reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Lamia
Trzymam kciuki za twoją betę .
Żeby szybciutko rosła .

Srtawbelka .
Twija beta w sobotę na bank już wyjdzie przy bliżniakach .!!!!!
Myślę o was , całej trójce !!!!!!!
Susana ja boje sie leciec na bete, bo boje sie ze nie wyjdzie, tzn ze w ogole nie wyjdzie.
Zawsze mialam plamienie implantacyjne, teraz co chwile w majty zagladam i czysto. Jajniki dzis nie bola.
Sikanca kupilam i jutro z rana sikne zeby sie stopniowo przygotowywac jakby co.
Jakies mam zle przeczucia.
Chociax bardzo bym chciala zeby w koncu mi sie udalo. Za chwile mi sie rezerwa jajnikowa skonczy, zreszta moje jajca juz sa do bani.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A ja dziś sië okropnie czuje, mam dosyć badań, lekõw i jak to któraś wcześnie powiedziała mojego beznadziejnego organizmu, który zabija swoje dzieci :( :( :(
A teraz jeszcze musze pogadać z małym, że kuzyni jego za chwilę będæ mieli rodzeństwo a on pewnie nigdy się nie doczeka bo ma beznadziejną matke! Prawie każdego dnia prosi mnie o dzidziusia a ja już nie wiem co mówić. :(
Poryczałam się ale musiałam wyżalić się Wam bo nie mam komu.
Mam nadzieje, że mój paskudny nastrõj nie udzieli się teraz innym!
Ktoś mi kiedyś powiedział że lubie się "biczować" - dziś jest taki właśnie dzień biczowania.

Ostatnia edycja:
Beatko chyba wyczaiłam Cię na FB wśród znajomych Nafoczki ;)

Dopiero teraz ? ;) Ja już Cię czarna dawno :p

Dziewczyny a co tu zrobić żeby opóźnić @!!??

Hmm może kilka tabl antykoncepcyjnych albo luteinę tylko nie wiem czy Ci za bardzo nie pomiesza :(

Kasy nie wziął tylko polik do całowania nadstawił .hehe .

No BA!! Susana od takiej laski jak Ty to tylko buziole zbierać! Jeszcze za grzebanko i oglądanie Twojej brożki powinien Ci dziękować lub płacić hehe :p

A teraz jeszcze musze pogadać z małym, że kuzyni jego za chwilę będæ mieli rodzeństwo a on pewnie nigdy się nie doczeka bo ma beznadziejną matke! Prawie każdego dnia prosi mnie o dzidziusia a ja już nie wiem co mówić. :(

Avita ile młody ma?? U mnie mały ma 4 latka i też była faza dość długa na pytanie o braciszka potem zmienił na siostrzyczkę teraz cisza więc mogę spokojnie zacząć starania bez presji ;) Trudne to że chcemy a nie dajemy rady no ale co zrobić ?? Przytul go mocno i powiedz że też byś chciała dać mu rodzeństwo i ,że jak Bóg DA to weźmiesz ;)

Beatka
Dobre haha
Też bym wolała żeby on płacił nie ja ale niestety .....z moim panikowaniem i wizytami co 4 dni to do końca ciąży to gin chałupę nową wbuduje ..hehe

Strawbelka .
O dziewczynce to ja nawet nie śmiem marzyć ..........

A ja dziś sië okropnie czuje, mam dosyć badań, lekõw i jak to któraś wcześnie powiedziała mojego beznadziejnego organizmu, który zabija swoje dzieci :( :( :(
Poryczałam się ale musiałam wyżalić się Wam bo nie mam komu.
Mam nadzieje, że mój paskudny nastrõj nie udzieli się teraz innym!
Ktoś mi kiedyś powiedział że lubie się "biczować" - dziś jest taki właśnie dzień biczowania.

Avita, naprawdę wiem co czujesz, sama ostatnio prawie codziennie łezki uchylę...ale trzeba być silnym. Trzeba myśleć o tym co będzie a nie o tym co się wydarzyło. Nadejdzie w końcu czas, że i Twoj synus będzie miał rodzeństwo. Trzeba tylko działać, diagnozować i łykać leki jeśli to ma pomóc.

Czesc Dziewczynki ;-)

nie wiem która z Was pisała na temat serca, ale byłam na usg w 6t1d biło mocno bo 129 uderzeń, dziś w 8t4d wg om lekarz stwierdził wiek na 8t2d ale że serce nie bije od ok 4 dni. Obecnie przebywam w Irlandii, zastanawiam się nad lotem do Polski

Teczowa to ja pisalam. Przepraszam jakos mi umknelo, ze bylas wczesniej na wizycie serduszkowej :-(
Teczowa, napisze jeszcze raz, ale ja bym poszla na zabieg. Z tym samym oczyszczaniem za duze ryzyko..

