę ze względów kasowych. Byłam na wizycie w poniedziałek i brałam clexan jakoś się nie oburzał na to ,ani na fakt ,że bez jego zaleceń poszłam pozbyć się przegrody w macicy heh :p

Tęczowa Tobie również należą się pokłony i szacun za walkę o dzidka przy SM. Chyba każda z nas ma jakieś krzyże na plecach :(

Paula witam,
Bea a jak się dowiedziałas o tej przegródzie?dużo dziewczyn było po laparo odrazu kierowane za mc na histeroskopie, mnie nie skierowali.
Przepraszam za post pod postem ale zawsze się rozpędze,czytam odpowiadam i czytam dalej, inaczej się zakrecam co kto itd:)

Motylek metyle nie są na obniżenie homocysteiny, tylko na mutację, bo zwykły kwas przy twojej mutacji może działać toksycznie. W twojej mutacji homocysteina nie rośnie. Zresztą zrobisz jak uważasz.

Paula, witaj :-)

Bea a jak się dowiedziałas o tej przegródzie?

Na usg było podejrzenie dwurożnej macicy i poszłam do innego zrobić histeroskopie . Ona potwierdziła ,że ją mam i 2 tyg temu usunęłam. Poszłam do dr.P co dalej a on nie każe sprawdzać tylko się starać. Podziałałam teraz czekam na efekty.

Asia669 ja biorę acidocum Richter folic 15

Ja też mam przepisany ten zwykły kwas foliowy 15 mg, ale biorę metyle, bo u mnie się nie wchłania, badałam kwas foliowy, mam 2 x ponad normę. To jaki sens brać zwykły skoro się nie wchłania, tylko zalega w organizmie? Motylek masz tą samą mutację co ja A1298C homozygotę.

Ja też mam przepisany ten zwykły kwas foliowy 15 mg, ale biorę metyle, bo u mnie się nie wchłania, badałam kwas foliowy, mam 2 x ponad normę. To jaki sens brać zwykły skoro się nie wchłania, tylko zalega w organizmie? Motylek masz tą samą mutację co ja A1298C homozygotę.
Asiu nie wiem jak to już jest ale byłam u genetyka we wtorek i mówił że można brać ta 15 kwasu i nie jest udowodnione ze metyle bardziej pomogą niż duże dawki zwyklego i kwasu żebym nie badała bo napewno wyjdzie wysoki. Żeby badać homocysteine tylko raz na jakiś czas. To sa słowa 3 gentyka u którego byłam..mój mąż też dostał skierowanie na MtHFR żeby zobaczyć jakie szanse ma dziecko na otrzymanie tej mutacji...

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Asiu nie wiem jak to już jest ale byłam u genetyka we wtorek i mówił że można brać ta 15 kwasu i nie jest udowodnione ze metyle bardziej pomogą niż duże dawki zwyklego i kwasu żebym nie badała bo napewno wyjdzie wysoki. Żeby badać homocysteine tylko raz na jakiś czas. To sa słowa 3 gentyka u którego byłam..mój mąż też dostał skierowanie na MtHFR żeby zobaczyć jakie szanse ma dziecko na otrzymanie tej mutacji...

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Martyna, mnie prof. Jerzak przepisała te 15 mg zwykłego kwasu foliowego i femibion natal, bo on zawiera metylową formę kwasu. Tylko ja czytałam gdzieś, że przy homozygotcie zwykły kwas może działać toksycznie skoro się nie wchłania, więc pozostaję przy metylach 0,8 mg kwasu foliowego.

reklama
Asia mi ostatnio mówił dr Przybycień że te normy, które są podane przy badaniu kwasu foliowego są normami dla ogółu osób nie suplementujących się, ja mam kwas foliowy 2 razy podwyższony, więc to nie oznacza że mam go za dużo tylko tyle, że mamy go więcej bo bierzemy witaminki i to wcale nie oznacza że jest źle:szok:. też byłam zdziwiona ale tak mi powiedział, ja mam około 35 gdzie norma jest do 18 jednostek, a jeśli mamy mutacje to po prostu albo metyle albo większe dawki wit z grupy b, ja mam hetero c 677t

Do góry