reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Lamia
Trzymam kciuki za twoją betę .
Żeby szybciutko rosła .

Srtawbelka .
Twija beta w sobotę na bank już wyjdzie przy bliżniakach .!!!!!
Myślę o was , całej trójce !!!!!!!
Susana ja boje sie leciec na bete, bo boje sie ze nie wyjdzie, tzn ze w ogole nie wyjdzie.
Zawsze mialam plamienie implantacyjne, teraz co chwile w majty zagladam i czysto. Jajniki dzis nie bola.
Sikanca kupilam i jutro z rana sikne zeby sie stopniowo przygotowywac jakby co.
Jakies mam zle przeczucia.
Chociax bardzo bym chciala zeby w koncu mi sie udalo. Za chwile mi sie rezerwa jajnikowa skonczy, zreszta moje jajca juz sa do bani.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A ja dziś sië okropnie czuje, mam dosyć badań, lekõw i jak to któraś wcześnie powiedziała mojego beznadziejnego organizmu, który zabija swoje dzieci :( :( :(
A teraz jeszcze musze pogadać z małym, że kuzyni jego za chwilę będæ mieli rodzeństwo a on pewnie nigdy się nie doczeka bo ma beznadziejną matke! Prawie każdego dnia prosi mnie o dzidziusia a ja już nie wiem co mówić. :(
Poryczałam się ale musiałam wyżalić się Wam bo nie mam komu.
Mam nadzieje, że mój paskudny nastrõj nie udzieli się teraz innym!
Ktoś mi kiedyś powiedział że lubie się "biczować" - dziś jest taki właśnie dzień biczowania.

Ostatnia edycja:
Beatko chyba wyczaiłam Cię na FB wśród znajomych Nafoczki ;)

Dopiero teraz ? ;) Ja już Cię czarna dawno :p

Dziewczyny a co tu zrobić żeby opóźnić @!!??

Hmm może kilka tabl antykoncepcyjnych albo luteinę tylko nie wiem czy Ci za bardzo nie pomiesza :(

Kasy nie wziął tylko polik do całowania nadstawił .hehe .

No BA!! Susana od takiej laski jak Ty to tylko buziole zbierać! Jeszcze za grzebanko i oglądanie Twojej brożki powinien Ci dziękować lub płacić hehe :p

A teraz jeszcze musze pogadać z małym, że kuzyni jego za chwilę będæ mieli rodzeństwo a on pewnie nigdy się nie doczeka bo ma beznadziejną matke! Prawie każdego dnia prosi mnie o dzidziusia a ja już nie wiem co mówić. :(

Avita ile młody ma?? U mnie mały ma 4 latka i też była faza dość długa na pytanie o braciszka potem zmienił na siostrzyczkę teraz cisza więc mogę spokojnie zacząć starania bez presji ;) Trudne to że chcemy a nie dajemy rady no ale co zrobić ?? Przytul go mocno i powiedz że też byś chciała dać mu rodzeństwo i ,że jak Bóg DA to weźmiesz ;)

Beatka
Dobre haha
Też bym wolała żeby on płacił nie ja ale niestety .....z moim panikowaniem i wizytami co 4 dni to do końca ciąży to gin chałupę nową wbuduje ..hehe

Strawbelka .
O dziewczynce to ja nawet nie śmiem marzyć ..........

A ja dziś sië okropnie czuje, mam dosyć badań, lekõw i jak to któraś wcześnie powiedziała mojego beznadziejnego organizmu, który zabija swoje dzieci :( :( :(
Poryczałam się ale musiałam wyżalić się Wam bo nie mam komu.
Mam nadzieje, że mój paskudny nastrõj nie udzieli się teraz innym!
Ktoś mi kiedyś powiedział że lubie się "biczować" - dziś jest taki właśnie dzień biczowania.

Avita, naprawdę wiem co czujesz, sama ostatnio prawie codziennie łezki uchylę...ale trzeba być silnym. Trzeba myśleć o tym co będzie a nie o tym co się wydarzyło. Nadejdzie w końcu czas, że i Twoj synus będzie miał rodzeństwo. Trzeba tylko działać, diagnozować i łykać leki jeśli to ma pomóc.

Czesc Dziewczynki ;-)

nie wiem która z Was pisała na temat serca, ale byłam na usg w 6t1d biło mocno bo 129 uderzeń, dziś w 8t4d wg om lekarz stwierdził wiek na 8t2d ale że serce nie bije od ok 4 dni. Obecnie przebywam w Irlandii, zastanawiam się nad lotem do Polski

Teczowa to ja pisalam. Przepraszam jakos mi umknelo, ze bylas wczesniej na wizycie serduszkowej :-(
Teczowa, napisze jeszcze raz, ale ja bym poszla na zabieg. Z tym samym oczyszczaniem za duze ryzyko..