Czesc Dziewczynki! Wpadłam tylko na chwilke z rana, bez czytania zaległych postów. Zdaję tylko raport, że byłam rano u gina na monitoringu i mam 2 pecherzyki w lewym jajniku i 1 w prawym, wielkość ok. 16mm :)
Jeden bylo niewyraznie widać, bo był nieregularny lub był nawet po pęknięciu, miał jakieś 22x12mm..
Dopytałam więc o to czy mogą pekać pecherzyki w odstepstwie kilku dniowym i potwierdził że tak, że pękają jak dojrzeją i mogą peknąć w odstępstwie kilku dni, obserwował to już nie raz na monitoringu. Także to ciekawa sprawa, bo nad tym wiele razy się na forum zastanawiałyśmy..

Badał czystość sluzu - czy jak to sie nazywa - i jest ok, bakterii prawie wcale, leukocytow tez, plemniki (rano bylo baraszkowanie ;)) ŻYWE z dwoma plusikami!! (choc w sumie nie wiem jaka jest skala.. chyba 4 plusy...) tym najbardziej się ucieszylam i od razu zadzwoniłam do męża że żołnierze żywi ;)

Niestety nie dostane pregnylu :(:( Gin idzie na zabieg serca wiec nie wstrzelimy sie w odpowiedni rozmiar pecherzykow zeby podac pregnyl. tego bardzo żałuję :(

Pekać pecherzyki będą w sobotę/niedzielę. Wizyta za tydzień (dopiero wtedy go wypuszcza po zabiegu ze szpitala), zweryfikujemy co popękało i moze damy na końcówkę duphaston.

Od jutra mam mierzyć temperature i przyniesc wykres.

Strawbelka, po raz kolejny dopytałam o torbiel moją. I niezmiennie mój gin twierdzi, że torbiel endometrialna, torbiel krwotoczna, torbiel jeszczejakaś, to są różne nazwy na to samo, czyli technicznie opisując - na wypełniony krwią pęcherzyk. Nie musi wynikać taka torbiel z endometriozy, tylko pecherzyk moze wypelnic sie krwi z jakiegos peknietego naczynka w pobliżu. Że endometrioze byloby widać rozsianą i byłaby bolesna przy usg, dotykając tych ognisk endometriozy. Że nazwa "endometrialna" jest promowana przez farmaceutyczny rynek, bo wtedy maja zyski z leków na endometrize, NFZ im dopłaca i takie tam..
Tylko przekazuje co moj gin powiedział.

hmm.. to chyba tyle :) Miłego dnia!

Bertha to mu powiedz ze endometrioze nie zawsze widac rozsiana i nie kazdego boli.
Ja mam poczatki. Ale mam kolezanki z endometrioza i je nic nie boli i dopiero na laparo wyszlo.
Ja sie nie zgodze z tymi teoriami Twojego gina i o tych pecherzykach i o endonetriozie.
No ale jak Ty mu ufasz to chyba najwazniejsze;)
No i teraz ja przepraszam za 3 posty:(
A czemu w ogole nie mozna pisac postow pod postem, w czum to przeszkadza?
Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Strawbelko,
Po tym moim dziwnym cyklu to jestem w stanie uwierzyc. Jestem tego przykladem. Jak bylam na usg we wtorek byly dwa pecherzyki i jeden juz pekniety(byl plyn w zatoce). Poszlam w czwartek jeden z dwoch pekl, drugi byl. Kolejny pekl w piatek.
Bertha
A jak on ci badal ta czystosc, ze plemniki widzial :p sory jak glupie pytanie :p

Myślisz że jutro zbadać?? ,a ile powinno przyrosnąć? Niestety nie mam dupka w domu tylko luteinę :(
A gin będzie dopiero we wtorek, bo chcę po receptę iść.

Lamia gratki i lutka w ruch&&&&&&&

Dziewczynki podpytywalam kiedys o Wasza ilosc pecherzykow. Mi wyszlo po 5 w obu jajnikach i Dubr stwierdzil, ze to dolna granica normy co moze oznaczac ze moje jajka sa stare i slabe.... Ja to u Was wyglada?

To Dziwne....ja mam za to ich pelno taki wianuszek pecherzykow i przez to pco :p to juz zglupialam :p za duzo zle, za malo tez zle :p

Doris
Ciesze sie, ze Olis taka radosc mamie zrobil :-*

Destino
Ja niestety nie znam. Sama szukalam....ale jakos pozniej odpuscilam.

Strawbelko
:-*

Suska
Dobrze, ze i ciebie gin uspokoil ;-)

Pozdrawiam reszte Dziewczat:-)

Dzięki Doris za odpowiedź o Encortonie. Prawdę mówiąc zastanawiam się czy nie zwiększyć go do 15mg a po teście dodatnim zmniejszyć. Albo brać nadal 10mg a po teście zwiększyć...sama nie wiem [emoji28]

reklama
Do góry