reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Kaira - mocno trzymam kciuki i wierzę, że będzie dobrze!!
Człowiek myśli, że jak przetrwa 1 trymestr to już z górki, a to dopiero zaczyna się prawdziwy stres.. ale co zrobić, musimy dać radę.
Enya - ja tę ciążę tracę w swojej głowie średnio raz na dwa tygodnie albo i częściej. Objawy to naprawdę żaden wyznacznik, mogą zanikać a później znów się pojawiać, Ciebie chociaż bolą piersi, mnie przestały ok 8 tyg i wszystko było ok, teraz praktycznie nie bolą wcale, ale są pełniejsze. Do tego od kilku tygodni męczą mnie wieczorne i popołudniowe wzdęcia brzucha, czasem dość bolesne, dzień w dzień to samo niezależnie od diety.. A mój brzuch jest już tak powiększony jakbym była przynajmniej miesiąc do przodu: )
pozdrawiam wszystkie dziewczyny, dobrej nocki!

reklama
Enya wyniki ok, nic jak na ten moment u mnie nie wyszło, tylko lekarz nie uznał ostatnich wyników męża z uwagi na to że nie były zrobione takim urządzeniem jak trzeba, więc powtarzamy... poza tym wszystko u mnie ok, nic nie znależli jak narazie.
Przyszły tydzień jest dość ważny gdyż dużo się wyjaśni: genetyk kliniczny, hematolog i badanie chromatyny. Starania wstrzymane.
Dziewczyny, które obecnie jesteście w ciąży... dajecie nam nadzieję Kochane:D enya jestem pewna że będzie dobrze:)

Ostatnia edycja:
W pon bedzie wiecej wiadomo.wody sa w sobrej ilosci wiec bedsie ok.odpoczywam i tesknie za córeczka.
Kazdy dzien wlasnie takich ciąż to dni walki o te dni.warto ale najgorszybetap przedemna. Bobtak daleko a tak blisko i wczesnie.Liwia grEcznie leży wiec mamy nadz na lepsze jutro.
Enya zacznij sie cieszyc ze jestea w ciąży. MOZESZ NIE MIEC OBJAWÓW to naturalne. Cycki bola to super.jnie bola jeszcze lepiej.Objawy nie sa wyznacznikiem prawidlowo rozwijajcej sie ciąŻy. WIEN ze sie martws ale musisz uwiezyc bo co to bedzie jak objawy praejda a ruchow nie bedzie jeszcze.
a mam pob2 usg teraz dziennie.wiec chyba to nie grozne
DZiekuje kazdej z osobna pisze z tel

Cześć dziewczyny:) Niby wiem jak to jest z tymi objawami, przecież nie przy raz jestem w ciąży. No ale. ... same wiecie że po takich historiach rozum swoje a myśli swoje. Wczoraj wieczorem mdłości mnie zaatakowały po całej misce lodów i czekoladzie:) Za to piersi mniej mnie bolą. ..A dzisiaj rano łykałam nospę bo normalnie czułam napięcie macicy, niby nie bolesne ale bardzo nieprzyjemne. I to nie jest pierwszy raz kiedy tak czuję:( Zastanawiam się też nad tym czy nie ma to związku z jelitami, generalnie ja nigdy nie miałam problemów z wypróżnianiem, w ciąży z córką też nie. I teraz czuję jak one mi pracują, nawet czasami słychać:) Może to to?
Kaira masz rację że teraz mega ważny czas przed Tobą, ale nagroda jest tuż tuż i wiem że Twoja córka jeszcze w tym brzuchu posiedzi;)
Miromirka no to będziecie kompleksowo przebadani;)

Ostatnia edycja:
Enya dla mnie najgorszy okres to czas ciazy bez ruchów. Psychika mi wtedy ostro daje popalic.
Z kibelkiem zero problemow ale w szpitalu zawsze sie problem:\
Teraz ten czas najgorszy.jescze na tej porodowce juz 3 dzien wywoluja porod 18 tydz obumarla ciaza bo wody odplynely meczy sie biedaczyna.
Miromirka no tobwas zobacza z kazdej strony.

Kaira to skandal, że dziewczyna w 18 tygodniu musi coś takiego przechodzić. To praktyki rodem ze średniowiecza! Nie wiem, skąd w lekarzach taka bezduszność. Ten kraj naprawdę jest ciemnogrodem,

Balbina tez tak myślałam ale okazalo sie ze nie zgodzila sie na zabieg i sie meczy.maja nadzieję ze wkoncu sie zlamie. Jest sama nikt z nia nie siedzi nie owiedza.

reklama
Kaira serce się kraje na myśl o tej dziewczynie:no:
Ty Kochana trzymaj się twardo, tak cichutko i dzielnie przechodzisz to wszystko, bardzo Cię podziwiam i trzymam kciuki!
Enya nie krępuj się, tu możesz się wyżalić ile chcesz, każda z nas dobrze Cię rozumie, a tym że nie ma Cię w pracy w czasie audytu to już się zupełnie nie przejmuj, służba zdrowia jakoś musi sobie z tym poradzić;-)
Misiejku trzymam kciuki!!!!!!!!
Miromirka fajnie że się odezwałaś, nasze ostatnie poronienia były w tym samym czasie i nie raz myślałam, co teraz porabiasz.
Pozdrawiam wszystkie dziewczyny, a szczególnie te w ciąży, dodajecie mi sił żeby próbować dalej!

Do góry