Czesc Dziewczynki! Wpadłam tylko na chwilke z rana, bez czytania zaległych postów. Zdaję tylko raport, że byłam rano u gina na monitoringu i mam 2 pecherzyki w lewym jajniku i 1 w prawym, wielkość ok. 16mm :)
Jeden bylo niewyraznie widać, bo był nieregularny lub był nawet po pęknięciu, miał jakieś 22x12mm..
Dopytałam więc o to czy mogą pekać pecherzyki w odstepstwie kilku dniowym i potwierdził że tak, że pękają jak dojrzeją i mogą peknąć w odstępstwie kilku dni, obserwował to już nie raz na monitoringu. Także to ciekawa sprawa, bo nad tym wiele razy się na forum zastanawiałyśmy..

Badał czystość sluzu - czy jak to sie nazywa - i jest ok, bakterii prawie wcale, leukocytow tez, plemniki (rano bylo baraszkowanie ;)) ŻYWE z dwoma plusikami!! (choc w sumie nie wiem jaka jest skala.. chyba 4 plusy...) tym najbardziej się ucieszylam i od razu zadzwoniłam do męża że żołnierze żywi ;)

Niestety nie dostane pregnylu :(:( Gin idzie na zabieg serca wiec nie wstrzelimy sie w odpowiedni rozmiar pecherzykow zeby podac pregnyl. tego bardzo żałuję :(

Pekać pecherzyki będą w sobotę/niedzielę. Wizyta za tydzień (dopiero wtedy go wypuszcza po zabiegu ze szpitala), zweryfikujemy co popękało i moze damy na końcówkę duphaston.

Od jutra mam mierzyć temperature i przyniesc wykres.

Strawbelka, po raz kolejny dopytałam o torbiel moją. I niezmiennie mój gin twierdzi, że torbiel endometrialna, torbiel krwotoczna, torbiel jeszczejakaś, to są różne nazwy na to samo, czyli technicznie opisując - na wypełniony krwią pęcherzyk. Nie musi wynikać taka torbiel z endometriozy, tylko pecherzyk moze wypelnic sie krwi z jakiegos peknietego naczynka w pobliżu. Że endometrioze byloby widać rozsianą i byłaby bolesna przy usg, dotykając tych ognisk endometriozy. Że nazwa "endometrialna" jest promowana przez farmaceutyczny rynek, bo wtedy maja zyski z leków na endometrize, NFZ im dopłaca i takie tam..
Tylko przekazuje co moj gin powiedział.

hmm.. to chyba tyle :) Miłego dnia!

Bertha to mu powiedz ze endometrioze nie zawsze widac rozsiana i nie kazdego boli.
Ja mam poczatki. Ale mam kolezanki z endometrioza i je nic nie boli i dopiero na laparo wyszlo.
Ja sie nie zgodze z tymi teoriami Twojego gina i o tych pecherzykach i o endonetriozie.
No ale jak Ty mu ufasz to chyba najwazniejsze;)
No i teraz ja przepraszam za 3 posty:(
A czemu w ogole nie mozna pisac postow pod postem, w czum to przeszkadza?
Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Strawbelko,
Po tym moim dziwnym cyklu to jestem w stanie uwierzyc. Jestem tego przykladem. Jak bylam na usg we wtorek byly dwa pecherzyki i jeden juz pekniety(byl plyn w zatoce). Poszlam w czwartek jeden z dwoch pekl, drugi byl. Kolejny pekl w piatek.
Bertha
A jak on ci badal ta czystosc, ze plemniki widzial :p sory jak glupie pytanie :p

Myślisz że jutro zbadać?? ,a ile powinno przyrosnąć? Niestety nie mam dupka w domu tylko luteinę :(
A gin będzie dopiero we wtorek, bo chcę po receptę iść.

Lamia gratki i lutka w ruch&&&&&&&

Dziewczynki podpytywalam kiedys o Wasza ilosc pecherzykow. Mi wyszlo po 5 w obu jajnikach i Dubr stwierdzil, ze to dolna granica normy co moze oznaczac ze moje jajka sa stare i slabe.... Ja to u Was wyglada?

To Dziwne....ja mam za to ich pelno taki wianuszek pecherzykow i przez to pco :p to juz zglupialam :p za duzo zle, za malo tez zle :p

Doris
Ciesze sie, ze Olis taka radosc mamie zrobil :-*

Destino
Ja niestety nie znam. Sama szukalam....ale jakos pozniej odpuscilam.

Strawbelko
:-*

Suska
Dobrze, ze i ciebie gin uspokoil ;-)

Pozdrawiam reszte Dziewczat:-)

Dzięki Doris za odpowiedź o Encortonie. Prawdę mówiąc zastanawiam się czy nie zwiększyć go do 15mg a po teście dodatnim zmniejszyć. Albo brać nadal 10mg a po teście zwiększyć...sama nie wiem [emoji28]

reklama
Do góry