reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Nafoczka jeszcze ciebie pomęcze:oops: jak wyglądały u ciebie wizyty u doktorka w ciąży? ile ich było, jeżdziłaś do tarn czy krk?
Paula widzę ze odrabiasz zadanie skoro doczytałas ze leżę. Moje pierwsze poronienie było w maju 2010r. wiec tez 6 lat walki, która się opłaciła (Lilia)
U dok.bylam w ciąży 3 razy 1. w dniu @ z beta w zębach a ostatni w 14dc. Jeździłam do Tarnowa. Na kolejną wizytę kazał mi przyjechać jak będę planować córcie :D

reklama
30paula30 nie stać mnie na parafine kosmowki robiłam badania prenatalne i wszystko było ok ta 2 ciąża 13 tydzień serduszko przestało bic myślę że przez to ze nie dali mi heparyny od początku ciąży tylko brałam dupka i kwas foliowy 5mg teraz biorę kwas foliowy 15mg i Bromka pół tabletki na noc

To bierz jeszcze Acard 75 mg i lepiej metyle na MTHFR. W Twoim przypadku zbadałabym też krzywą cukrową i insulinowa, bo masz wysoką glukoze.

Mia u mnie problem z tym, że mi dr P powiedział NIE dla clexane i sterydu a ja się obawiam i boję bez, tym bardziej ze mam ANA2 i do tego w rodzinie multum chorób autoimmunologicznych typu RZS, zawały, a wiadomo z mutacją mthfr tez jest do tego predyspozycja,- choć homocysteinę mam ok, z jednej strony chce zaufać dr P bo sensownie rozmawia, byłam tez u dr Sachy( w krakowie)- ale nic nie wniosłam z wizytu u Niego tylko tyle, że chciał mnie szczepić a ze względu na wysokie ANA2 dr P tez powiedzial Nie dla szczepionek. Mia a co Tobie doktorek Nasz powiedział na clexane i steryd? pytałaś Go?Mia a badałaś MLR?

Mnie dr nie powiedział nie, ale nie wiem jak będzie jak rozpoczne cykl stymulowany, czy rzeczywiście dostanę recepte.allo mlr nie badalam, ale mam wpisane w karcie że mam 19 %..więc może jeszcze dlatego do tej pory nie dostałam skierowania.Zastanawialam się też na sensem badania allo bo ja na ten moment do szczepien bym nie podeszła, a dr przy niskim allo wcale się na szczepienia nie upiera.ja z kolei homocusteine mam wysoka ale zbijam metalami.Mysle,że u Ciebie może dla dobra maluszka wstrzymuje się bo miałaś wadę dzidziusia, wiem że to.smutne że było chore,ale masz duża szansę urodzić teraz zdrowe.Przynajmniej ja takie otrzymałam informację, że z dwojga złego gorzej jak dzidziusie są zdrowe bo trzeba nadal drążyć diagnostykę, a Wasza wada o ile dobrze kojarzę jest losowa.

Mia a kiedy zaczynasz starania, stymulację? też mi było lżej( o ile można tak powiedzieć) jak dostałam wyniki badań z Genesis z poronionej kosmówki bo wiedziałam że wszystko zrobiłam dla maluszka( chłopiec)leżałam non stop, poprostu była wada letalna i dość rzadka mam nadzieję tylko że limit nieszczęść z ostatnich lat na wielu płaszczyznach wyczerpałam. gdyby kariotyp był prawidłowy nie powróciłabym do myśli o staraniach tak szybko...

Na kolejną wizytę kazał mi przyjechać jak będę planować córcie :D

Czyli za rok :D

Motylek słuchaj dziewczyn bo to naprawdę mądre kobiety są. Ja im powierzam swoje starania ,leczenie i przyszłą ciążę.

Mia ja na wizycie u doktora od razu poinformowałam go ,że spróbuję ciąży bez badania allo bo i tak na szczepionki nie pójdę ze względów kasowych. Byłam na wizycie w poniedziałek i brałam clexan jakoś się nie oburzał na to ,ani na fakt ,że bez jego zaleceń poszłam pozbyć się przegrody w macicy heh :p

Tęczowa Tobie również należą się pokłony i szacun za walkę o dzidka przy SM. Chyba każda z nas ma jakieś krzyże na plecach :(

Paula witam,

Bea :*
Jeśli i mi Pan P. powie że Clexane nie potrzebuję to i tak się nie dam przekonać :D, bo pierwszy raz udało nam się zobaczyć zarodek i usłyszeć serduszko, a wcześniej nie miałam heparyny. Wierzę, że to ona pozwoliła nam na tę chwilę szczęścia...ale mogę się mylić

Hej
Ja od wczorajszego wieczora w domku jestem, Kupiłam dziś w Smyku wanienkę i fotelik Maxi Cosi a w Rossmanie 2 paczki Pampersów i chusteczki. Także mogę powiedzieć, że wyprawka gotowa :-):-) :):-) :):-) :):-) :):-) :):-) :):-) :)
Muszę jeszcze tylko w przyszłym tygodniu poprasować ubranka dla malucha i spakować torbę dla Niego, bo moja już spakowana.
Z mniej przyjemnych rzeczy to byłam dziś u dentysty...ale na szczęście nie bolało :-).
Teraz wstawiam zupkę szczawiową i relaksik, muszę poczytać co popisałyście!

Ale ja będę miała wyniki 19 maja to wtedy się okaże czy metyle mam brać poziom hocysteiny i reszta badań będę miała 19 maja a i chyba jest u mnie wykluczony zespół antyfosfolipidowy

reklama
Mia a kiedy zaczynasz starania, stymulację? też mi było lżej( o ile można tak powiedzieć) jak dostałam wyniki badań z Genesis z poronionej kosmówki bo wiedziałam że wszystko zrobiłam dla maluszka( chłopiec)leżałam non stop, poprostu była wada letalna i dość rzadka mam nadzieję tylko że limit nieszczęść z ostatnich lat na wielu płaszczyznach wyczerpałam. gdyby kariotyp był prawidłowy nie powróciłabym do myśli o staraniach tak szybko...

Też taki wynik przyniósł by mi trochę ulgę, ale dostałam taki jaki najbardziej mógł mi sprawić smutek zdrowa dziewczynka.Jestem 3 miesiące po poronieniu i miesiąc po laparo, fizycznie wg doktora jestem gotowa do działań, ale z mezem jeszcze psychicznie nie jesteśmy gotowi, szkoda mi tego cyklu bo.po laparo się jest b płodnym ale pełnie teraz ważne funkcje na weselu, chrzcinach i ważna operacje w rodzinie, więc niech to minie i zajmiemy się spokojnie sobą, myślę za miesiąc, dwa spróbujemy.Mam zacząć od lamette i Ovitrele.Konxem mają mamy wizytę w poradni genetycznej w Rzeszowie w celu zbadania kariotypow.

Ostatnia edycja:
Do góry