reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Migal

Trzymam kciuki .
Ty wiesz .....!!!!!!!!!!!!

Fondie

Ja acard biorę stale do końca życia będę brać z powodu leydena .
Encorton brałam chyba od 10 dc .
Nie pamiętam dokładnie bo tej ciąży nie planowałam .hehe .
Miałam iść na histero a potem ten sex w pracy itd ...i ciąża .

Arda
Z takich igraszek i szaleństw jak u mnie i u ciebie, jak widać na moim przypadku , można szybko zajść .hehe .Tak że myślę, że się sama miło zaskoczysz w tym cyklu .:-D
Jakoś nieskładne to moje pisanie .:oo:
Ale wiadomo o co chodzi:happy2:

Strawbelka

No widzę że humor dopisuje .:laugh2:
Fondie cię nie złości ....
Jest ok .Przy takiej becie to napewno dwa cycusie mamusi rosną :rofl::rofl2:.

Lumia
Jak twój brat się czuję ??

Doris .
Wózek już w domku złożony ??

reklama
Przepraszam za post pod postem. Chcialam jeszcze spytac Sus o wlewy. Na czym one polegaja, na co sie je dostaje i ile kosztuja. Dziekuje Sus z gory:)
Beri
Ja biorę wlewy z intralipidu.
Obniżają nk i limfocyty cytotoksyczne .
Działają autoimmunologicznie .
Jest to terapia experymentana w Polsce .
Tylko kilku lekarxy o nich wie i je stosuje .
Koszt to około 400 zł jeden wlew .
U mojej doktórki jest taniej i kosztuje 200 zł .
Mnie wlewy podaje koleżanka pielęgniarka prywatnie .
Nie chce tu jeszcze mówić że mnie pomogły bo się ciągle boję o ciąże na tym etapie .Nie robiłam badań płodu nigdy we wcześniejszych poronionych ciążach ,więc nie wiem czy to np nie była wina jakiejś wady genetycznej dziecka
Na żelaznym próbowałam ostatnio i się nie udało .
Teraz do tego dołożyłam wlewy i clexan zwiększyłam z 0,4 na 0,8 i jakoś z dnia na dzień dzidzia rośnie .
Coś pomogło ale nie wiem na 100% co.

Ostatnia edycja:
Migaal, kciuki trzymam mocno!!

Ja nie biore enconrtonu. Ale biore Acard.
Bierze sie go cały cykl, od początku do końca, non stop.
PS. Mi tez nie przeszkadza ze ciagle pytasz :) hehe, tez mnie to bawi , a powyższy post szczególnie ;)

Jak ktoś będzie dzwonił do Beaty to rownież przesyłam pozdrowionka i życzenia fascynujących chwil w tym szpitalnym spa ;)
bertha mamy te sama mutacje:) teraz zauwazylam:)

Bertha trzymam kciuki za testowanie &&&&&&

Migaal oby jajeczka wyszły dorodne :)

Fondi acard powinnam brać cały czas, ale mnie pękają żyły więc na razie biorę co 3 dni, steryd mam od pozytywnego testu, a colostrum biorę 2x1 sama z siebie

Jutro mam podwójną wizytę u ginekologa i u endokrynologa, dowiem się co dalej, trochę się denerwuję

Beri
Ja biorę wlewy z intralipidu.
Obniżają nk i limfocyty cytotoksyczne .
Działają autoimmunologicznie .
Jest to terapia experymentana w Polsce .
Tylko kilku lekarxy o nich wie i je stosuje .
Koszt to około 400 zł jeden wlew .
U mojej doktórki jest taniej i kosztuje 200 zł .
Mnie wlewy podaje koleżanka pielęgniarka prywatnie .
Nie chce tu jeszcze mówić że mnie pomogły bo się ciągle boję o ciąże na tym etapie .Nie robiłam badań płodu nigdy we wcześniejszych poronionych ciążach ,więc nie wiem czy to np nie była wina jakiejś wady genetycznej dziecka
Na żelaznym próbowałam ostatnio i się nie udało .
Teraz do tego dołożyłam wlewy i clexan zwiększyłam z 0,4 na 0,8 i jakoś z dnia na dzień dzidzia rośnie .
Coś pomogło ale nie wiem na 100% co.
DUZE Dziekuje Sus za szczegolowy opis. A czy ktos w Warszawie robi wlewy?

Doris Ty jak zawsze pamiętasz Kochana, dla Ciebie też buziaki [emoji8] [emoji8] [emoji8] jak tam Oliś? Podskakuje w brzuszku aż miło?

SKACZE, SKACZE, TERAZ nawet aż a bardzo :-) :):-) :):-) :):-) :):-) :):-) :):-) :)

Doris, Susana, Agnieszka P, Strawbelka, od kiedy brałyscie encorton i acard w momencie starań od początku miesiąca czy od ktoregoś dnia cyklu ?może od owu? reszta dziewczyn jakie macie zdanie? (jeśli chce wam się pisać to mile widziane komentarze)
dziewczyny w trakcie starań (Arda Ty zwłaszcza ) jak teraz bierzecie encorton od 1 dc?
Fondie, ja acard stale brałam, odstawiałam tylko na czas @, encorton od 8 dpo jak podejrzewałam że może być ciąża

reklama
Do góry